Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Ψήφισμα της ΠΟΣ για το δυστύχημα στα ΕΛ.ΠΕ και την ιδιωτικοποίηση ΟΛΠ

"Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών με ομόφωνη απόφαση της και εκφράζοντας την ομόθυμη θέση των σιδηροδρομικών, δηλώνει την πλήρη αντίθεση της στην επιχειρούμενη μέσω του ΤΑΪΠΕΔ ιδιωτικοποίηση αρχικά του 51% και σταδιακά έως το 67% του ΟΛΠ.
  Η κυβέρνηση στο προεκλογικό της πρόγραμμα είχε δεσμευτεί για την κατάργηση του ΤΑΪΠΕΔ (στο οποίο έχουν ενταχθεί για ιδιωτικοποίηση και οι ΤΡΑΙΝΟΣΕ – ΕΕΣΣΤΥ) και
το σταμάτημα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ που σχεδίαζε η προηγούμενη κυβέρνηση.
  Επειδή θεωρούμε ότι μια τέτοια ενέργεια, στην οποία άλλωστε διαφωνούν τόσο οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ όσο και η κοινωνία του Πειραιά, θα πλήξει τόσο την οικονομία όλης της χώρας αλλά θα έχει άμεσες αρνητικές συνέπειες και στο σιδηρόδρομο. 
  Ζητάμε από την κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα οποιοδήποτε σχέδιο ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ.
  Ο δημόσιος ανεπτυγμένος ΟΛΠ (όπως και τα άλλα λιμάνια της χώρας) σε συνεργασία με τον ενιαίο δημόσιο και ανεπτυγμένο σιδηρόδρομο, μπορούν να παίξουν αποφασιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και στην έξοδο της χώρας από την κρίση.
 Αυτή τη θέση υπηρετούμε, γι αυτή τη θέση θα παλέψουμε μαζί με τους συναδέλφους μας στα λιμάνια.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ"

και το ψήφισμα για το εργατικό ατύχημα στα ΕΛΠΕ
Πριν λίγες ημέρες η εργατική τάξη, έχασε τα τελευταία θύματα της στο βωμό της ολοένα μεγαλύτερης αύξησης των κερδών των βιομηχάνων. 
Το πολύνεκρο δυστύχημα στα πρώην δημόσια ΕΛΠΕ δείχνει το πιο αποτρόπαιο πρόσωπο της εκμετάλλευσης των εργαζομένων από τα πετρελαϊκά συμφέροντα που μειώνουν συνεχώς το εργατικό κόστος και καταστρατηγούν κανόνες ασφαλείας προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους.
  Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στις οικογένειες των αδικοχαμένων συναδέλφων μας και στους συναδέλφους μας εργαζόμενους των ΕΛΠΕ στον αγώνα τους να κερδίσουν τις ανθρώπινες συνθήκες εργασίες που έχασαν από τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα.
  Ζητάμε από το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και την κυβέρνηση να προχωρήσει γρήγορα στον έλεγχο για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος και την παραδειγματική απόδοση ευθυνών και στη λήψη των αναγκαίων μέτρων για να μην επαναληφθούν στο μέλλον τέτοια δυστυχήματα.
  Ο εθνικός πλούτος όπως είναι τα πετρέλαια πρέπει να λειτουργούν προς όφελος του ελληνικού λαού και όχι όπλο στα χέρια των ισχυρών για να καταδυναστεύουν το λαό. 


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου