Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ σιδηροδρομικών για Πρωτομαγιά

1η ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ και ΤΑΞΙΚΑ για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ! Μέρα διεθνιστικής αλληλεγγύης βαμμένη με το αίμα των εργατών του Σικάγου, των αμέτρητων θυσιών και των αναρίθμητων ηρώων της εργατικής τάξης που
έπεσαν στις συγκρούσεις της ταξικής πάλης. Μέρα που οι εργάτες σε όλο τον κόσμο δείχνουν τις γροθιές τους, επιδεικνύουν στους εκμεταλλευτές τη δύναμή τους. Μέρα που προβάλλονται τα σύγχρονα αιτήματα των εργαζομένων για αξιοπρεπή ζωή, αιτήματα ανακούφισης της εργατικής οικογένειας από τα βάρβαρα μέτρα των μονοπωλίων και του πολιτικού προσωπικού τους.

Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν χαρίστηκαν, δεν παραχωρήθηκαν από τους εκμεταλλευτές, από κυβερνήσεις και κοινοβούλια. Κατακτήθηκαν με αδιάκοπους σκληρούς αγώνες, με οργάνωση και αντοχή. 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Είναι καθήκον σήμερα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να πάρουμε την ατομική και συλλογική ευθύνη. Η ανακούφιση και η λύτρωση από τη θηλιά στο λαιμό της εργατικής – λαϊκής οικογένειας δε θα έρθει αυτόματα, δε θα πραγματοποιηθεί μονομιάς. Δεν θα γίνει χωρίς την παρέμβαση του λαού στις εξελίξεις, τη συμμετοχή των εργαζομένων στις συλλογικές διαδικασίες, την οργάνωση στα σωματεία, τη σύγκρουση στους τόπους δουλειάς.
Οι Σιδηροδρομικοί και όλοι οι εργαζόμενοι απέναντι σε αυτή την εξέλιξη έχουν μόνο μία απάντηση: Να καταδικάσουν όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, να οξύνουν την πάλη τους, με ταξικά προσανατολισμένο και οργανωμένο αγώνα, ανοίγοντας το δρόμο για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της οικονομίας και της κοινωνίας. 
Η 24ωρη απεργία να αποτελέσει σταθμό για την κλιμάκωση του αγώνα. Συντονισμένου αγώνα όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ενός αγώνα που δε θα στοχεύει μόνο, σε κυβερνητικές αλλαγές, σε αλλαγή διαχειριστή του καπιταλισμού, αλλά θα διεκδικεί έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι την κερδοφορία των μονοπωλίων.

Διεκδικούμε:

Καμία ιδιωτικοποίηση σε Σιδηρόδρομο – Μεταφορές.
Άμεση πρόσληψη προσωπικού με πλήρη δικαιώματα.
Σ.Σ.Ε. που βάζει εμπόδια στην ιδιωτικοποίηση – επαναφορά μισθών πριν τις περικοπές.
Μείωση της τιμής του εισιτηρίου κατά 50%.
Δωρεάν μετακίνηση ανέργων, φοιτητών, μαθητών, ΑΜΕΑ.
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, άμεση χορήγηση του ΕΦΑΠΑΞ και επιστροφή των χρημάτων μας που λήστεψαν από τα Ασφαλιστικά Ταμεία. 
Παλεύουμε για Σιδηρόδρομο – λαϊκή περιουσία, εργαλείο ανάπτυξης και ικανοποίησης των κοινωνικών αναγκών.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου