Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Που θα βρουν μηχανοδηγούς - Γιατί καθυστερούν οι εσωτερικές μετατάξεις ;

Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει κάποιος εργαζόμενος στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ που να μην επιθυμεί την επιτυχή υλοποίηση της συμφωνίας με την Cosco ή την κάθε άλλο ενδιαφερόμενο που θέλει να μεταφέρει εμπορεύματα με τον σιδηρόδρομο και την Δημόσια ΤΡΑΙΝΟΣΕ (αυτό το τονίζουμε - Δημόσια).
Αρκεί φυσικά , να ικανοποιηθούν βασικά οικονομικά ζητήματα σε σχέση με τις απολαβές του προσωπικού , ζητήματα που λύνονται με την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας .
Οι συνδικαλιστές μας ηγεσίες εδώ θα κριθούν , στο κατά πόσο είναι ικανές να αξιοποιήσουν τέτοιες ιστορικές ευκαιρίες , τονίζοντας την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος του σιδηροδρομικού και του μηχανοδηγού ιδιαίτερα ,  και αφήνοντας πίσω τις λογικές του βάλτε πλάτη που οδήγησαν στα σημερινά αποτελέσματα με την εντατικοποίηση της δουλειάς και την υπερεργασία. 
Το μεγάλο ερωτηματικό όμως είναι το που θα βρεθούν μηχανοδηγοί για να προχωρήσουν οι συμφωνίες . Οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση καθημερινά αυξάνονται , ενώ οι εσωτερικές μετατάξεις
που είχαν προκηρυχτεί εδώ και καιρό και συγκέντρωσαν μόλις 20 και κάτι αιτήσεις ενδιαφερομένων δεν έχουν προχωρήσει , μετατάξεις που θα αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό της έλλειψης προσωπικού στον κλάδο μας αλλά θα βοηθήσουν σημαντικά να δοθούν κάποιες ανάσες στο υπάρχον προσωπικό όταν βγουν στην παραγωγή οι συνάδελφοι .

Ενδεικτικό είναι ότι οι συνάδελφοι που έχουν καταθέσει αιτήσεις ,  δεν έχουν ειδοποιηθεί ακόμα για να περάσουν ιατρικές εξετάσεις και ψυχοτεχνικά.

Η πλειοψηφία της ΠΕΠΕ στην τελευταία της συνεδρίαση αρκέστηκε στην αποστολή μιας ακόμη επιστολής στην Διοίκηση για το θέμα (ακόμα δεν έχει γίνει)  , παρότι ακούστηκαν και απορρίφθηκαν άλλες προτάσεις που ζητούσαν ουσιαστική άσκηση πίεσης για το θέμα της έλλειψης προσωπικού .( μη πληρωμή ρεπό και χορήγηση τους , προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας κτλπ).

Η λύση που εφαρμόστηκε πρόσφατα με την περικοπή δρομολογίων στην Θεσσαλονίκη  προκειμένου να εξυπηρετηθεί η μεταφορά τεύτλων δημιούργησε μεγάλες αντιδράσεις στο επιβατικό κοινό , αντιδράσεις που βοηθούν στα σχέδια όσων  θέλουν το ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ , αφού οι επιβάτες θέλουν τρένα τακτικά και περιορισμό της ταλαιπωρίας τους στο ελάχιστο 

Οι παπαγάλοι του συστήματος βρίσκουν την ευκαιρία και προπαγανδίζουν τα τρένα που θα φέρει ο ιδιώτης , οι συνδικαλιστές μας  απ την άλλη  δείχνουν να μην καταλαβαίνουν το αυτονόητο , ενώ δεν βγήκε ακόμα το Δελτίο Τύπου προς το επιβατικό κοινό στην Μακεδονία , απόφαση που πάρθηκε στο τελευταίο ΔΣ .

Ελπίζουμε τις επόμενες μέρες να προχωρήσει το θέμα των εσωτερικών μετατάξεων , να ξανανοίξουν οι αιτήσεις για ενδιαφερόμενους και απο άλλους κλάδους (υπάρχουν ) και ευελπιστούμε ότι οι συνδικαλιστικές ηγεσίες θα αντιληφθούν ότι οι ευκαιρίες δίνονται μια φορά .

Και ότι ελάχιστοι θα δεχτούν να δουλεύουν 30 μέρες το μήνα ....




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου