Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Ξεκίνησε η επ' αόριστον απεργία στους γερμανικούς σιδηροδρόμους

Μετά τις άκαρπες διαβουλεύσεις της τελευταίας στιγμής, οι εργαζόμενοι στους Γερμανικούς Σιδηρόδρομους (DB) ξεκίνησαν την Τετάρτη την επ' αόριστον απεργία και στα επιβατικά δρομολόγια. Το συνδικάτο GDL και ο επικεφαλής του Κλάους Βεζέλσκι δεν υποχωρούν από τον αγώνα τους, ενώ η διοίκηση ποντάρει στην κόπωση του επιβατικού κοινού με φόντο τις πρόσφατες κινητοποιήσεις.


«Προοίμιο» της κινητοποίησης ήταν, όπως είναι ο κανόνας, το χειρόφρενο στους συρμούς εμπορευμάτων μία ημέρα νωρίτερα, την Τρίτη. To πρωί της Τετάρτης, παρά τις απόπειρες της διοίκησης να αποτραπεί η κινητοποίηση, η απεργία ξεκίνησε και στα επιβατικά δρομολόγια. 

Θα είναι η ένατη κινητοποίηση στη διαμάχη ανάμεσα στους μηχανοδηγούς και τους Γερμανικούς Σιδηροδρόμους.

Η διάρκειας επτά ημερών απεργία των μηχανοδηγών νωρίτερα τον Μάιο ήταν η μεγαλύτερη στην ιστορία των DB και σχεδόν παρέλυσε μία χώρα όπου 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το τρένο καθημερινά και 620.000 τόνοι εμπορεύματα μεταφέρονται με τρένο.

Το συνδικάτο ζητεί αυξήσεις 5% και τη μείωση της εργάσιμης εβδομάδας στις 37 ώρες από τις 39. Ακόμη, θέλει το δικαίωμα να διαπραγματεύεται και για άλλες κατηγορίες εργαζομένων, όπως οι συνοδοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου