Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Το κοινό Δελτίο Τύπου των εργαζομένων στις συγκοινωνίες

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες 28-5-2015 στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών(Κάνιγγος 6) μεταξύ των συνδικάτων στα Μέσα ΜαζικήςΜεταφοράς και των Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ, ΟΣΜΕ, ΟΣΥ,ΣΤΑΣΥ), αποφασίσθηκε ο συντονισμός και η κοινή δράση των εργαζομένων στις μεταφορές για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου. 
 Οι εργαζόμενοι στις μεταφορές και το σιδηρόδρομο είναι αντίθετοι στην
όποια αντιλαϊκή ''συμφωνία'' που ετοιμάζεται να υπογράψει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και θα περιλαμβάνει: ιδιωτικοποιήσεις του δημόσιου πλούτου (μεταφορές- σιδηρόδρομος, υγεία, παιδεία, ενέργεια, λιμάνια κ.λ.π), μειώσεις μισθών και συντάξεων, απολύσεις, φορολογικές επιβαρύνσεις και άλλα πρόσθετα μέτρα που θα αποτελειώσουν την κοινωνία και τα λαϊκά στρώματα. 
 Απόφαση της σύσκεψης είναι ότι σε περίπτωση υπογραφής μιας τέτοιας συμφωνίας θα προχωρήσουμε ΑΜΕΣΑ σε δράσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις. Οι εργαζόμενοι στις μεταφορές και το σιδηρόδρομο συνεχίζουν να αγωνίζονται για: 
 • Δημόσιες, κρατικές, σύγχρονες ποιοτικές συγκοινωνίες που θα υπηρετούν την κοινωνία και τις λαϊκές ανάγκες.
 • Έκτακτη κρατική επιχορήγηση για την επισκευή – συντήρηση- ανάταξη των δικτύων και του τροχαίου υλικού (λεωφορεία, τρόλεϊ, τρένα). 
• Άμεσες προσλήψεις για την κάλυψη των τεράστιων κενών που έχουν δημιουργηθεί και επιφέρουν αδυναμία λειτουργίας. 
• Επαναπρόσληψη των απολυθέντων συναδέλφων και επιστροφή των διωχθέντων με μετάταξη συναδέλφων μας.
 • Μείωση των εισιτηρίων και δωρεάν μετακίνηση ανέργων, φοιτητών, ΑΜΕΑ κ.λ.π.. 
• Υπογραφή Σ.Σ.Ε. που θα καλύπτει τις σημερινές οικονομικές ανάγκες. 

 Ζητάμε ΑΜΕΣΑ συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό προκειμένου να συζητήσουμε όλα αυτά τα θέματα. Ανάλογα με τις απαντήσεις που θα λάβουμε θα καθορίσουμε τη στάση μας, καθώς χθες πάρθηκε κοινή απόφαση, για αγωνιστικές κινητοποιήσεις εντός του Ιουνίου.- 

​ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου