Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Επιστολή του ΣΣΒΕ για τα προβλήματα Τηλεδιοίκησης ΤΧ1 - ΤΧ5

   Τελευταία όλο και πιο συχνά βγαίνει εκτός λειτουργίας το σύστημα σηματοδότησης-τηλεδιοικησης ΤΧ1-ΤΧ5.
   Την μια χρειάστηκαν  6 ώρες να αποκατασταθεί η βλάβη ,την άλλη χρειάστηκαν  18 (!!!) ώρες και την τρίτη φορά  8 ώρες. 
   Και όλα αυτά σε διάστημα 3 ημερών. (21-23/03/15).Στα αγωνιώδη τηλεγραφήματα της
Επιθεώρησης Κυκλοφορίας Θες/νικης ο    προϊστάμενος της Δ/σης  Συντήρησης Ηλεκτρομηχανολογικών Συστημάτων και Ηλεκτροκίνησης κ. Τσιρόγλου απαντά ότι την ευθύνη έχει ο ανάδοχος της σύμβασης 717/2014 ο οποίος ελέγχεται και διαχειρίζεται (sic) από την ΕΡΓΟΣΕ.
   Επειδή δεν είναι ούτε ακίνδυνο για την ασφάλεια της κυκλοφορίας , ούτε ανώδυνο για τους συναδέλφους Σταθμάρχες Τηλεχειριστές, να βγαίνει εκτός λειτουργίας το σύστημα σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης, απευθυνθήκαμε στην ΕΡΓΟΣΕ ζητώντας άμεση συνάντηση με τους υπευθύνους του έργου με σκοπό την άμεση λύση του προβλήματος. 
   Ο Προϊστάμενος Δ/σης Έργων ΙΙ της ΕΡΓΟΣΕ, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας και πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μαζί του και με το κλιμάκιο Θεσ/νικης. 
Έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε ότι:
1ον το τμήμα  ΤΧ1-ΤΧ5  αφορά την σύμβαση 608/2009 και όχι την 717/2014
2ον  η διοικητική  παραλαβή της σύμβασης 608/2009 έγινε από τις υπηρεσίες του ΟΣΕ στις     26/07/2012
3ον  στις 23/04/2012 άρχισε η 24μηνη περίοδος συντήρηση από τον εργολάβο με λήξη την 23/04/2014. Έγκαιρα ενημερώθηκε ο ΟΣΕ  από την ΕΓΟΣΕ  τον Σεπτέμβριο του 2013 να προετοιμαστεί  για την ανάληψη συντήρησης του έργου.
   Αντιλαμβανόμενοι ότι υπάρχει  διαφορά μεταξύ ΕΡΓΟΣΕ-ΔΙΣΗΣΗΚ δηλώνουμε ότι ούτε νομοτεχνικοί ήμαστε για να ερμηνεύουμε τις  συμβάσεις έργων , ούτε μας αφορούν τέτοιες διαφορές.
   Μας αφορά όμως η ασφάλεια κυκλοφορίας  και η ασφάλεια των συναδέλφων μας, για αυτό και σας δηλώνουμε ότι αν δεν λάβουμε από την υπηρεσία ΑΜΕΣΑ δέσμευση για την επίλυση του προβλήματος με σαφή χρονικό προσδιορισμό, θα προχωρήσουμε σε προειδοποιητικές  2ωρες στάσεις εργασίας.   
     Αναμένουμε την απάντησή σας.

                                                                        Για το Δ.Σ.

                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΛΑΖΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                  ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου