Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση ΠΟΣ για την Πρωτομαγία

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,    
Οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου την Πρωτομαγιά τιμούν τους νεκρούς εργάτες που έδωσαν τη ζωή τους για εργασιακά δικαιώματα, 8ωρο, καλύτερες συνθήκες εργασίας.            ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ – μαζικά & ενωτικά – ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΙ, συμμετέχουμε στις παγκόσμιες εκδηλώσεις μνήμης για την
Εργατική Πρωτομαγιά που είναι ημέρα παγκόσμιας εργατικής αλληλεγγύης και αγώνων για τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματά μας, ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ: «ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ & ΑΓΩΝΑ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ».
Ο φετινός εορτασμός της 1ης Μαΐου βρίσκει τους εργαζόμενους στη χώρα μας για μια ακόμη χρονιά αντιμέτωπους στη βαρβαρότητα του κεφαλαίου. Την ίδια χρονική στιγμή εμείς οι Σιδηροδρομικοί, από τα πρώτα θύματα της κρίσης, βρισκόμαστε ξανά στη δίνη αυτών των πολιτικών. Η ένταξη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ στο ΤΑΙΠΕΔ που σκοπό έχουν την ιδιωτικοποίησή τους, δημιουργεί δικαιολογημένα κλίμα ανασφάλειας στους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα συνεχίζουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, τη μάχη: 

Για την ανατροπή αυτών των πολιτικών της ύφεσης, των απολύσεων, της ανεργίας, 
Των ανατροπών των ασφαλιστικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων – εφάπαξ,
Του αποκλεισμού των πολιτών από τα Κοινωνικά Αγαθά, 
Των ιδιωτικοποιήσεων των Δημοσίων Υπηρεσιών και Οργανισμών, 
Της υποταγής της χώρας μας στα «θέλω» και στις απαιτήσεις των αγορών, στα συμφέροντα των εργοδοτών και των τραπεζιτών. 

Η Π.Ο.Σ. και τα Σωματεία Μέλη της με ομόφωνες αποφάσεις συμμετέχουμε στην απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ - ΕΚΑ και ΟΛΑ τα εργατικά συνδικάτα για την 1η ΜΑΗ ενώνοντας τις δυνάμεις της εργασίας. 

Καλούμε τους σιδηροδρομικούς να δώσουμε μαζικό & δυναμικό παρών στην απεργία και στις συγκεντρώσεις των Εργατικών Κέντρων. Κανείς Σιδηροδρομικός δεν πρέπει να λείπει από την απεργία. Κανείς Σιδηροδρομικός δεν πρέπει να λείπει από την απεργιακή συγκέντρωση. 

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ Σ.Σ.Ε.

ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

► ΟΛΟΙ   ΣΤΗN ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ - ΣΤΙΣ 11.00’.
► ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ  ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ:   ΚΑΝΙΓΓΟΣ 6 - ΣΤΙΣ 10.00’.
Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου