Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Βγαίνει από την απομόνωση η ακριτική περιοχή της Ειδομένης με την επαναλειτουργία της γραμμής Θεσσαλονίκης- Σκόπια –Βελιγράδι

«Μια νέα εποχή ξεκινά από τις 10 Μαΐου όπου θεσπίζεται η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής ανοίγοντας τις «πύλες» προς τα Βαλκάνια με καθημερινά επιβατικά σιδηροδρομικά δρομολόγια προς Σκόπια - Βελιγράδι αλλά και Σόφια με ιδιαίτερα ανταγωνιστικά εισιτήρια. 
Με στόχο την
τουριστική κίνηση του καλοκαιριού αλλά και τους τακτικούς μετακινούμενους φοιτητές, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θέτει σε λειτουργία και πάλι τα δρομολόγια που διακόπηκαν το 2011. Η σύζευξη αυτή επαναφέρει και εδραιώνει τα διεθνή δρομολόγια σε επιχειρηματική πλέον βάση και με στόχο η προσφορά ανταγωνιστικών υπηρεσιών με κέντρο την Θεσσαλονίκη και προς όλες τις πρωτεύουσες των Βαλκανίων και μέσω αυτών με ανταπόκριση συνδέεται σιδηροδρομικά την Ελλάδα με την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη.

Η διαδρομή προς Θεσσαλονίκη –Ειδομένη - Σκόπια - Βελιγράδι

Το δρομολόγιο θα ξεκινά περίπου στις 16:00 το απόγευμα από τη Θεσσαλονίκη και θα φτάνει στα Σκόπια στις 19:55 το βράδυ (τοπική ώρα). Από τα Σκόπια θα αναχωρεί σε 15 λεπτά και θα φτάνει στο Βελιγράδι στις 5 και μισή το πρωί. 
Από το Βελιγράδι το τρένο θα φεύγει στις 18:45 το απόγευμα και θα φτάνει στα Σκόπια στις 05 00 το πρωί. Από κει θα αναχωρεί στις 05:15 και θα φτάνει στη Θεσσαλονίκη στις 11:17 το πρωί (τοπική ώρα).» Τα παραπάνω αναφέρει σε ρεπορτάζ η εφημερίδα «Ημερησία»

Στους κατοίκους της περιοχής Ειδομένης, δίνεται η δυνατότητα με την έλευση της αμαξοστοιχίας στο Ελληνικό έδαφος (περίπου γύρω στις 10:00 είσοδο να χρησιμοποιηθεί από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Ειδομένης και του Πολυκάστρου ως προαστιακός, για την μετάβαση τους προς την Θεσσαλονίκη .Με την αναχώρηση 16:00 θα επιστρέφουν στην περιοχή τους μικρό κόμιστρο.

idomeni web team-  το είδαμε στα Σιδηροδρομικά Νέα

1 σχόλιο: