Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΠΕ - Διαφωνία για την ΣΣΕ και ψηφοφορίες

Με πλειοψηφία , το ΔΣ της ΠΕΠΕ απέρριψε την πρόταση παρατάξεων για κινητοποιήσεις στα εμπορικά μέσα στην επόμενη εβδομάδα για την διεκδίκηση της ΣΣΕ .(Επίδομα Ευθύνης) και συμφώνησε με την υπό υπογραφή ΣΣΕ.... 

Η πρόταση που υπερίσχυσε ήταν  
(ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ) (7 ψήφοι υπέρ)  ότι το ΔΣ συνεχίζει να είναι σε ανοιχτή συνεδρίαση και αξιολογεί το κείμενο κρίνοντας το ως θετικό μέχρι στιγμής , ( Νομοθετική Ρύθμιση- Τροπολογία για το επίδομα ευθύνης μετά την δέσμευση του Υπουργού ) , ενώ υπολογίζονται και τα χιλιόμετρα απο μηδενική βάση.

Η πρόταση που απορρίφθηκε - Υπέρ 3 ψήφοι -  ( Εξέλιξη  - Συνεργασία - Δύναμη Έλξης ) ήταν 

Απορρίπτουμε την ΣΣΕ αφού σε αυτήν δεν περιλαμβάνεται το επίδομα ευθύνης ενώ περιλαμβάνεται ο όρος μεμονωμένες ή ομαδικές απολύσεις και προτείνουμε 
3 - 4ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στα εμπορικά στο ΜΘ και 24ωρες επαναλαμβανόμενες στο ΜΑΙ ( Με απεργιακό ταμείο ) .
Η ΣΣΕ να εγκριθεί απο Γενικές Συνελεύσεις αφού αυτές μπορούν να αλλάξουν την απόφαση των προηγουμένων για το επίδομα ευθύνης.

Όσον αφορά την χιλιομετρική αποζημίωση , συμφωνούμε με τον τρόπο υπολογισμού απο μηδενική βάση 

Η πρόταση της ΑΣΚΕ - Υπέρ 1 ψήφος 

Απορρίπτουμε την λογική της ΣΣΕ γιατί κινείται στα πλαίσια της υλοποίησης της Κυβερνητικής πολιτικής .
Πάμε σε κινητοποιήσεις όλων των σιδηροδρομικών με αρχή αυτήν της Πρωτομαγιάς , προβάλοντας μαζί με τα γενικότερα και το θέμα της ΣΣΕ .
Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις με απαραίτητη προυπόθεση την συμμετοχή των εργαζομένων και στην λήψη των αποφάσεων και στις κινητοποιήσεις .




2 σχόλια:

  1. Το απίστευτο είναι ότι ψήφισε και νέος τις απολύσεις και την προστασία μόνο για όσους είναι άνω των 50.
    Τι να λέμε . Η τεχνογνωσία του συνδικαλισμού μεταφέρετε απο γενιά σε γενιά .
    Μόνο που πλέον οι εποχές αλλάζουν για τους συνδικαλιστές και οι καρέκλες δεν έχουν πούπουλα , αλλά πίσσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά είναι απίστευτα αυτά που γίναν και σήμερα στο ΔΣ της ΠΕΠΕ.
    Ούτε ο Πρόεδρος , ούτε ο Γραμματέας δεν μας απάντησαν στο γιατί δεν είχαν ενημερωθεί όλες οι παρατάξεις για την απεργοσπασία στα εμπορικά την Μεγάλη Δευτέρα στην Θεσσαλονίκη . Και κυρίως γιατί ξεγέλασε τους μηχανοδηγούς που ενημέρωσε ο Πρόεδρος όταν έλεγε ότι τα φορτία είναι για το λιμάνι και τελικά ήταν για μεγάλη αλυσίδα πολυκαταστημάτων.
    Όταν ζητήσαμε να δούμε σαν Σωματείο τον κ. Ζηλιασκόπουλο μας απάντησε ο Πρόεδρος ότι πλέον δεν έχει σημασία γιατί τα πράγματα για την ΣΣΕ έχουν μπεί στο αυλάκι ( προφανώς νερό και σανό δεν έχει για το μηχανοδηγό ) .Τι και αν έχουν γίνει τόσα ατυχήματα , τι και αν ακόμα οι αγελάδες κυκλοφορούν στην γραμμή ξέμπαρκες , όλα είναι προφανώς καλά , και μόνο Πρόεδρος και Γραμματέας μπορούν να βλέπουν την Διοίκηση ( Ο Νώντας έλειπε όταν βάλαμε αυτό το αίτημα).
    Δυστυχώς ήταν μεγάλο λάθος και απο τον φίλο Παύλο η ψήφιση του άρθρου για τις απολύσεις που ουσιαστικά επιβεβαιώνει τον διαχωρισμό νέων και παλαιών εργαζόμενων στο σιδηρόδρομο διαχωρισμό που προσπαθώ χρόνια να αμβλύνω με σεβασμό πάντα στην αρχαιότητα .
    Δεν αρκεί η παρατήρηση που έκανε ζητώντας μια πρόβλεψη για τους νέους , θυμίζει την Βουλή , όπου βγαίνουν οι βουλευτές και μετά την ψήφιση λένε , τι να έκανα θα καταστρεφόταν η χώρα .
    Φυσικά η διάταξη αυτή για τις απολύσεις κατά την άποψη της Εξέλιξης ανοίγει τον δρόμο στον ιδιώτη .
    Και κλείνοντας το επίδομα ευθύνης .
    Ας καταλάβουν πλέον τώρα όλοι οι μηχανοδηγοί , γιατί ποτέ δεν μπήκε σε ψηφοφορία η πρόταση μας στις έκτακτες συνελεύσεις.
    Τα πάντα ήταν συμφωνημένα και αυτό αποδείχτηκε σήμερα.

    Γενιδούνιας Κώστας

    Υ.Γ. Εγώ έχω συνηθίσει να με βρίζουν άγνωστοι , άλλωστε καθημερινά αυτό γίνεται με το στέκι εδώ και χρόνια . Απο τις εποχές του astasiat μέχρι και σήμερα .
    Δημοσιεύσαμε το παραπάνω σχόλιο γιατί ξέρουμε τον αποστολέα ο οποίος μας είπε ότι θα ζητήσει τον λόγο απο τον Παύλο σε συνέλευση.
    Τον καλούμε λοιπόν να έρθει σε αυτές που θα γίνουν σύντομα και όχι να κρυφτεί , όπως κρύφτηκαν αυτοί που με βρίζουν εδώ και 8 μήνες ανώνυμα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή