Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση Σ.Σ. Πελοπονήσου για Πρωτομαγιά

Συνάδελφοι, 
     Τότε 128 χρόνια πριν, στις πρώτες δεκαετίες του καπιταλισμού, οι εργαζόμενοι διεκδίκησαν με πρωτοπόρους τους εργαζόμενους του ΣΙΚΑΓΟ – το ΜΑΗ του 1886 – 8ωρη εργασία, 8ώρες ανάπαυση, 8ωρη μόρφωση και με σκληρούς και αιματηρούς αγώνες, ΚΕΡΔΙΣΑΝ.
Από τότε η Πρωτομαγιά έγινε μέρα σύμβολο για τους εργάτες, γιατί ποτίστηκε με αίμα χιλιάδων εργατών. Από το ΣΙΚΑΓΟ του 1886, μέχρι την Καισαριανή του 1944, και τους αγώνες που συνεχίζει να δίνει μέχρι σήμερα η εργατιά, σε ολόκληρο τον κόσμο. 



ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ. ΤΙΜΑΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ.
     Σήμερα κάθε εργαζόμενος, νέος, άνεργος πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα: 
Τι φταίει και συλλογικές συμβάσεις και μισθοί τσακίστηκαν.

Γιατί εργαζόμαστε έως τα βαθιά γεράματα και η ανεργία καλπάζει που οι ελαστικές σχέσεις εργασίας πολλαπλασιάζονται και μονιμοποιούνται συντάξεις μειώνονται και τα επιδόματα καταργούνται. Αμφισβητείται το δικαίωμα της απεργίας και ποινικοποιούνται οι αγώνες. 

Η απάντηση στο ερώτημα βρίσκεται στο γεγονός ότι το παραγόμενο πλούτο των εργαζομένων και της χώρας τον αρπάζουν μια χούφτα καπιταλιστών. Ότι το κριτήριο της παραγωγής δεν είναι η κάλυψη των λαϊκών αναγκών αλλά η αύξηση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

     Σήμερα όσο ποτέ ΠΡΕΠΕΙ να ενισχυθεί η συσπείρωση στις γραμμές του αγώνα, ενάντια στην Κυβέρνηση και την Ε.Ε. 

◊  Να μην επιτρέψουμε να βάλουν χέρι στα Σωματεία. 
◊  Να οργανωθούμε σε αυτά. Να δυναμώσουμε την παρέμβασή τους.
◊  Να μην αφήσουμε την εργοδοσία να αλωνίζει. 

Εργαζόμενε, Εργαζόμενη, Άνεργε, 

     Δείξε τη δύναμή σου. Ο δρόμος ανάπτυξης που ζούμε σήμερα έχει χρεοκοπήσει.
     Η 1η ΜΑΗ μας καλεί να προωθήσουμε πια αποφασιστικά την ενότητα της τάξης μας για ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος για τη δική μας αντεπίθεση. Να δημιουργήσουμε τους όρους για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ:

Ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης. 
Υπογραφή Σ.Σ.Ε. 
Κατοχύρωση του μεταφορικού έργου του σιδηροδρόμου ως κοινωνικού αγαθού. 
Για ενιαίο Σιδηρόδρομο, αποκλειστικά δημόσιο, που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και θα παίξει αποφασιστικό ρόλο την ανάπτυξη της περιφέρειας και της κοινωνίας. Άνοιγμα και λειτουργία των περιφερειακών δικτύων. 
Μείωση των εισιτηρίων και δωρεάν μετακίνηση σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς των ανέργων, ΑΜΕΑ, Φοιτητών κ.α. 
Ανάπτυξη και αναβάθμιση του ρόλου των Μηχανεργοστασίων που μπορούν να παίξουν τον πρώτο ρόλο στην επισκευή και συντήρηση του τροχαίου υλικού όχι μόνο στο σιδηρόδρομο αλλά για όλα τα Μέσα σταθερής τροχιάς. 
Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή και μόνιμη δουλειά. 
Στήριξη στα προβλήματα των εκπαιδευομένων μαθητών του ΟΑΕΔ και συμβολή ώστε να αποτελέσουν αυτοί την αρχή της νέας γενιάς Σιδηροδρομικών. 
Να γίνει προσπάθεια για την επαναφορά των μετατασσόμενων συναδέλφων και ιδιαίτερα σε όσους τώρα βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. 


Πρέπει να μπορούμε να ζούμε σε ένα κόσμο αντίστοιχο του κόπου μας, της εργασίας μας, των προσδοκιών μας. Σε έναν κόσμο που δεν θα μαστίζεται από πολέμους, από ανεργία, από ναρκωτικά, από άγχος και ανασφάλεια. 
Που θα ζούμε ειρηνικά, ανθρώπινα, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο χωρίς καταπίεση και την βαρβαρότητα του συστήματος που ζούμε.

ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ 

ΖΗΤΩ Η 1Η ΜΑΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ 
ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ – ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ


Με συναδελφικούς & αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                         ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΧΟΥΡΙΤΗΣ                                  ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΛΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου