Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Η πλειοψηφία της ΠΕΠΕ ( ΔΑΚΕ κ ΠΑΣΚ ) υποστηρίζει τις απολύσεις !!!!!!

Δείτε τι λένε  ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚ  για το  έγγραφο που αποκάλυψε το στέκι της έλξης και έχει προκαλέσει ΣΑΛΟ απο το πρωί .Διαβάστε και ΟΛΟΥΣ τους όρους της εθελουσίας στον ΟΤΕ . * Απο τον Κώστα Γενιδούνια 
"Τον νέο ιδιοκτήτη -λένε ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ -,αν έρθει ,δεν τον εμποδίζει ΤΙΠΟΤΑ να κάνει περικοπές σε προσωπικό.
Αν θέλει να απολύσει μπορεί να το κάνει.
Αν στην δεξαμενή που
έχουν χρησιμοποιήσει  και άλλες εταιρείες για περικοπή προσωπικού ή εθελούσια υπάρχει εξασφάλιση για ανθρώπους κοντά στην σύνταξη( για να μπορέσουν να την πάρουν την ρημάδα την σύνταξη) αυτό είναι κακό; "

"Να ξέρετε σιδηροδρομικοί ότι οι εθελούσιες σε μερικές εταιρείες πχ Οτε ,αυτά τα πρόβλεψαν και μπήκαν ως όροι ." 

Που είδατε τον όρο  εθελουσία στο κείμενο που ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ το στέκι ; ( γιατί αν είναι Δημόσιο κείμενο , γιατί δεν το δημοσιεύει η ΠΟΣ ; ) 


ΑΝ δε τον νέο ιδιοκτήτη δεν τον εμποδίζει τίποτα για να ΑΠΟΛΥΣΕΙ , τι τα έχουμε   τα ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ;;;;

Για να προστατεύονται οι συνδικαλιστές απο τις απολύσεις ;

Η μήπως νομίζουν ορισμένοι ότι θα τους σώσουν οι κολλητοί και γράφουν όσα γράφουν ....

Ας δουν οι σιδηροδρομικοί τι σημαίνει εθελουσία 

Εθελουσία σημαίνει παροχή κινήτρων σε όσους πλησιάζουν την συνταξιοδότηση για να αποχωρήσουν .

Ποιον κοροϊδεύουν άραγε , ποιον σκοπό υπηρετούν .

Εγώ σας παραθέτω και τι είχε γίνει στην Εθελουσία στον ΟΤΕ το 2013 .
Δείτε τα κίνητρα που δόθηκαν στους εργαζόμενους εκεί , ΑΝ και δεν συμφωνώ με τις εθελουσίες γενικά και κρίνεται ΜΟΝΟΙ σας , μηχανοδηγοί και σιδηροδρομικοί.

Τα νέα προγράμματα εθελουσίας του ΟΤΕ χωρίζονται σε δύο βασικές ενότητες:

-          Προγράμματα Οικειοθελούς Αποχώρησης εργαζομένων που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση: 

  • Α1: Αφορά εργαζομένους που θεμελιώνουν δικαίωμα άμεσης συνταξιοδότησης μέχρι 31/12/2013 και προβλέπει καταβολή της νόμιμης αποζημίωσης και επιπλέον μικτό ποσό 25.000 ευρώ. 

  • Α2: Αφορά εργαζομένους που μέχρι 31/12/1013 θεμελιώνουν δικαίωμα πλήρους συνταξιοδότησης με αναστολή καταβολής σύνταξης μέχρι 31/12/2020 (δηλ. έχουν θεμελιώσει δικαίωμα λόγω χρόνου υπηρεσίας, αλλά δεν έχουν συμπληρώσει την απαιτούμενη ηλικία). Προβλέπει καταβολή της νόμιμης αποζημίωσης και επιπλέον μικτό ποσό αναπλήρωσης κατά 90% των καθαρών αποδοχών που θα λάμβανε ο εργαζόμενος από την ημερομηνία αποχώρησης μέχρι τη λήψη πλήρους σύνταξης. 

  • Α3: Αφορά εργαζομένους που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 10 έτη στον ΟΤΕ και θεμελιώνουν από 1-1-2014 έως 31-12-2018  δικαίωμα άμεσης συνταξιοδότησης (πλήρους ή μειωμένης).  Το πρόγραμμα προβλέπει: Καταβολή νόμιμης αποζημίωσης. Μικτό ποσό για την αναπλήρωση κατά 70%-85% των καθαρών αποδοχών που θα λάμβανε ο εργαζόμενος από την ημερομηνία αποχώρησης μέχρι τη λήψη πλήρους σύνταξης, ανάλογα με το έτος συνταξιοδότησης. Το ποσοστό αναπλήρωσης ανέρχεται από 80% έως και 95% σε περίπτωση θεμελίωσης μειωμένης σύνταξης. Ο ΟΤΕ θα καταβάλει μικτό ποσό ίσο με το  εκτιμώμενο συνολικό κόστος των εισφορών εργοδότη και εργαζομένου για προαιρετική ασφάλιση (αυτασφάλιση) έως τη θεμελίωση δικαιώματος άμεσης λήψης σύνταξης (πλήρους ή μειωμένης), χωρίς καμία επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού. Επιπλέον προβλέπεται μικτό ποσό έως 11.000 ευρώ περίπου ίσο με το κόστος αναγνώρισης του συνολικού χρόνου στρατιωτικής θητείας, όπου απαιτείται, ομαδική ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη (υγείας και ζωής) και προνομιακές προσφορές για προϊόντα και υπηρεσίες του Ομίλου. Το μικτό ποσό που αντιστοιχεί στην προβλεπόμενη για τους εργαζομένους ΟΤΕ αποζημίωση για την καταγγελία της σύμβασης, δύναται να φτάσει σε 25.291 ευρώ και επιπλέον μισθούς 9 μηνών, ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας.

-          Ενότητα Β: Ανοιχτά Προγράμματα Οικειοθελούς Αποχώρησης βάσει των ετών υπηρεσίας στον ΟΤΕ και προγράμματα που απευθύνονται σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων

Προγράμματα που απευθύνονται σε εργαζομένους που δεν εντάσσονται στα προγράμματα της Ενότητας Α: 

  • Το πρώτο (Β1) αφορά εργαζομένους που έχουν συμπληρώσει 25 χρόνια πραγματικής εργασίας στον ΟΤΕ και προβλέπει: Μικτό ποσό ίσο με την προβλεπόμενη  αποζημίωση για την καταγγελία της σύμβασης. Μικτό ποσό ίσο με  καθαρούς μισθούς 3 ετών σε 14μηνη βάση (42 μηνιαίοι καθαροί μισθοί). Ειδικό πρόγραμμα ομαδικής ιδιωτικής ασφαλιστικής κάλυψης για 3 χρόνια και προνομιακές προσφορές για προϊόντα και υπηρεσίες του Ομίλου.

Τα Ανοιχτά Προγράμματα Β2, Β3 και Β4 απευθύνονται σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων (δικηγόροι, προσωπικό των υπηρεσιών καθαριότητας, εργαζόμενοι σε ειδική άδεια), με μικρές παραλλαγές στις προϋποθέσεις συμμετοχής και στα κίνητρα αποχώρησης.


Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία εθελουσία έξοδο που ολοκλήρωσε ο ΟΤΕ   τέλος 2012 συμμετείχαν 1.516 εργαζόμενοι οι περισσότεροι εκ των οποίων  θεμελιώνουν δικαίωμα άμεσης συνταξιοδότησης το διάστημα 2013 – 2015. 


Αυτό είναι εθελουσία . Παροχή κινήτρων για αποχώρηση .

Το καταλάβατε ; 

Αυτό που υποστηρίζετε είναι απολύσεις μέχρι να πάρουν οι καημένοι οι απολυμένοι , την σύνταξη τους . Οι καημένοι ....να πάρουν την ρημάδα την σύνταξη .....

Στηρίξτε όσο μπορείτε την Κυβερνητική Πολιτική. Οι ώρες σας είναι μετρημένες.




Γενιδούνιας Κώστας 




1 σχόλιο:

  1. Τραγικότερος όλων ο <>μου ο Νώντας ο Θεοδωρόπουλος.
    Ανακάλυψε ότι το ευθύνης είναι λέει παράνομο.
    Τριγυρνάει και απο γραφείο σε γραφείο , με μια γνωμάτευση του Δήμου Τσακνιά , - τώρα έχουμε και τέτοια - που λέει για το θέμα και το παίζει και ήρωας .
    Για τις απολύσεις λέει ότι το μη χείρον βέλτιστο .Και όταν τον ρωτάνε πως θα ζήσουν αυτοί που απολύονται κάνει το παπί.....
    Νώντα δεν περίμενα τίποτα παραπάνω απο σένα .
    Πήρες πρώτος το ευθύνης και είσαι και απο τους πλέον επαγγελματίες στον συνδικαλισμό .
    Επειδή όμως , το πράγμα χοντραίνει , να ξέρεις ότι δεν θα σας αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.

    Γενιδούνιας Κώστας

    υ.γ. Θα έπρεπε να ντρέπεσαι για την υβρεολογία εναντίον του Καραδήμα χτες στην συνεδρίαση της ΠΟΣ..
    Αλλά μάλλον στενεύουν τα περάσματα , έτσι δεν είναι Νώντα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή