Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Εφάπαξ: Μείωση 3% ως 5% - Τις επόμενες ημέρες η ρύθμιση

Καταργείται ο παλαιός μαθηματικός τύπος που οδηγούσε σε μειώσεις εως και 50%,αλλά και ο νέος οδηγεί σε μειώσεις εως 5%.
Ξεμπλοκάρουν, επιτέλους, τα εφάπαξ που έχουν μπλοκάρει εδώ και χρόνια. Όπως δήλωσε  ο Γ. Ρωμανιάς “κλείδωσε” ο νέος μαθηματικός τύπος που καθορίζει το ποσό και επί της ουσίας
φέρνει μικρότερες μειώσεις από εκείνες που είχαν προβλεφθεί.
Η μείωση σύμφωνα με τον Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα είναι με βάση τον νέο μαθηματικό τύπο από 3% ως 5%. Σε αυτ'ον τον τύπο κατέληξε η επιτροπή που επεξεργαζόταν, είπε ο κ. Ρωμανιάς. 
Η ρύθμιση, είπε ο κ. Ρωμανιάς θα έρθει ως το τέλος του μήνα και έτσι θα ξεκινήσει άμεσα η καταβολή του βοηθήματος.
Με το νέο μαθηματικό τύπο θα υπολογιστούν τα εφάπαξ των συνταξιούχων που υπέβαλαν αιτήσεις μετά την 1η Σεπτεμβρίου του 2013 . 

Εμείς αναμένουμε πότε θα ψηφιστεί η ρύθμιση και θυμίζουμε και πάλι σε όλες τις κατευθύνσεις ότι αποδεδειγμένα οι σιδηροδρομικοί έχουν καταβάλει εισφορές που ξεπερνούν το εφάπαξ που ελάμβαναν πριν μπουν στην ζωή μας τα μνημόνια και οι μαθηματικοί τύποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου