Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Τέλος η εισφορά αλληλεγγύης για τους συνταξιούχους – Κρίθηκε αντισυνταγματική από το Ελεγκτικό Συνέδριο

Τα πάνω κάτω φέρνει η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που βάζει τέλος στην εισφορά αλληλεγγύης κρίνοντάς την αντισυνταγματική. Η απόφαση αφορά μονάχα στους συνταξιούχους και δεν έχει αναδρομική ισχύ, δεν έχουν να λάβουν κάποια χρήματα αναδρομικά, οι συνταξιούχοι.

Με βάση την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αργά χθες τη νύχτα, η επιβολή έκτακτης εισφοράς στους συνταξιούχους με εισόδημα άνω των 12.000 το χρόνο κρίθηκε αντισυνταγματική.
Με βάση την ίδια απόφαση το κράτος πρέπει άμεσα να παύση τη σχετική παρακράτηση.
Ωστόσο η απόφαση δεν έχει αναδρομική ισχύ. Δεν έχουν να λάβουν κάποιο ποσό αναδρομικά οι συνταξιούχοι και αυτό καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο αναγνώρισε ότι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στα Ταμεία.

Επί της ουσίας η απόφαση αυτή η οποία είναι δεσμευτική για το κράτος οδηγεί σε αυξήσεις των συντάξεων κάθε μήνα καθώς δεν θα υπάρχει πλέον η παρακράτηση της έκτακτης εισφοράς.

Η επίμαχη εισφορά αλληλεγγύης επιβλήθηκε για πρώτη φορά με το νόμο 3986/2011 και ίσχυσε αναδρομικά και για τα εισοδήματα του 2010, ενώ παρακρατείται από τις συντάξεις με συντελεστή 1%-4% σε κλιμακούμενο ποσοστό ανάλογα με το ύψος των συντάξεων και ανά κατηγορία συνταξιούχων.

Να διευκρινιστεί ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο το απασχόλησε το ζήτημα της αντισυνταγματικότητας της εισφοράς αλληλεγγύης μόνο για τους συνταξιούχους του Δημόσιου τομέα και όχι για τους εν ενεργεία εργαζόμενους του δημοσίου και τους απασχολουμένους και συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου