Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

H ΠΟΣ καταγγέλει τις προαγωγές στον ΟΣΕ

Αλήθεια αναρωτιόμαστε εμείς, αυτή η ιδέα για τα Συμβούλια Προαγωγών πότε επανήλθε στο σκεπτικό της ΠΟΣ;Γιατί στις τελευταίες προαγωγές στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν είχαμε καμία τέτοια πρόταση! Μήπως  θέλουν να αναστήσουν και τις "ποσοστώσεις" γυρνώντας μας πίσω 30 χρόνια; Γιατί δεν κατήγγειλε η ΠΟΣ τις προηγούμενες προαγωγές;Εμείς πάντως συμφωνούμε και θεωρούμε απαράδεκτη την διαδικασία, αλλά ΟΧΙ όπως το αντιλαμβάνεται η ΠΟΣ.... Διαβάζουμε : 
Η ΠΟΣ επανειλημμένως τόσο κατά τις συναντήσεις μας, όσο και εγγράφως, έχει καταθέσει τις προτάσεις της όσον αφορά τις κρίσεις του προσωπικού καθώς είναι εκ διαμέτρου
αντίθετη με τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται οι προαγωγές σήμερα.
 Οι προαγωγές του προσωπικού επιβάλλεται να πραγματοποιούνται εξασφαλίζοντας κυρίως τη διαφάνεια και την αξιοκρατία μέσα από Συμβούλια Προαγωγών όπου
να συμμετέχει και εκπρόσωπος των εργαζομένων και τηρώντας όλες τις διαδικασίες φύλλων ποιότητος κ.λ.π. 

  Καταγγέλλουμε τον τρόπο των προαγωγών όπως έγιναν και οι πρόσφατες στον ΟΣΕ που δεν τηρούν καμία από τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις κάνοντας χρήση του διευθυντικού δικαιώματος, δηλαδή της απόφασης του ενός.
  Είναι απορίας άξιο πώς η Διοίκηση του ΟΣΕ που σε πάρα πολλά ζητήματα δεν πράττει τίποτε εάν προηγουμένως δεν πάρει έγκριση από τους πολιτικούς της προϊσταμένους, αποφάσισε με σπουδή να πραγματοποιήσει τις προαγωγές που εκκρεμούν τέσσερα (4) και πλέον χρόνια με αιτήσεις μάλιστα που κατατέθηκαν από τους εργαζόμενους προ ενός έτους περίπου.
  Ζητάμε από τις Διοικήσεις των Εταιρειών και από το αρμόδιο Υπουργείο να επαναφέρει τον τρόπο διεξαγωγής των προαγωγών όπως προβλεπόταν από τον ΓΕΚΑΠ πριν την κατάργησή του με το ν.3891 με Συμβούλια Προαγωγών, όπου θα τηρούνται οι κανόνες αξιοκρατίας και η συμμετοχή των εργαζομένων. 
  Το ζήτημα αυτό άλλωστε αποτελεί και αίτημα καταγεγραμμένο και στο εξώδικο της Π.Ο.Σ. για τη διαπραγμάτευση της Σ.Σ.Ε.Ο Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας

ΠΑΝ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ    ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου