Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Πραγματικά απορούμε !

Όχι όμως ότι πέφτουμε και απο τα σύννεφα....
Μετά απο πάρα πολλά  χρόνια , για πρώτη φορά κερδήθηκε στην Επιθεώρηση Εργασίας απόφαση ΥΠΕΡ των σιδηροδρομικών έπειτα απο καταγγελία μηχανοδηγών. Επιθεώρηση Εργασίας που όπως διάβασαν οι αναγνώστες μας σε προηγούμενη ανάρτηση , καλεί  ακόμα και η ΓΣΕΕ για να επιβάλει την νομιμότητα!
Aπόφαση που αποδομεί κυριολεκτικά τα επιχειρήματα του εργοδότη , της ΤΡΑΙΝΟΣΕ , για την προσαύξηση του 30% για την 6η μέρα εργασίας , προσαύξηση την οποία αρνούνταν να καταβάλει η Εταιρεία με βάση τα επιχειρήματα που έδωσε στο ΣΕΠΕ - και τα οποία κατέπεσαν εκεί !

Και αντί να υπάρχει ικανοποίηση για την απόφαση αυτή , βλέπουμε να διεξάγεται
ένας απίστευτος διαδικτυακός και όχι μόνο πόλεμος , που εκτός τον άλλων μας γελοιοποιεί στα μάτια όλων των  σιδηροδρομικών.  

Εμείς πραγματικά απορούμε , αν και δεν πέφτουμε απο τα σύννεφα , για αυτές τις συμπεριφορές. Το στέκι της έλξης σε καμία περίπτωση δεν θα ακολουθήσει τον κατήφορο αυτό που μας εκθέτει σαν κλάδο και σαν ανθρώπους γενικότερα.

Ενώ ένα είναι σίγουρο.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ βλέποντας αυτές τις εικόνες , χαίρεται διπλά για την κατάντια μας , που άλλωστε αποτυπώνεται σε κάθε μορφή δραστηριότητας της έλξης.

Οι αιτίες γνωστές .
Και αυτό που πλέον είναι δεδομένο , είναι το χάσμα - αγεφύρωτο - που υπάρχει στο Σωματείο των μηχανοδηγών .
Χάσμα που θα επιφέρει πολλές εξελίξεις μετά το Πάσχα.

Μέχρι τότε εμείς θα μείνουμε με την απορία .
Τέτοιος πόλεμος για μια θετική απόφαση για τους εργαζόμενους , απο τους ίδιους τους εργαζόμενους ;

Τόση αθωότητα στις μέρες μας συνάδελφοι ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου