Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Surprise: Νέα μείωση συντάξεων

Θυμάστε το αναθεωρημένο μνημόνιο μέσω του εφαρμοστικού νόμου των 600 σελίδων που ήρθε στη βουλή σε μία ημέρα και οι βουλευτές της αντιπολίτευσης φώναζαν ότι δεν προλάβαινε να το διαβάσει κανείς; Ε, λοιπόν όπως και τα πασχαλινά αυγά, έκρυβε μια έκπληξη.
Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής το μνημόνιο μέσω της ρήτρας«μηδενικού ελλείμματος» προβλέπει την συρρίκνωση των συντάξεων στα όρια
αντοχής του συστήματος, κάτι που οδηγεί στην ενοποίηση των ταμείων και στην περικοπή των επικουρικών συντάξεων που θα ξεκινήσει από τον Ιούλιο (λίγο μετά τις εκλογές για να μην δημιουργούνται και προβλήματα) με την καθιέρωση των ατομικών μερίδων ασφάλισης .

Το νέο ασφαλιστικό σύστημα προβλέπει την ένταξη όλων των Ελλήνων στο ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ και τον ΟΓΑ. Στο ΙΚΑ θα ενταχθούν όλοι απασχολούνται στο δημόσιο, τον ιδιωτικό τομέα. Αυτόνομο θα παραμείνει μόνο το ΝΑΤ.

Οι περικοπές πάντως δεν θα σταματήσουν εδώ. Θα ακολουθήσουν και άλλες στις παροχές των μετοχικών ταμείων και στους φορείς πρόνοιας ενώ από τον Σεπτέμβριο μετά την εκπόνηση αναλογιστικών μελετών θα «νομοθετηθούν όσα μέτρα κριθούν αναγκαία».

Τα νέα μέτρα που θα αποφασιστούν θα ξεκινήσουν να ισχύουν από το 2015 ώστε να μπορεί να βγαίνει ο πρωθυπουργός και οι υποψήφιοι των εκλογών στις τηλεοράσεις και να διαβεβαιώνουν ότι «κανένα νέο μέτρο δεν θα παρθεί το 2014». Το 15 είναι μια άλλη χρονιά...

Η «ρήτρα του μηδενικού ελλείμματος» είναι η απάντηση στους υπουργούς τύπου Άδωνι Γεωργιάδη που ισχυρίζονται ότι το σύστημα εξυγιαίνεται και ότι είναι δυνατό να λειτουργήσει με τους κουτσουρεμένους προϋπολογισμούς. Αντί λοιπόν η Ευρώπη να εγγυάται την παροχή βοήθειας και συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης (όπως άλλωστε γράφει και το σύνταγμα στις πρώτες του γραμμές) εγγυάται μόνο τη λογιστική έλλειψη ελλείμματος.

Το τεράστιο έλλειμα ανθρωπιάς και ντροπής παραπέμπεται καθώς φαίνεται σε επόμενο Eurogroup.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου