Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Φίλοι του Σιδηροδρόμου καταγγέλλουν: Σαμποτάζ των δρομολογίων του ΟΣΕ για το πανηγύρι

Το στέκι έχει στην διάθεση του το επίμαχο έγγραφο 
Αμέσως μετά την απόφαση για δρομολόγηση τρένων στη γραμμή Καλαμάτας - Μεσσήνης, κατά τη διάρκεια του Νησιώτικου πανηγυριού, ο ΟΣΕ θέτει σε αναγκαστική άδεια τους 3 - 4 εργαζομένους που είχαν παραμείνει στο μηχανοστάσιο Καλαμάτας και ύστερα τους μεταθέτει στην Αθήνα.

Φίλοι του σιδηροδρόμου που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, εκτιμούν πως «πρόκειται για σαφέστατο σαμποτάζ στη δρομολόγηση του τρένου και είναι αδιανόητο το ότι προέρχεται από τον ίδιο τον ΟΣΕ, αναδεικνύοντας ότι κάποιοι μέσα στον οργανισμό δεν επιθυμούν την επαναδραστηριοποίηση του τρένου στην Πελοπόννησο για τους δικούς τους δυσεξήγητους λόγους». 
Παρατηρούν πως «το ενδεχόμενο οι απαραίτητες προετοιμασίες να εξασφαλιστούν με προσωπικό του ΟΣΕ που θα έρθει από την Αθήνα με ημερήσιες μετακινήσεις, συνεπάγεται πολύ αυξημένα κόστη (εκτός έδρας, μεταφορικά, ξενοδοχεία κ.λπ.), το οποίο καθιστά ιδιαίτερα κοστοβόρα και συνεπώς ζημιογόνα τη δρομολόγηση του τρένου στη Μεσσήνη, με αποτέλεσμα τη βέβαιη άρση της απόφασης για τη λειτουργία της, λίγες μέρες αφότου εγκρίθηκε».
Οι εργαζόμενοι που είχαν παραμείνει, απασχολούνταν στη συντήρηση και τον καθαρισμό της γραμμής από τη βλάστηση, τις επισκευές και τον καθαρισμό της αυτοκινητάμαξας που βρισκόταν στο μηχανοστάσιο, ώστε να είναι εφικτή η κυκλοφορία τρένων με ασφάλεια ανά πάσα στιγμή».

eleftheriaonline.gr -Γιάννης Σινάπης

2 σχόλια:

  1. Απορία που μπορεί να έχει ο κάθε λογικός Ελληνας. Οι 3-4 εργαζόμενοι τι ακριβώς έκαναν σε ένα μηχανοστάσιο κλειστό ενος δικτύου κλειστού; Είχαν κάποιο αντικείμενο; Η μόνοι βγάζουμε τα ματάκια μας και ακούει ο κόσμος δημόσιο και βγάζει σπυριά; Αλλά ξέχασα ασχολούνταν με το... καθάρισμα της κλειστής γραμμής και την συντήρηση μιας αυτοκινητάμαξας που δεν κυκλοφορούσε. Σαν εκείνη την παλιά διαφήμιση στα αποστακτήρια του Τζακ Ντάνιελς που οι εργάτες παίζαν με τις τάπες των μπουκαλιών περιμένοντας το ουίσκυ να ωριμάσει. Και διαμαρτυρόμαστεε γιατί φεύγουν. Και ο ξαφνικός θάνατος προ των πυλών. Αθάνατη ελλάς και αθάνατο δημόσιο. Μόνο σου αυτοκτονείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαρηκαμε και εμεις,τελικα ολες οι βρωμοδουλειες απο μεσα γινονται.και μετα θελουμε εμεις οι εργαζομενοι να παει μπροστα ο σιδηροδρομος, αφου οι ιδιοι οι διευθυνταδες βαζουν τρικλοποδιες , τι να λεμε τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή