Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Σχέδια επί σχεδίων και όργιο φημών για το ασφαλιστικό. ...


Τα πάνω - κάτω έρχονται στα στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και στο ύψος των συντάξεων για 800.000 ασφαλισμένους...
στο Δημόσιο και σε ταμεία ΔΕΚΟ και Τραπεζών με το νέο ασφαλιστικό αν ισχυουν οσα γράφονται οτι ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας.
Στόχος του υπουργείου, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», είναι το νέο ασφαλιστικό να «περάσει» το καλοκαίρι και οι επικείμενες ρυθμίσεις να δρομολογηθούν από το φθινόπωρο με ευρύ διάλογο ώστε το αργότερο έως τον Νοέμβριο να είναι έτοιμες οι νομοθετικές παρεμβάσεις που θα περιλαμβάνουν κυρίως την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, με μικρή ή μεγαλύτερη μεταβατική περίοδο για όσους είναι κοντά στη σύνταξη.

Το υπουργείο Εργασίας θεωρεί ότι οι αλλαγές θα πρέπει να ξεκινούν από το 2021 και η αύξηση στα όρια ηλικίας να είναι σταδιακή ως το 2025, ώστε από το 2026 και μετά όλοι να έχουν όριο ηλικίας για μειωμένη σύνταξη το 62ο έτος και για πλήρη το 67ο έτος, με λιγότερα από 40 έτη ασφάλισης. Οσοι συμπληρώνουν 40 έτη θα βγαίνουν στα 62 με πλήρη σύνταξη.

Οι «θεσμοί» όμως έχουν άλλο σχέδιο. Ζητούν να ξεκινήσει η συζήτηση των αλλαγών από τον Ιούνιο ώστε μέχρι το φθινόπωρο να έχουν έτοιμο και ψηφισμένο νομοσχέδιο, και μάλιστα οι αυξήσεις στα όρια ηλικίας θέλουν να ξεκινούν άμεσα με την ψήφιση του νόμου, ώστε όλοι να συνταξιοδοτούνται μετά το 62ο έτος.

Η πρόταση των «θεσμών» καταργεί άμεσα όλες τις λεγόμενες πρόωρες συντάξεις σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ και τράπεζες και αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ως και 15 έτη, ήτοι στα 67 από τα 52 ή στα 55 που μπορούν να αποχωρήσουν σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι που είχαν ανήλικο τέκνο το 2011 ή το 2012.

Ειδικότερα, για το Δημόσιο, η κρίσιμη παράμετρος είναι η ημερομηνία πρόσληψης. Εδώ διακρίνονται 3 ομάδες ασφαλισμένων οι οποίοι, ανάλογα με το σενάριο των αλλαγών, θίγονται περισσότερο, λιγότερο ή και καθόλου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στο επίκεντρο των αλλαγών βρίσκονται οι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν την περίοδο 1988 - 1992, καθώς αυτή η ομάδα δεν συμπληρώνει 25ετία έως το 2012 ώστε να θεωρείται ότι θεμελιώνει δικαίωμα με όρια ηλικίας χαμηλότερα των 62 και 67 ετών (για μειωμένη ή πλήρη σύνταξη αντίστοιχα). Για την ομάδα αυτή θεωρείται βέβαιο ότι η αύξηση του ορίου ηλικίας θα είναι έως και 15 έτη.

Οι εργαζόμενοι που προσελήφθησαν την περίοδο 1983-1987 θίγονται από το σενάριο που προβλέπει σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας από το 2017 έως το 20121. Από αυτή την ομάδα οι εργαζόμενοι εξασφαλίζουν 25ετια έως το 2012, δεν έχουν όμως 35ετία ή τα 36 και 37 έρη πριν το 2017, οπότε και ενδέχεται να ξεκινήσουν οι αλλαγές.

Στην τελευταία ομάδα ανήκουν όσοι προσελήφθησαν την περίοδο 1980 - 1982, οι οποίοι μπορούν να αποχωρήσουν χωρίς όριο ηλικίας συμπληρώνοντας 35 έτη υπηρεσίας σε όλο το Δημόσιο.

Άλλη κατηγορία που ενδέχεται να θιγεί είναι όσοι συμπληρώνουν 35ετία το 2017 και το 2018, ενώ πιο ασφαλείς από πλευράς ανατροπών, θεωρούνται όσοι τη συμπληρώνουν το 2015 και το 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου