Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Επιστολή Γιώργου Δράκου , υποχρεωτικά μεταταχθέντα μηχανοδηγού

Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή του συναδέλφου μας Γιώργου Δράκου , μηχανοδηγού ΜΑΙ , υποχρεωτικά μεταταχθέντα το 2011.
Ο συνάδελφος αναφέρετε -με αφορμή την σημερινή επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για το εφάπαξ -σε ΟΛΑ τα προβλήματα και στην περιπέτεια που ζουν οι υποχρεωτικά μεταταχθέντες μηχανοδηγοί που το στέκι της έλξης ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΠΟΤΕ .
Ολόκληρη η επιστολή 
Σήμερα ο ΣΥΡ κατέθεσε επερώτηση στη Βουλή για το ΕΦΑΠΑΞ των Σιδηροδρομικών θέλοντας να αποκαταστήσει μια αδικία και καλώς το έκανε.
"Ξεχνάνε" όμως οι Συνδικαλιστές της ΠΟΣ οι οποίοι συναντήθηκαν
με τα πολιτικά κόμματα ότι υπάρχουν και κάποιοι συνάδελφοι που έχουν ήδη αδικηθεί. 
Μιλάω για τους μεταταχθέντες σιδηροδρομικούς οι οποίοι έχουν συνταξιοδοτηθεί από το 2011 και από το 2012. Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι έχουν χάσει από το ΕΦΑΠΑΞ τους τουλάχιστον 5.000 με 8.000 ευρώ ενώ, από την αποζημίωσή τους  τουλάχιστον 4.000 ευρώ. Αντίστοιχα, όσοι αναγκάστηκαν να μείνουν εφεδρεία έλαβαν ένα πολύ μικρό χρηματικό ποσό και πολλοί από αυτούς χρωστάνε κιόλας! Επιπρόσθετα, κάθε μήνα η διαφορά στη σύνταξη είναι περίπου 350 ευρώ. Όλα αυτά βέβαια είναι συμπεράσματα μετά από σύγκριση του εαυτού μου με αντίστοιχο μηχανοδηγό που συνταξιοδοτήθηκε την ίδια περίοδο με τα ίδια χρόνια.
"Ξεχνάνε" επίσης οι συνδικαλιστές ότι στις συναντήσεις με υπουργούς που αφορούσαν την εφεδρεία στον ΟΣΕ και την υπογραφή Σ.Σ.Ε χρησιμοποίησαν τους μεταταχθέντες ως θυσία.
"Ξεχνάνε" οι συνδικαλιστές ότι παλέψαμε μόνοι μας για την αποζημίωση εισπράττοντας ως απάντηση από τον δικηγόρο της ΠΟΣ μπροστά στον τότε πρόεδρο Λεβέντη, ότι δεν τη δικαιούμαστε.
"Ξεχνάνε" ότι πήγαμε μόνοι μας στα πολιτικά κόμματα και εισπράξαμε από ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ υποσχέσεις για τα δίκαια αιτήματά μας όμως ακόμα περιμένουμε έστω ένα τηλέφωνο.

Από το ΚΚΕ ότι αν κατατεθεί ερώτηση στη Βουλή θα τη στηρίξει ενώ, από τη ΝΔ και το γραφείο του υπουργού Κ.Βρούτση σημείωσαν απλά τα ονόματά μας και περιμένουμε και από αυτούς τηλέφωνο. Από το ΠΑΣΟΚ και τον Κ.Κουτρουμάνη, την αποστομωτική απάντηση ότι χρωστάμε ευγνωμοσύνη στον Κ.Ρέππα και στο ΠΑΣΟΚ γιατί δεν απολυθήκαμε (μετά από 34,5 χρόνια στη πρώτη γραμμή). Τέλος από τον ΣΥΡ, μετά από συνάντηση στη Καρόλου με τους κυρίους Λαφαζάνη, Στρατούλη, Χουντή και Μπόλα δεσμεύτηκαν ότι θα καταθέσουν επερώτηση στη Βουλή και μετά από 3 χρόνια ακόμα περιμένουμε.


Γιώργος Δράκος,
 Πρώην Μηχανοδηγός (χωρίς υπηρεσιακή ταυτότητα μετά από 34,5 χρόνια-ούτε αυτό δεν είναι άξιοι να διεκδικήσουν-)
Εκδιωχθείς από τον ΟΣΕ - Ανεπιθύμητος από τη περιφέρεια που μετατάχθηκα 

Υπερήφανος όμως που έβαλα ένα λιθαράκι στο να γίνει manager της χρονιάς ο Ζηλιασκόπουλος και να ανέβουν συνδικαλιστικά οι Λεβέντης και Κιουτσούκης.

1 σχόλιο:

  1. Ακριβώς επειδή τους χρωστάγαμε ευγνωμοσύνη πες στο σύντροφο Ρέππα Κουτρουμάνη και στα άλλα τα παιδιά τους στείλαμε εκεί που τους άρμοζε.Α.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή