Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Ανακοίνωση ΠΕΠ- ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου

Συνάδελφοι- συναδέλφισσες,
            Στις 29/4/2015 έγινε το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας όπου συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα και πάρθηκαν οι εξής αποφάσεις:    

          1) ενημέρωση του σώματος για την συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο. Για πρώτη φορά κατατέθηκαν εγγράφως και με αριθμό πρωτοκόλλου τα αιτήματα μας.  Σε κάποια από αυτά ήδη δόθηκε λύση (έγκριση διενέργειας διαγωνισμού για στολές,  πληρωμή υπερβάλλουσων δευτερευουσών  απολαβών, θέμα άνευ υπηρεσίας σε οδηγούς λεωφορείων Θεσσαλονίκης, παραχώρηση από τον ΟΣΕ του γραφείου στην Πάτρα).
           2) Έλλειψη προσωπικού: πάγιο και διαρκές αίτημα του σωματείου μας είναι οι προσλήψεις σε κλάδους αιχμής  (προσωπικό αμαξοστοιχιών, οδηγοί λεωφορείων, εκδότες, διαχειριστές εμπορευμάτων). Ζητάμε  άμεση ενεργοποίηση του ΦΕΚ 4313, σε περίπτωση που δεν υπάρξει άμεσα νέα τροπολογία για επιστροφή των μεταταχθέντων.
          3) Θα γίνει παρέμβαση για ακόμα μία φορά για την χορήγηση του επικίνδυνου και ανθυγιεινού επιδόματος σε όσους από παράλειψη δεν το λαμβάνουν, ενώ το δικαιούνται  (διαχειριστές εμπορευμάτων και τεχνικό τμήμα).
         4) Παρέμβαση για έγκριση και καταβολή χιλιομετρικής αποζημίωσης στον κλάδο οδηγών λεωφορείων.
         5) Αποφασίστηκε να γίνει παρέμβαση ώστε να σταματήσει η ανάθεση της εκπροσώπησης της εταιρείας ενώπιον δικαστικής ή άλλης Αρχής από απλούς υπαλλήλους. Να οριστούν όπως συμβαίνει στον ΟΣΕ, ποιοι οφείλουν να εκπροσωπούν την εταιρεία και να μην αποφασίζει αυθαίρετα κάθε διευθυντής.
         6) Αναλυτική ενημέρωση και συζήτηση για την αποτυχημένη εφαρμογή του μέτρου για την παρουσία των σεκιούριτι πάνω στα τρένα.
         7) Πλήρης αναδιοργάνωση και επανασχεδιασμό του μπλογκ του Σωματείου. Ορίστηκε διαπαραταξιακή επιτροπή.
         8) Διαβάστηκε επιστολή συναδέλφου όπου αναφέρονται σοβαρά προβλήματα για την ασφάλεια των αμαξοστοιχιών και αποφασίστηκε να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες από πλευράς του σωματείου, προκειμένου να αναδειχθούν.
         9) Αναφέρθηκαν ζητήματα που αφορούν τις προτάσεις της Ομοσπονδίας για την νέα ΣΣΕ και αποφασίστηκε να γίνει παρέμβαση σε δύο ζητήματα όπου υπάρχει ελαφρά διαφοροποίηση (αναγνώριση συνολικού χρόνου προϋπηρεσίας εκτός ΟΣΕ και τροποποίηση του άρθρου περί ποσοστού επί των εισπράξεων).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΠΑΝ.ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ             ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΚΟΥΤΕΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου