Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Νίκη για τους εργαζόμενους στους γερμανικούς σιδηροδρόμους

Για άλλη μια φορά αποδεικνυεται οτι οι εργαζόμενοι κερδίζουν ΜΟΝΟ με τον  αγώνα!
Σε συμφωνία για μισθολογικές αυξήσεις μετά από πολύμηνη διαμάχη με την εταιρία των γερμανικών σιδηροδρόμων Deutsche Bahn, κατέληξαν οι εργαζόμενοι στους γερμανικούς σιδηροδρόμους.

H EVG, που εκπροσωπεί τους περισσότερους εργαζόμενους στην εταιρία, ανακοίνωσε ότι και οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε μισθολογικές αυξήσεις 3,5% ή τουλάχιστον 80 ευρώ μηνιαίως για όλους τους εργαζομένους από την 1η Ιουλίου.
Από τον Μάιο του 2016, θα λάβουν επιπρόσθετη αύξηση 1,6% ή τουλάχιστον 40 ευρώ μηνιαίως.
Το συνδικάτο ζητούσε μηνιαίες αυξήσεις 6% για τους εργαζομένους ή τουλάχιστον 150 επιπλέον το μήνα για τους χαμηλόμισθους. Παράλληλα είχε προειδοποιήσει με απεργιακές κινητοποιήσεις σε περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας στον τελευταίο γύρο των διαπραγματεύσεων.
Ο Ούλριχ Βέμπερ, επικεφαλής προσωπικού της Deutsche Bahn, είπε ότι δεδομένου του έντονα ανταγωνιστικού περιβάλλοντος, η συμφωνία ήταν «ένας συμβιβασμός στα όρια του δυνατού».
Η Deutsche Bahn βρίσκεται σε ξεχωριστές διαπραγματεύσεις με το μικρότερο συνδικάτο των μηχανοδηγών, το GDL, το οποίο συμφώνησε την περασμένη εβδομάδα να αναστείλει τις κινητοποιήσεις του αφού οι δύο πλευρές κατέληξαν στη λύση της διαιτησίας προκειμένου να δοθεί τέλος στη δεκάμηνη διαμάχη τους.
Την Παρασκευή, η κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου ψήφισε νόμο που περιορίζει την ισχύ των μικρότερων συνδικάτων, ορίζοντας πως η μισθολογική συμφωνία με το μεγαλύτερο συνδικάτο σε μια εταιρία ισχύει για όλους τους εργαζομένους της επιχείρησης.

1 σχόλιο:

  1. Αν καταλαβαίναμε την δύναμη που έχουμε θα χαμογελούσαμε σαν αυτούς.
    Όμως εμείς.......................

    ΑπάντησηΔιαγραφή