Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση απο Εξέλιξη : Πέσαν οι μάσκες

Πέσαν οι μάσκες λέει η Εξέλιξη μετά την σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΠΕ 

Και ο πλέον δύσπιστος μηχανοδηγός μετά την σημερινή συνεδρίαση κατάλαβε το στημένο παιχνίδι που παίχτηκε με την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας το τελευταίο δίμηνο .
Κατάλαβε γιατί παράνομα δεν μπήκαν σε ψηφοφορία οι προτάσεις μας στις πρόσφατες έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις που θα δέσμευαν την πλειοψηφία ( ΔΑΚΕ –ΠΑΣΚ ) για ουσιαστική διεκδίκηση του επιδόματος  ευθύνης .
Κατάλαβε γιατί ποτέ δεν ενημερωθήκαμε απο τον Πρόεδρο για την απεργοσπασία στα εμπορικά την Μεγάλη Δευτέρα και για το ποιος
μεθόδευε την ίδια πράξη την Μεγάλη Τρίτη , αλλά φοβήθηκε την κατακραυγή , αφού είχαμε μάθει τα νέα . Μετά την απεργοσπασία στην Λάρισα τον περασμένο Σεπτέμβρη και πάλι ο Πρόεδρος πρωταγωνιστής σε ανάλογο σενάριο.

Κατάλαβε ποιος είναι αυτός που παλεύει για να μην υπάρχει διαχωρισμός νέων και παλιών εργαζομένων στον σιδηρόδρομο  (με σεβασμό πάντα στην αρχαιότητα), ποιος στηρίζει τις μεμονωμένες ή ομαδικές απολύσεις και  ποιος ανοίγει τον δρόμο στον ιδιώτη.  Και εδώ να πούμε ότι  περιμέναμε και μια διαφορετική άποψη απο τους νέους συνδικαλιστές στον χώρο που σηκώσανε το χέρι  ψηφίζοντας θετικά στο έγκλημα των απολύσεων και στον διαχωρισμό  .

Εμείς δεν τσιμπάμε με τα καθρεφτάκια στους ιθαγενείς που μοίρασε ο κ. Ζηλιασκόπουλος για να λάβουν σάρκα και οστά οι συμφωνίες στα εμπορικά .

Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε μια Σύμβαση που ουσιαστικά επικυρώνει την Κυβερνητική Πολιτική στον σιδηρόδρομο .

Δεν μπορούμε να δεχτούμε τα παραμύθια για Νομοθετικές Παρεμβάσεις που ΘΑ γίνουν όπως έγιναν και για το επικίνδυνο και ανθυγιεινό .

Δεν μας ξεγελάνε όταν παρουσιάζουν γνωματεύσεις δικηγόρων που απλώς εξηγούν που κολλάει ο Νόμος το επίδομα ευθύνης , γιατί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας είναι Νόμος που όταν προβλέπει θετικές εξελίξεις για τους εργαζόμενους , υπερισχύει των γενικών αρνητικών  διατάξεων

Αυτό δηλαδή  που έγινε και στα λεωφορεία , εκεί όπου οι οδηγοί δεν τρέχουν δικαστικά ούτε καν για το επικίνδυνο και ανθυγιεινό αναδρομικά , όπως κάνουμε εμείς .

Αυτό που μένει είναι η πικρή γεύση της απογοήτευσης στους μηχανοδηγούς για τις υποσχέσεις που μείναν και πάλι λόγια .Μένουν και οι άλλες 9 δόσεις απο τις κρατήσεις που είναι πάντα αναδρομικές και προέκυψαν απο την αποδεδειγμένη ανικανότητα των ηγετών της ΠΕΠΕ .

Μένει όμως και η μάχη στο Συμβούλιο των Διοικήσεων της ΠΟΣ  για μια Σύμβαση που αν υπογραφεί θα γραφτεί στα μαύρα κατάστιχα του συνδικαλιστικού κινήματος.

Στο επόμενο διάστημα θα επιδιώξουμε συνεννόηση και με άλλες παρατάξεις για να δώσουμε λύση στο αδιέξοδο της απαξίωσης του κλάδου απο την ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚ.


ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΟΜΑΣΤΕ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου