Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Μίλα μου για Ατομική Ευθύνη, ρίξε και ένα πρόστιμο στον μηχανοδηγό, οδηγό. ΕΜΕΙΣ και ΕΣΕΙΣ φταίμε!

Σοκ απο σημερινές εικόνες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
 Το άλμπουμ της εποχής της πανδημίας και της ατομικής ευθύνης. Του εμπαιγμού της κυβέρνησης που υψώνει το δάχτυλο, ενεργοποιεί τον κοινωνικό αυτοματισμό και είναι έτοιμη να στοχοποιήσει τους πάντες για να αποσείσει τις δικές της ευθύνες. Πόσο δύσκολο ήταν άραγε να σκεφτεί κανείς ότι 
καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι θέλουν να πάνε το πρωί στη δουλειά τους και θα προκληθεί συνωστισμός αν δεν έρχονται τακτικά οι συρμοί; 

Πόσο δύσκολο ήταν να λάβει μέτρα και να προλάβει αυτή την κατάσταση, που είναι υγειονομική βόμβα; 


Προφανώς πολύ δύσκολο ως απίθανο, όταν μιλάμε για μια αστική κυβέρνηση, που βλέπει τη δημόσια υγεία σαν κόστος.

Φταίμε όμως εμείς, ο καθένας μας προσωπικά. Που γεννηθήκαμε φτωχοί και δεν έχουμε αυτοκίνητο ή δεν το χρησιμοποιούμε για να μην κολλήσουμε στην κίνηση. Που δε γίναμε άριστοι να μας μπουκώνει το κράτος με χρήμα και πρέπει να πηγαίνουμε στη δουλειά κάθε μέρα. Που συνωστιζόμαστε έτσι ανεύθυνα, αντί να περιμένουμε τον επόμενο συρμό, που θα είναι ακόμα πιο γεμάτος.



Και προπαντός, φταίμε όλοι μαζί και ο καθένας μας προσωπικά, όσο ανεχόμαστε αυτή την κοροϊδία και δεν εξοργιζόμαστε, δεν κάνουμε κάτι για να την αλλάξουμε. Όσο τους αφήνουμε να υποδεικνύουν βολικούς ενόχους, τους νέους στις πλατείες -όσο έχει ακόμα καλό καιρό-, τους μαθητές που αντιδρούν και κάνουν καταλήψεις, αύριο τους υγειονομικούς που θα βγουν στον δρόμο.


www.katiousa.gr 


Και ένα δικό μας σχόλιο

Μην ξεχάσετε -οι ανευθυνουπεύθυνοι- να ρίξετε και ένα πρόστιμο στον μηχανοδηγό ή οδηγό συρμού ή λεωφορείου για αυτά τα χάλια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. 

Να ενισχύσουμε με 150 Ευρώ τα Δημόσια Ταμεία, να έχουν να πληρώνουν σεμινάρια "Σκοιλ Ελικίκου" και διαφημίσει να λιβανίζουν κάθε μέρα την Κυβέρνηση.

Το lock down μετά έρχεται στο επίκεντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου