Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Νομική Σύμβουλος ΠΟΣ:Η γνωμάτευση του ΣΕΠΕ για το 30%(προσαύξηση 6ης μέρας) δικαιώνει το αίτημα των σιδηροδρομικών

Μια ακόμα ΔΙΚΑΙΩΣΗ για όλους εμάς εδώ στο στέκι της έλξης που αναδείξαμε το θέμα, υποστηρίζοντας ότι το δικαιούνται ΟΛΟΙ οι σιδηροδρομικοί.Για τους 2 συναδέλφους που προσέφυγαν πέρυσι στο ΣΕΠΕ (Γενιδούνιας- Καράδημας) και έφτασαν στο σημείο να κατηγορηθούν για αυτό, ενώ δεν ξεχνάμε και όσους λέγαν ότι το αίτημα δεν έχει πάτημα και δημοσίευαν μέχρι και Νομικές γνωματεύσεις προσπαθώντας να απαξιώσουν την γνώμη της Επιθεώρησης Εργασίας! Ας δούμε τι συνέβη χτες στην συνεδρίαση της ΠΟΣ

Η Νομική Σύμβουλος της ΠΟΣ  στην ομιλία της για την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας χαρακτήρισε πολύ θετική και στήριγμα της Ομοσπονδίας την γνωμάτευση που έβγαλε πέρυσι η Επιθεώρηση Εργασίας για την προσαύξηση του 30% για την 6η μέρα. ( και η οποία μέχρι σήμερα έχει μείνει ανενεργή).
Στήριγμα για την δικαίωση (και μάλιστα αναδρομική απο το 2010) ΟΛΩΝ  των συναδέλφων που εργάζονται την 6η μέρα της εβδομάδας.
Η άποψη προκάλεσε αμηχανία  στο ακροατήριο (ιδιαίτερα σε όσους υπήρχε καταγεγραμμένη παλαιότερη άποψη που έλεγε ότι η γνωμάτευση του ΣΕΠΕ , "δημιουργούσε προβλήματα" στην διεκδίκηση του αιτήματος).
Στην τοποθέτηση του ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΣ Καραδήμας Χάρης θύμισε όσους λοιδόρησαν τους προσφεύγοντες στο ΣΕΠΕ , αλλά και την χαμένη ευκαιρία πέρυσι για ένα αίτημα που έπρεπε να είχε υλοποιηθεί καθώς είναι ΝΟΜΟΣ του κράτους(όπως η προσαύξηση για τις Κυριακές, τις υπερωρίες κτλπ)και η υλοποίηση του δεν έχει σχέση με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας κτλπ.
Ζήτησε ΑΜΕΣΗ συνδικαλιστική διεκδίκηση του θέματος καθώς πρόκειται για Νόμο που δεν εφαρμόζουν παράνομα οι Διοικήσεις των εταιρειών στον Όμιλο ΟΣΕ και διεκδίκηση των αναδρομικών για ΟΛΟΥΣ τους σιδηροδρομικούς.

Το στέκι της έλξης θα δημοσιεύσει το επίμαχο σημείο απο τα πρακτικά της Ομοσπονδίας για την ενημέρωση όλων των συναδέλφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου