Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Πόσο πιο χαμηλά για τον νέο εκπρόσωπο της ΑΣΚΕ;

Πραγματικά έχουμε μείνει έκπληκτοι από τις τοποθετήσεις του νέου επικεφαλής της ΑΣΚΕ. Ο συνάδελφος αντί να κάνει τη  αυτοκριτική του για το αποτελεσμα  των εκλογων που αφησε επι των ημερων του εκτος ΔΣ την ιστορικη παραταξη στον χωρο της ελξης,επιδίδεται καθημερινά σε προσωπικές και μόνο επιθέσεις σε μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Αρχικά δεν του άρεσαν όσοι εκλέχτηκαν από
την +Συν Εξέλιξη,  στην συνέχεια προσπάθησε να ανακαλύψεΙ πρόβλημα στις μεταξύ των μελών αυτής της παράταξης σχέσεις και όταν φυσικά δεν τα κατάφερε ενοχλήθηκε που το στέκι της έλξης γράφει το Σωματείο ΜΑΣ στις αναρτήσεις του.
Κατόπιν ασχολήθηκε με τις εκλογές στο ΤΑΝΠΣΕΥ στο οποίο υπονόησε λαθροχειρια στην καταμέτρηση των σταυρων για να θίξει τον συνάδελφο Σαββίδη.  Μάλιστα μετά την εκλογή του Προεδρείου του ΤΑΝΠΣΕΥ υποστήριξε πως....οι μηχανοδηγοί δεν ήθελαν Πρόεδρο τον συνάδελφο Σαββίδη,πάρα το ότι αυτός εκλέχτηκε πρώτος σε ενιαίο ψηφοδέλτιο! 
Συνέχισε όμως το κρεσέντο.  
Υποστήριξε ότι ο Πρόεδρος του Σωματείου δεν ενημέρωσε τις άλλες παρατάξεις για την εκδίκαση της υπόθεσης των συναδέλφων απο την Πάτρα.,κατηγορώντας τον για αυτό. Φυσικά δεν ρώτησε για να μάθει  ότι η αγωγή έχει ασκηθεί προσωπικά από τους συναδελφους και ότι ο συνάδελφος Γενιδουνιας είχε κληθεί σαν μάρτυρας εδώ κ μήνες!Η αγωγή ΔΕΝ έγινε από την ΠΕΠΕ!(απλα μέσω του ΤΑΠΕΛ οι συνάδελφοι πήραν μέρος του ποσού που κατέβαλαν ΟΙ ΙΔΙΟΙ στην δικηγορο).
 Απλά απέδειξε για άλλη μια φορά την εμπάθεια που τον διακρίνει.
Κυρίως όμως απέδειξε αυτό που γράψαμε στο στέκι.  Ο συνάδελφος δεν έχει καμία σχέση με τον χώρο της ΑΣΚΕ και του ΠΆΜΕ γενικότερα. Απλά οπορτουνιστικα εκμεταλευτηκε ένα κενό για να πάρει την καρέκλα του συνδικαλιστή που διακαώς επιθυμεί χρόνία. .Πιθανώς στις επόμενες εκλογές να είναι κ υποψήφιος με την ΔΑΚΕ αφού οι γνωρίζοντες στο ΜΑΙ ξέρουν τις σχέσεις του , τον ρόλο του στις "δημοκρατικές" φωνές αλλά και τις απόψεις του  που ταυτίζονται απόλυτα με αυτές της ΔΑΚΕ.
ΑΝ είχε σχέση με τον χώρο της ΑΣΚΕ θα γνώριζε ότι στο παρελθόν η ιστορική αυτή παράταξη είχε ζητήσει στις συναντήσεις της ΠΕΠΕ σε υψηλό επίπεδο να πηγαίνει το Προεδρειο για να υπάρχει ποιο μεγάλη συγκρότηση στην συζήτηση. Και δεν θα πυροβολουσε την πρόταση του Προέδρου της ΠΕΠΕ που κινείται σε αυτό το πνεύμα. 
Φυσικα  δεν είπε μεχρι σημερα κουβέντα για τα λευκά στην ψηφοφορία για την συγκρότηση σε Σώμα  του ΔΣ της ΠΕΠΕ....Ούτε έχει αναφερθεί ποτέ στον μοναδικό συνδικαλιστή στο ΜΑΙ που αρνείται να δουλέψει με βοηθούς μηχανοδηγού! 
Έσπευσε όμως και  κατηγόρησε τον Πρόεδρο του Σωματείου μας επειδή δεν πήρε τηλέφωνο μετά το ατύχημα του 884 τον βοηθό, υποστηρίζοντας ότι δεν το έκανε επειδή δεν τον ψήφισε!  (έχει προφανώς μάντικες ικανότητες η βλεπει μέσα στην καλπη).
Φυσικά ο Πρόεδρος της ΠΕΠΕ επικοινώνησε  μετά το ατύχημα με τον μηχανοδηγό, τον ρώτησε αν το προσωπικό είναι καλά στην υγεία του και αν χρειάζεται κάτι. Μετά την διαβεβαίωση του μηχανοδηγού ότι όλα είναι καλά, δεν επέμενε καθώς όλοι γνωρίζουμε την ψυχολογία των συναδέλφων μας μετά από συμβάντα. 
Εμείς δεν πρόκειται να ξανά ασχοληθούμε με την περίπτωση αυτού του συναδελφου.
Τον αφήνουμε να βράζει στο ζουμί του. Όλοι ξέρουν ότι κάνει την βρώμικη δουλειά ενός σάπιου κατεστημενου. 
Απλά λυπούμαστε για την ιστορική ΑΣΚΕ.
Η απουσία πολιτικης άποψης στην ελξη από τον χώρο του ΠΑΜΕ δημιουργεί ένα  μεγάλο  κενό,  που δεν μπορούν να καλύψουν οι ανά δημοσιεύσεις άρθρων του Ριζοσπαστη....Και φυσικά οι  επιθέσεις επι προσωπικού αποδεικνύουν την ύπαρξη αυτού του κενού. 
Όντως είχαμέ απόλυτο δίκιο όταν γράφαμε ότι η σημερινή ΑΣΚΕ δεν θυμίζει σε τίποτα το χτες.....
Το στέκι της έλξης 

6 σχόλια:

  1. Φίλε Κώστα όταν το πρώην κόμμα σου σε αγαστή συνεργασια με την Δεξιά διάλεγε από τις κλαδικές τους υπαλληλους του οργανισμού,εγω ο Βελλής και ο μακαρίτης ο Μαμμας και μερικοί α λλοι τους ξεφύγαμε.Γιαυτό πρόσεχε τι γράφεις. Καραναστάσης Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε Γιάννη , όταν υπήρχαν οι κλαδικές εμείς ειμαςτε πρωτακια στο Δημοτικό. Ωστόσο εχουμε δικαίωμα στην αποψη για την σημερινή εικόνα που εμφανίζει η ιστορική παράταξη. Εικόνα που αποτυπώνεται ανάγλυφα σε οσα αναγράφονται κ οφείλεται στην συμπεριφορά ενός συναδέλφου που δεν εχει μαλλον συνειδητοποιήσει ποιον χώρο εκπροσωπεί. Εσυ άλλωστε γνωρίζεις καλύτερα απο τον καθένα μας ποιος κ τι!

      Διαγραφή
    2. Με τον Ρίζο,Πασσα ,Δρίβα,Θεοδωροπουλο,και το παιδί για τα θελήματα Φιλλιπόπουλο σίγουρα εχεις δουλέψει και με μερικούς δουλέυεις ακόμη.Και σίγουρα δεν μπορείς να εχεις άποψη για μια παράταξη που ανήκει σε ένα κόμμα 98 χρονών με πάγιες και σταθερές θέσεις και το ιδιο όνομα όλα αυτά τα χρόνια. ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

      Διαγραφή
    3. Γιάννη έχεις ένα ταλέντο να προσωποποιεις τα πράγματα.Ωστόσο το να λες σε κάποιον ότι δεν έχει δικαίωμα να έχει άποψη δείχνει έλλειψη Δημοκρατικής αντίληψης. Όσον αφορά το κόμμα που ανήκει η παράταξη αν κρίνω σύμφωνα με την δικιά σου λογική και βάση των προσωπικών πεπραγμένων , σίγουρα αυτό δεν είναι Αυτό που εδρεύει στον Περισσο.
      Δεν μπαίνω καν στο κόπο να σχολιάσω τα υπόλοιπα για τα πρόσωπα που αναφέρεις. ..

      Κώστας Γενιδουνιας

      Διαγραφή
    4. Και σίγουρα δεν έχεις δικαίωμα να κρίνεις αυτό το κόμμα, δεν είναι έλλειψη δημοκρατικής αντίληψης είναι αίσθηση της πραγματικότητας. Οσο για το κόμμα άσε με να γνωρίζω καλύτερα γιατι ήμουν εκεί από το 1972.Τέλος να σχολιάζεις πρόσωπα ενυπογράφως χρειάζονται Α............ Καραναστάσης γιαννης.

      Διαγραφή
  2. Ευτυχώς που έγιναν οι εκλογές οι δικές σας και θα σταματήσει να ασχολείται με εμάς και τις δικές μας εκλογές
    ... Χαχαχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή