Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Μείωση 50% της τιμής των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες ζητά το ΚΚΕ

Τη μείωση της τιμής των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες και τη δωρεάν μετακίνηση ειδικών ομάδων επιβατών, ζητά, από την κυβέρνηση, το ΚΚΕ.
Με ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του Κόμματος στη Βουλή (Χρήστος Κατσώτης, Λιάνα Κανέλλη, Διαμάντω Μανωλάκου, Θανάσης Παφίλης, Σπύρος Χαλβατζής), η οποία απευθύνεται στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τονίζεται:

«Οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, η κατάργηση λεωφορειακών γραμμών και ιδιαίτερα η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων δημιουργεί σοβαρές δυσκολίες στη μετακίνηση του λαού.
Η μεγάλη ανεργία, η μεγάλη μείωση των μισθών και των συντάξεων, η φοροληστεία, που έχει αφαιμάξει το λαϊκό εισόδημα, έχουν ως αποτέλεσμα ο εργαζόμενος, ο άνεργος να μην μπορεί να πληρώσει το ακριβό εισιτήριο.
Η κατεύθυνση της σημερινής συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, επιδίδεται σε "κυνήγι μαγισσών", ανάγοντας σε κύριο ζήτημα την εισιτηριοδιαφυγή, με συνέπεια να έρχεται καθημερινά σε αντίθεση με ανέργους, εργαζόμενους, νέους και νέες.
Η ανάθεση αυτής της κατεύθυνσης σε εθελοντές ελεγκτές, με την αθλιότητα της είσπραξης από τους ίδιους του 40% των προστίμων που θα επιβάλλουν, οδήγησε και στο θάνατο του 19χρονου στο Περιστέρι.
Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. υπουργός αν προτίθεται:
-Να μειωθεί η τιμή των εισιτηρίων κατά 50%.
-Να μετακινούνται δωρεάν οι άνεργοι, οι φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές.
-Να καταργήσει τους εθελοντές ελεγκτές που λειτουργούν ως "κεφαλοκυνηγοί"».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου