Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Όποιος στηρίζει τις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ , στηρίζει και τις ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Μεγάλη κουβέντα έχει ανοίξει μεταξύ των σιδηροδρομικών , μετά την αποκάλυψη που έκανε το στέκι της έλξης για τον όρο που περιλαμβάνεται στην ΣΣΕ και προβλέπει για τις μεμονωμένες ή ομαδικές απολύσεις , κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους άνω των 50 ετών μέχρι την συνταξιοδότηση .
Εμείς σήμερα λέμε ξεκάθαρα την άποψη μας.
Οι απολύσεις συνδέονται με τις ιδιωτικοποιήσεις και με το ξεπούλημα του σιδηροδρόμου .
Όποιος λοιπόν διαπραγματεύεται
όρους απολύσεων , την ώρα που η έλλειψη προσωπικού στον σιδηρόδρομο είναι τεράστια , την ώρα που έχουν μεταταγεί χιλιάδες , την ώρα που έχουν φύγει σαν έφεδροι δεκάδες και εκατοντάδες συναδέλφων είναι σε καθεστώς διαθεσιμότητας στο δημόσιο τομέα ,  είναι σαν να ΣΤΗΡΙΖΕΙ το ξεπούλημα , για να έρθει αργότερα φθηνότερο εργατικό δυναμικό για τον ιδιώτη .

Και εννοείται ότι  ακόμα και αν τίποτα απο όλα αυτά δεν είχε συμβεί , ΚΑΝΕΝΑ συνδικάτο δεν μπορεί να βάζει τέτοια διλήμματα κ να δίνει τέτοιες προοπτικές στους εργαζόμενους - μέλη του . 

ΝΕΤΑ και ΣΤΑΡΑΤΑ απο το στέκι της έλξης .

 Όποιος στηρίζει τις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ στηρίζει και τις ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.

Και τις ιδιωτικοποιήσεις τις στηρίζει η Κυβερνητική πολιτική , η 3η Κυβέρνηση των μνημονίων .

 Ας μην μας λένε λοιπόν ορισμένοι ότι παλεύουν τα μνημόνια και ότι με Συλλογικές Συμβάσεις σπάνε τον πυρήνα τους .
Γιατί μπορεί τελικά  να εξυπηρετούν και τον ουσιαστικό στόχο που είναι το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας , η φτωχοποίηση του πληθυσμού (είδαμε πριν τις συντάξεις των 360 Ευρώ που είναι προ των πυλών ) και την απαξίωση της εργατικής δύναμης ( μεροκάματα στα 400 Ε μεικτά το μήνα ,  με Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου ).

Και αν η ΠΟΣ δεν μπορεί να εγγυηθεί τα αυτονόητα , ας βγει να το πεί και ας αποφασίσουν οι εργαζόμενοι για την συνέχεια .

Το στέκι της έλξης 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου