Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Απεργία μέσα στο Μάιο ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι στους βρετανικούς σιδηροδρόμους

Πανεθνική απεργία προς το τέλος του μήνα θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στους βρετανικούς σιδηροδρόμους για μισθολογικά θέματα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το συνδικάτο τους RMT.
Οι 16.000 εργαζόμενοι στο Network Rail, που συντηρεί τις σιδηροδρομικές υποδομές της χώρας, θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία από
τις 19.00 ώρα Ελλάδας στις 25 Μαΐου, που είναι επίσημη αργία, έως και στις 26 Μαΐου, που είναι κανονική εργάσιμη ημέρα, σύμφωνα με το RMT.

Θα είναι η πρώτη πανεθνική απεργία στους σιδηροδρόμους εδώ και 20 χρόνια, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ενώ θα αποτελέσει τεστ για την κυβέρνηση των Συντηρητικών, που έχει δεσμευτεί να αλλάξει τη νομοθεσία προκειμένου να καταστήσει δυσκολότερες τις απεργιακές κινητοποιήσεις σε ευαίσθητους κλάδους δημοσίων υπηρεσιών.

«Η αποτυχία της κυβέρνησης να κάνει οποιεσδήποτε κινήσεις μετά το συντριπτικό ποσοστό στην ψηφοφορία δεν μας αφήνει καμία άλλη επιλογή από το να προχωρήσουμε σε ένα πρόγραμμα κυλιόμενων κινητοποιήσεων», είπε ο γενικός γραμματέας του RMT Μικ Κας.

Την Τρίτη, το συνδικάτο πραγματοποίησε ψηφοφορία και ανακοίνωσε ότι το 80% των μελών του τάχθηκαν υπέρ των απεργιών και 92% υπέρ άλλων μορφών κινητοποιήσεων.

Το συνδικάτο αντιτίθεται στην καταβολή εφάπαξ πληρωμής ύψους 500 λιρών για τους εργαζομένους φέτος ενώ ανησυχεί που η μόνη δέσμευση της Network Rail είναι ότι δεν θα κάνει αναγκαστικές περικοπές θέσεων εργασίας για τα επόμενα δύο χρόνια.

Η Network Rail, που επίσης διαχειρίζεται 18 από τους μεγαλύτερους σταθμούς της Βρετανίας, είπε ότι ήταν λάθος τα συνδικάτα μπορούσαν να έχουν τη χώρα σε ομηρία.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου