Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Απολογισμός μιας πολύ όμορφης εκδήλωσης απο τον ΠΜΚ Αττικής

Συγχαρητήρια σε όλους....
"Το σαββατοκύριακο 16 και 17 Μαίου στο Σιδηροδρομικό Μουσείο πραγματοποιηθηκε η εκδηλωση του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου Σιδηροδρομικών Ν. Αττικής με θέμα "Ο ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ".
Στη διάρκεια της εκδήλωσης του Σαββάτου έγιναν προβολές και
απαγγελίες ποιημάτων με θέμα το τρένο, συζήτηση με θέμα "σιδηρόδρομος  - πολιτισμός - δημόσιο αγαθό", ξεναγήσεις στο μουσείο και στη μακέτα τωνΦίλων Σιδηοδρόμου. Και βέβαια, ακολούθησε γλέντι με ζωντανή μουσική, κρασάκι και μεζέδες που έφτιαξαν, πρόσφεραν μα και έψησαν επιτόπου συνάδελφοι.

Στις εκδηλώσεις της Κυριακής, παιδιά συναδέλφων έπαιξαν θεατρικό παιχνίδι με θέμα το τρένο, ζωγράφισαν, ήρθαν σε γνωριμία με το σκάκι, ξεναγήθηκαν στους χώρους του μουσείου.

Ήταν ένα διήμερο φτιαγμένο με μεράκι και κέφι, που αγκαλιάστηκε από τους συναδέλφους και όχι μόνο, και που ανέδειξε το σιδηρόδρομο, την ομορφιά, τα προβλήματα, τις προσδοκίες και τις δυνατότητες, αλλά και τη σχέση του τρένου με τον πολιτισμό και τον άνθιρωπο.

Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου