Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Έντονα παράπονα σιδηροδρομικών για μια εκ των διοικήσεων

Για ποιον χτυπάει η καμπάνα ; Μήπως το επίμαχο αίτημα που αναφέρει το άρθρο , αφορά το επίδομα ευθύνης ή μήπως αρχίσανε πάλι τα παιχνίδια με τις καλές Διοικήσεις και τους κακούς Υπουργούς και τούμπαλιν για να μην υπογραφεί ΣΣΕ ; 
Απο το metaforespress.gr
Συνάντηση επιζητεί η ΠΟΣ , με τον υπουργό Μεταφορών Μ. Χρυσοχοΐδη , από τα αποτελέσματα της οποίας εξαρτάται, εάν θα υπάρξουν και νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στον σιδηρόδρομο.
Σιδηροδρομικοί επιρρίπτουν ευθύνες σε μια εκ των διοικήσεων ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ, κατηγορώντας την για
“παρελκυστική” πολιτική.

Υποστηρίζουν ότι, ενώ ένα σημαντικό μισθολογικό ζήτημα είχε λυθεί, μια εκ των διοικήσεων το απέρριψε, υποστηρίζοντας ότι “δεν έλαβε έγκριση από το υπουργείο”.

Είναι έτσι ή μήπως κάποιες από τις διοικήσεις θέλουν να εμφανίζονται πιο “μνημονιακές” για τους δικούς της λόγους;

Υπενθυμίζεται ότι οι σιδηροδρομικοί απεργούν, με αιτήματα, πέρα από την υπογραφή ΣΣΕ (στην ΟΣΥ έχουν υπογράψει εδώ και καιρό), τη ματαίωση των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και την ανάγκη προσλήψεων, αφού ο σιδηρόδρομος λειτουργεί σε "οριακό σημείο". Πόσω μάλλον, όταν το υπουργείο Μεταφορών προωθεί 450 προσλήψεις στην ΟΣΥ και περίπου 300 στην ΣΤΑΣΥ.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου