Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Ανακοίνωση απο Ε.Σ.Α.Σ. ΤΡΑΙΝΟΣΕ (κλάδος κίνησης)

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την ανακοίνωση της Ε.Σ.Α.Σ. ΤΡΑΙΝΟΣΕ που απαντά -σε πρώτο μάλιστα πρόσωπο- στην χτεσινή ανακοίνωση της ΠΕΠ- ΤΡΑΙΝΟΣΕ.Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,
               Κάποιοι θεωρούν φέουδο το σωματείο και αναρτούν ανακοινώσεις χωρίς να ενημερώσουν τα μέλη του προεδρείου.Καλό θα είναι να είστε ειλικρινείς ως προς την ενημέρωση των μελών και να μην απαξιώνετε το προηγούμενο ΔΣ κατά αυτόν τον τρόπο γιατί
η παραπληροφόρηση δεν ωφελεί κανέναν. Σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς επίσης απορώ με τον Γραμματέα του σωματείου ο οποίος συμφώνησε σε αυτή την ανακοίνωση λες και δεν υπήρχε στο προηγούμενο ΔΣ. Προφανώς λειτουργούσε ως Γραμματέας σε άλλο Διοικητικό Συμβούλιο ‹‹ συγχαρητήρια λοιπόν››.
              Έπειτα από το φιάσκο της τροπολογίας για τους μετατασσόμενους και την παραπληροφόρηση  συνεχίζουν με την ανακοίνωση-ενημέρωση στα μέλη της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Για εκκρεμότητες θεμάτων από το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο οι οποίες ολοκληρώθηκαν (στολές- πληρωμή υπερβάλλουσων δευτερευουσών απολαβών, παραχώρηση χώρου στο ΓΠΑ Πάτρας).
               Η παραπληροφόρηση συνεχίζεται με τις προσλήψεις εφόσον ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κύριος Κατρούγκαλος  δήλωσε στο προεδρείο της ΠΟΣ ότι προσλήψεις θα προγραμματιστούν το 2016. Όσο για την ιδιωτική αστυνομία ήταν επιτυχία του σωματείου, αν θεωρείτε ότι απέτυχε ο σχεδιασμός αυτό δεν οφείλεται στο σωματείο. Για την  χιλιομετρική αποζημίωση των οδηγών  έγιναν παρεμβάσεις και πιέσεις αλλεπάλληλες και εισηγήσεις. Η διοίκηση έχει δεσμευτεί   ότι θα χορηγήσει την χιλιομετρική αποζημίωση εδώ και τέσσερις μήνες, παρόλο αυτά δεν έχει υλοποιήσει την δέσμευση της (η χιλιομετρική αποζημίωση έχει μπει και στις προτάσεις μας για την   ΣΣΕ). 
               Καλό θα είναι να ασχοληθείτε με την επιστολή του συναδέλφου που αναφέρει για τα σοβαρά προβλήματα του τροχαίου υλικού και  την ασφάλεια των επιβατών. Να σταλεί επιστολή για συνάντηση με τους Διευθύνοντες Συμβούλους ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ  γιατί το θέμα αυτό έφτασε στο κόκκινο. 

Μην ξεχνάτε ότι το Σωματείο έχει συνέχεια.
               

                                                                                                          Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
                                                                                    ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ
  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου