Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

B. Τουρλής > Ανεπιφύλακτα θετικό το κείμενο της ΣΣΕ !!!!!

Αυτή είναι η κωλοτούμπα του αιώνα απο τον Πρόεδρο της ΠΕΠΕ , ο οποίος ξεχνά την δέσμευση του στους μηχανοδηγούς στις πρόσφατες συνελεύσεις , ότι δηλαδή ΔΕΝ θα υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση χωρίς το επίδομα ευθύνης γιατί αυτό είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της ΠΕΠΕ .

Για να δικαιολογήσει αυτήν του την τοποθέτηση ο Πρόεδρος του Σωματείου των μηχανοδηγών είπε ότι

τον ικανοποιεί η δέσμευση του Υπουργού για σύσταση   επιτροπής που θα εξετάσει την Νομοθετική Ρύθμιση για το θέμα ......


Συνεχίζοντας σε ένα απο τα γνωστά του παραληρήματα ,  ο Πρόεδρος του Σωματείου των Μηχανοδηγών κατηγόρησε τα blog της παραπληροφόρησης (....) και  για προσπάθεια απαξίωσης των απεργιακών κινητοποιήσεων του Πάσχα  , χωρίς όμως να εξηγεί γιατί η ΠΟΣ ανέστειλε τις απεργίες την Μεγάλη Τρίτη και Τετάρτη , υιοθετώντας πλήρως την επιχειρηματολογία των blog για ανεξήγητη απόφαση που θα ταλαιπωρούσε το επιβατικό κοινό .

 Μίλησε για φαντάσματα που υπονομεύουν τον αγώνα , χωρίς να απαντήσει γιατί ο ίδιος την Μεγάλη Δευτέρα επικοινώνησε με τους Μακεδόνες μηχανοδηγούς και ζήτησε - αν δεχόντουσαν , όπως και έγινε - να μεταφέρουν εμπορεύματα για ...μικρούς πελάτες , την ώρα που τα βαγόνια προορίζονταν για μεγαθήρια της αγοράς .

Τέλος για την προσαύξηση του 30 % για την 6η μέρα εργασίας έδωσε ρεσιτάλ.

Κατηγόρησε τους προσφεύγοντες στο ΣΕΠΕ , - που δικαιώθηκαν στην καταγγελία που έκαναν- ότι τορπίλισαν το αίτημα το οποίο θα έμπαινε λέει  στην Σύμβαση !

Αίτημα το οποίο θα είχε αναδρομική ισχύ απο το 2010 και θα... το έβαζε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ΣΣΕ , αποδεχόμενη να καταβάλει πάνω απο 1,5  εκ Ευρώ αναδρομικά στους μηχανοδηγούς , την ώρα που δεν δίνει το ευθύνης , την ώρα που ούτε κάν το επικίνδυνο ΔΕΝ δίνει αναδρομικά , -όπως συνέβη με την Σύμβαση στα λεωφορεία -και αναγκαζόμαστε να υπογράφουμε αιτήσεις για δικαστική διεκδίκηση των 750 Ευρώ ,  ΕΝΩ όσοι συνταξιοδοτήθηκαν απο 01.01 μέχρι και 31.05 του 2013 λαμβάνουν ΜΕΙΩΜΕΝΗ σύνταξη κατά 150 Ευρώ πληρώνοντας την ανικανότητα του Σωματείου , την ανικανότητα του Βασίλη!

Και αυτά τα είπε ο Βασίλης ο Τουρλής  , ο οποίος παρουσία ΟΛΟΥ του ΔΣ της ΠΕΠΕ , σε συνάντηση με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ τον περασμένο Οκτώβρη , είχε υποστηρίξει ότι και ο ίδιος έχει 2 γνωματεύσεις για το θέμα του 30% όπως έλεγε και ο κ. Ζηλιασκόπουλος μέχρι τότε 

Τα είπε ο Βασίλης ο Τουρλής , ο οποίος όταν έδωσε την γνωμάτευση στο ΣΕΠΕ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ , πανηγύριζε στο facebook σαν μικρό παιδί , επειδή φάγανε την πρώτη σφαλιάρα οι καταγγέλοντες , δλδ ΟΛΟΙ οι μηχανοδηγοί .

Και όταν η Επιθεώρηση  απέριψε τα όσα έλεγε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ  ,  ο Βασίλης ο Τουρλής ,  κρέμασε Α3 στο ΜΑΙ  , υιοθετώντας τα όσα λέει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην επιχειρηματολογία της στο ΣΕΠΕ

Επιχειρηματολογία  την οποία το στέκι της έλξης θα δημοσιεύσει για να καταλάβουν ΟΛΟΙ οι μηχανοδηγοί , το στήσιμο που έχει γίνει για  το θέμα , ΓΙΑΤΙ είναι ΠΟΛΛΑ τα χρήματα που πρέπει να καταβάλει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και κάποιοι ανησυχούν γιατί είχαν δώσει υποσχέσεις για να κρατηθεί  στις καλένδες ΑΙΩΝΙΑ.

Πρόεδρε της ΠΕΠΕ , όταν μιλάς για blog της παραπληροφόρησης , εμείς θα σου  απαντάμε με γεγονότα. 

Να θυμάσαι ΕΝΑ.

Στις συνελεύσεις ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕΣ για το επίδομα ευθύνης στους μηχανοδηγούς. 

Και αυτούς εκπροσωπείς στην ΠΟΣ . 

Όχι το κομματικό σου πιστεύω που θέλει να υποστηρίξει το success story της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των Ευρωεκλογών , success story που απαιτεί την υπογραφή Συλλογικής με κάθε τίμημα .


Γενιδούνιας Κώστας 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου