Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση Δικτύου Σιδηροδρομικών για την Συλλογική Σύμβαση

   Συναδέλφισσες-οι

 Την Παρασκευή 24.04.2014 πραγματοποιήθηκε το Δ.Σ της Π.Ο.Σ. με θέμα την ενημέρωση μας για τα τελευταία τεκταινόμενα που αφορούν την Σ.Σ.Ε. και όπως και άλλες φορές θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις θέσεις των παρατάξεων στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Όπως είναι γνωστό το δημοκρατικό και αναφαίρετο δικαίωμά
 όλων των εργαζομένων που αφορούσε την υπογραφή Σ.Σ.Ε. καταργήθηκε με νόμο που ψήφισαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις του τόπου μας, όμως στον Οργανισμό μας δε στάθηκαν μόνο σ΄αυτό αλλά προχώρησαν και … πολλά βήματα παραπέρα μειώνοντας τους μισθούς μας με νομοθετικές ρυθμίσεις στην τάξη του 45% σε όλους τους εργαζόμενους.

Το θέμα για την υπογραφή της Σ.Σ.Ε. ήταν είναι και θα ΕΙΝΑΙ για εμάς πρωτεύων συνδικαλιστικό αίτημα που θα το παλεύουμε πάντα.

ΘΕΣΕΙΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΣΕ.

Συναδέλφισσες-οι

 το Δίκτυο Σιδηροδρομικών είχε και έχει ξεκάθαρες απόψεις για την υπογραφή της Σ.Σ.Ε. που πρέπει να αφορά το σύνολο των εργαζομένων, να σπάει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης,  να άρει τις αδικίες που έχουμε υποστεί και τις είχε διατυπώσει ξεκάθαρα σε προηγούμενο Δ.Σ. αυτές ήταν οι εξής.
  • Προσλήψεις προσωπικού όπου υπάρχει ανάγκη και διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας του προσωπικού για να λειτουργεί με ασφάλεια ο σιδηρόδρομος.
  • Αυξήσεις στον βασικό μισθό όλων των εργαζομένων του ομίλου.
  • Επέκταση του ανθυγιεινού και επικινδύνου  στο προσωπικό που το δικαιούται με αναδρομική ισχύ από 01.01.2013 .
  • Επίδομα θέσης ευθύνης για όσους το λάμβαναν και το κατήργησαν οι μνημονιακές πολιτικές.

Τα αιτήματα αυτά συνάδελφοι αφορούν όλο το προσωπικό και θα ήταν μια νίκη του Συνδικαλιστικού κινήματος απέναντι στις πολιτικές  που μαστίζουν τους εργαζόμενους και τους καταδικάζουν στην φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Αντί αυτών των αιτημάτων συνάδελφοι η πλειοψηφία του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας , οι ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ συνδικαλιστικές παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ έφεραν πρόταση (τελικό κείμενο το ονόμασαν) που θίγει τους εργαζόμενους και την αξιοπρέπειά τους. 
Η αξιοπρέπεια των Σιδηροδρομικών συνάδελφοι δεν πουλιέται ούτε αγοράζεται από καμία παράταξη ,δε μπορεί να μας την κλέψουν.

Έχουμε υποχρέωση να παλέψουμε για τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας, να ανατρέψουμε τις πολιτικές που μας έχουν ζέψει στον τροχό της εξαθλίωσης.

Συνάδελφοι 

θα τους αφήσουμε μόνους στην μιζέρια τους για να προσπαθούν να στηρίξουν τις κυβερνητικές πολιτικές ενόψει εκλογών και να εκτελούν τις εντολές που τους δίνουν οι πολιτικοί  προϊστάμενοι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου