Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Προσπαθούν ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ να σπάσουν την απεργία στα εμπορικά

Απίστευτα πράγματα συνέβησαν σήμερα και χτες.

Ξεκινάμε απο χτες όταν και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ζήτησε να μεταφερθούν κάποια βαγόνια προκειμένου να πάνε όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε στο λιμάνι κ να

φορτωθούν σε κάποιο πλοίο γιατί υπήρχε επείγουσα ανάγκη. 

Πράγματι αυτό έγινε αλλά οι μηχανοδηγοί που είχαν ενημερωθεί για το επείγον του θέματος και είχαν λάβει την άδεια να πραγματοποιήσουν τα δρομολόγια διαπίστωσαν ότι τα βαγόνια προορίζονταν όχι ΜΟΝΟ για καράβια αλλά και για γνωστή αλυσίδα πολυκαταστημάτων που επιθυμούσε προφανώς να ξεφορτωθούν.(γύρω στα 10 βαγόνια ).

Σήμερα το μεσημέρι , η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ζήτησε με νέο αίτημα της να μεταφερθούν άλλα βαγόνια απο την Διαλογή προς την Σίνδο , τον Παλαιό σταθμό κτλπ.

Το μεσημέρι παρουσία μελών του Προεδρείου της ΠΟΣ (πλην των παρατάξεων Δίκτυο και ΔΕΣΚ)  - ο Πρόεδρος της ΠΕΠΕ συνάδελφος Τουρλής Βασίλης μετέφερε το νέο αίτημα  τηλεφωνικά  και στις άλλες παρατάξεις της ΠΕΠΕ - που απάντησαν  ΑΡΝΗΤΙΚΑ.

Αυτό που συνέβη κατόπιν είναι ότι η Διεύθυνση Εμπορευματικών Μεταφορών επικοινώνησε 2 φορές τηλεφωνικά με τον Αντιπρόεδρο της ΠΕΠΕ και με τον συνάδελφο Παναγούλια , Αν. Γραμματέα της ΠΟΣ.

Στην πρώτη  επικοινωνία που υπήρξε με τον Αντιπρόεδρο της ΠΕΠΕ συνάδελφο Γενιδούνια , η Διεύθυνση προσπάθησε να εξηγήσει την κατάσταση , ωστόσο η απάντηση του Αντιπροέδρου του Σωματείου μας ήταν ΑΡΝΗΤΙΚΗ  , ρωτώντας μάλιστα για ποιο λόγο επικοινώνησαν μαζί του , αφού ούτε την ευθύνη της ΠΕΠΕ έχει , ούτε στο Προεδρείο της  ΠΟΣ είναι  που άλλωστε έχει και την ευθύνη των αποφάσεων για τις κινητοποιήσεις .

Ωστόσο το θέμα δεν σταματά εδώ.

Μετά απο λίγο υπήρξε ΝΕΟ τηλεφώνημα της Διεύθυνσης στον Αντιπρόεδρο της ΠΕΠΕ , ο οποίος ρωτήθηκε για το αν θα δημιουργούσε θέμα ΑΝ γινόταν η μεταφορά .

Η απάντηση του συναδέλφου Γενιδούνια ήταν  αρνητική σε κάθε ενδεχόμενο μεταφοράς εμπορευμάτων  , λέγοντας πως ισχύει η θέση που έχει εκφράσει στον Πρόεδρο του Σωματείου και τονίζοντας ότι θα κάνει γνωστό   το όλο περιστατικό . 

Το ίδιο τηλεφώνημα δέχτηκε απο την Διεύθυνση Εμπορευμάτων και ο Αναπληρωτής Γραμματέας της ΠΟΣ συνάδελφος Παναγούλιας ο οποίος επίσης απάντησε ΑΡΝΗΤΙΚΑ στο αίτημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ .

Ας βγάλουν ΟΛΟΙ οι σιδηροδρομικοί και οι μηχανοδηγοί τα συμπεράσματα τους .



1 σχόλιο: