Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Πρόταση της Εξέλιξης για το επίδομα ευθύνης στον μηχανοδηγό

H Eξέλιξη μετά τις τελευταίες αρνητικές απαντήσεις,  είναι υποχρεωμένη να επανέλθει στο θέμα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την καταβολή του επιδόματος ευθύνης στους μηχανοδηγούς.
Και αυτό ΓΙΑΤΙ, το ευθύνης  κατοχυρώνεται σαν συντάξιμη αποδοχή και είμαστε ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ σαν νεώτεροι  να προστατέψουμε τους παλαιούς ΕΝ ενεργεία μηχανοδηγούς που έδωσαν ζωή και αίμα στον σιδηρόδρομο και κινδυνεύουν να συνταξιοδοτηθούν χωρίς αυτό, ακριβώς όπως συνταξιοδοτήθηκαν όσοι πίστεψαν τον Πρόεδρο και Γραμματέα και έφυγαν μέχρι 31.05.2013, χάνοντας το επικίνδυνο και ανθυγιεινό επίδομα και σήμερα λαμβάνουν πετσοκομμένη σύνταξη.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ και θέτουμε σε ψηφοφορία στο ΔΣ της ΠΕΠΕ
την προσεχή Τρίτη 29 Απριλίου 

Τα 100 Ευρώ από την χιλιομετρική αποζημίωση να μετατραπούν σε επίδομα ευθύνης για τον μηχανοδηγό. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, τα ποσά έχουν προϋπολογιστεί στην Σύμβαση που θέλει διακαώς να υπογράψει η πλειοψηφία της ΠΟΣ.

Όταν με το καλό –και κυρίως ΑΝ ποτέ– γίνει Νομοθετική Ρύθμιση για το θέμα του ευθύνης, το ποσό επιστρέφει στην χιλιομετρική αποζημίωση.

Μέχρι τότε ΚΑΝΕΙΣ παλαιός μηχανοδηγός δεν θα χάσει από την σύνταξη του το πολύτιμο αυτό ποσό.

Θυμίζουμε σε όλους τους μηχανοδηγούς, ότι στα λεωφορεία, δεν χρειάστηκε καμία Νομοθετική Ρύθμιση για την καταβολή του επιδόματος ευθύνης στους οδηγούς, ενώ και το επικίνδυνο καταβλήθηκε  αναδρομικά από 01.01.2013 σε ΟΛΟΥΣ σε μια Σύμβαση που  δεν υποστηρίξαμε ποτέ , όπως άλλωστε δεν υποστηρίζουμε και αυτήν που θέλουν να υπογράψουν ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ .

Θυμίζουμε στην πλειοψηφία της ΠΕΠΕ την δέσμευση ΟΛΩΝ  στις πρόσφατες συνελεύσεις.
Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, χωρίς ευθύνης για τον μηχανοδηγό ΔΕΝ υπάρχει.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ 

* Ελπίζουμε ότι αυτήν την φορά , ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας θα βάλουν την πρόταση μας προς ψήφιση.

Εξέλιξη  – 25 Απριλίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου