Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση Σωματείων ΣΤΑ.ΣΥ για την Πρωτομαγιά

Οι συνάδελφοι  στην ΣΤΑ.ΣΥ μας απέστειλαν και δημοσιεύουμε την ανακοίνωση τους για την Πρωτομαγιά όπου αναφέρουν και  όλα όσα έρχονται μετά τις εκλογές για όλους τους εργαζόμενους ....
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι 
Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά συμπίπτει με την συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από την  επιβολή των Μνημονίων και την έναρξη μιας ολομέτωπης επίθεσης ενάντια σε εργαζόμενους, 
νέους και συνταξιούχους, με δραματικές περικοπές αποδοχών και κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αγώνες χρόνων. 
Σε αυτά τα 4 χρόνια, η Ελληνική κοινωνία βλέπει να ανατρέπεται και να ισοπεδώνεται η ζωή της προς
όφελος των τοκογλύφων δανειστών της χώρας και των ελάχιστων πλούσιων οι οποίοι γίνονται πλουσιότεροι. 
Το τίμημα πολύ βαρύ: Περισσότερες από 6.000 αυτοκτονίες, παιδιά να λιποθυμάνε από την πείνα στα σχολεία, εκτόξευση της ανεργίας κοντά στο 30%, μείωση του βιοτικού επιπέδου στα  επίπεδα της δεκαετίας του 1970. 
Και όλα αυτά στο όνομα μιας αόριστης «σωτηρίας». Όμως, η «σωτηρία» για ποιόν είναι τελικά; Για τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού που υπομένει τα πάνδεινα ή για αυτούς που βλέπουν τα κέρδη τους να «αυγατίζουν», με πρώτες τις επίσημες… αγαπημένες της μνημονιακής κυβέρνησης, τις τράπεζες και τους τραπεζίτες. 

Δυστυχώς, όμως, οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν έχουν τέλος. Όσο και εάν προσπαθεί να κρυφτεί η μνημονιακή δικομματική κυβέρνηση πίσω από «ιστορίες επιτυχίας» (success story, στα… ελληνικά) ή πανηγυρισμούς για το πρωτογενές πλεόνασμα, όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι μετά τις εκλογές σχεδιάζουν μια νέα επιδρομή σε συντάξεις, αποδοχές, εργασιακά δικαιώματα, απολύσεις από τον Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και ξεπούλημα των πιο κερδοφόρων δραστηριοτήτων. 
Οι λέξεις και τα επικοινωνιακά προπετάσματα καπνού δε μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα που σχεδιάζεται από τους δανειστές της χώρας και υλοποιείται από την πρόθυμη δικομματική κυβέρνηση. 

Έτσι, έχει γίνει γνωστό ότι: 

Από τον Ιούλιο έρχονται νέες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις και από του χρόνου και  στις κύριες συντάξεις.

Ξεκινάει το ξεπούλημα των πιο κερδοφόρων δραστηριοτήτων, με πρώτα τα δύο μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας, του Πειραιά (ΟΛΠ) και της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) και ακολουθεί η προετοιμασία για το ξεπούλημα της ΔΕΗ. 
Ερχεται μείωση των κοινωνικών επιδομάτων με την «κάλυψη» ότι γίνεται… κατάχρηση! 
Σχεδιάζεται, όπως αναφέρεται και στην πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «μείωση του υπερβολικού αριθμού υπαλλήλων στο δημόσιο τομέα, τη βελτίωση της οικονομικής αποδοτικότητας των δημοσίων επιχειρήσεων και τη βελτίωση των κοινωνικών μεταβιβάσεων». 

Αμφιβάλλει κανένας για το τι έρχεται; 

Και ήδη, έχουν αρχίσει να εξετάζονται τα νέα μέτρα ύψους 7,7 δισ. Ευρώ τα οποία θα  δρομολογηθούν την τριετία 2015-2017! 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 

Εμείς, εδώ στη ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. βιώσαμε με τον πιο σκληρό τρόπο τις συνέπειες αυτής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που οδηγεί στην εξαθλίωση έναν ολόκληρο λαό, με απομακρύνσεις μέσω μετατάξεων και απολύσεων συναδέλφων, άγριες περικοπές στις αποδοχές μας και μεγάλη εργασιακή ανασφάλεια. 

Παράλληλα, γνωρίσαμε τον αυταρχισμό στην πιο ακραία μορφή του αφού αντί για διάλογο η κυβέρνηση επέλεξε να σταματήσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις μας εφαρμόζοντας το αναχρονιστικό, αντιδημοκρατικό μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης. 
Ο αυταρχισμός, με τον οποίο η κυβέρνηση επιδιώκει να «περνάει» τα επώδυνα μέτρα, φαίνεται ακόμα από το γεγονός ότι συνεχίζει εδώ και 1,5 χρόνο να διατηρεί τους εργαζόμενους στην Εταιρεία υπό «ομηρεία», σε καθεστώς πολιτικής επιστράτευσης. 
Φτάνει πια! Δε δεχόμαστε να σκύβουμε το κεφάλι! 

Ήρθε η ώρα να πάρουν απαντήσεις, μέσα από τους ενωτικούς αγώνες μας, συντονισμένα για να μπει ένα τέλος στον κατήφορο. 
Σε αυτό τον αγώνα κανένας δεν περισσεύει. Όλα τα Σωματεία της Εταιρείας πρέπει να δώσουμε συντονισμένα των αγώνα μας. Κανένα δεν έχει δικαίωμα να λειτουργήσει διασπαστικά, υπονομεύοντας το μέλλον όλων των συναδέλφων μας. 
Η φετινή εργατική Πρωτομαγιά από ημέρα μνήμης των αγώνων και των κατακτήσεων της εργατικής τάξης, καλείται να γίνει αφετηρία δυναμικής επανεκκίνησης, των εργατικών-λαϊκών αντιστάσεων, της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και της βιομηχανίας υπογραφής ατομικών, της διάλυσης των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, των απολύσεων στο δημόσιο και της απαξίωσης του ρόλου του, της τρομακτικής ανεργίας, της φτώχειας και της 
εξαθλίωσης. 

Να γίνει η αρχή για να σηκώσουν οι εργαζόμενοι ψηλά το κεφάλι και να αγωνιστούν, μαζί με όλα τα θύματα των μνημονιακών πολιτικών για να ανατρέψουν τα μνημόνια που χρεοκοπούν τους εργαζόμενους και την πλειοψηφία του λαού, ξεριζώνουν τους νέους και τις νέες από τη χώρα μας, ρημάζουν τη δημόσια περιουσία και την παραδίδουν στις πολυεθνικές, μετατρέπουν τη χώρα και το λαό της σε εξαθλιωμένη ευρωπαϊκή αποικία. 

 Συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά. 
 Πραγματοποιούμε Στάση εργασίας την Πέμπτη 1η
 Μάη από έναρξη κυκλοφορίας έως 
τις 09:00 π.μ. (ΜΕΤΡΟ – ΗΣΑΠ). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου