Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Μεγάλη νίκη με την Πορτογαλία!Εικόνες απο το Βέλγιο και την ομάδα μπάσκετ του ΠΜΚ Αττικής

Μεγάλη νίκη σήμερα με την Πορτογαλία!  Μετά απο πολλά χρόνια η ομάδα μπάσκετ του Πολιτιστικού Αττικής απαρτίζεται στην απόλυτη πλειοψηφία της απο εργαζόμενους στον σιδηρόδρομο. Και μετά την επιτυχή συμμετοχή της στο φετινό πρωτάθλημα του ΕΚΑ (όπου σημείωσε πάνω απο 11 νίκες) η ομάδα ολοκληρώνει  σήμερα στο Namour του Βελγίου την παρουσία της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σιδηροδρομικων ( 23-30/05)και σε αυτήν συμμετέχουν οι:

Καραμαγκέλας Γρηγόρης,Ακλιδάκης Γιάννης , Γενιδούνιας Κώστας ,Συριόπουλος Θέμης ,Γρυπάρης Θοδωρής, Κισκύρας Νίκος, Κουρεντζής Βασίλης , Γρηγοριάδης Βασίλης, Κτιστάκης Βαγγέλης, Κοίλιαρης Κώστας, Κλειδαράς Αντώνης, Γράψας Αργύρης , Γαβρίδης Γιάννης.
Την ομάδα συνοδεύσε ο έφορος του ΠΜΚ Τσάκωνας Παναγιώτης ενώ προσκεκλημένος της USIC και κομισάριος των αγώνων  -και συνεχως διπλα στους Ελληνες σιδηροδρομικους- ηταν  και ο συνάδελφος Χασάπης Γιάννης ο οποίος τιμηθηκε για την πολυετή προσφορά του στην διοργάνωση. 
Στο τουρνουά συμμετείχαν 10 χώρες με το επίπεδο να είναι ιδιαίτερα υψηλό , ενώ απο όσα συζητήθηκαν μόνο Ελλάδα, Γερμανία και Πορτογαλία φάνηκαν να έχουν κατεβάσει ομάδες αποτελούμενες αποκλειστικά από εργαζόμενους.






H Ελληνική ομάδα νίκησε   σήμερα το μεσημέρι στις 2 τοπικη ωρα,στον τελευταίο αγώνα με την Πορτογαλία για την τελική κατάταξη,  σε ένα πραγματικό  ντέρμπι  σιδηροδρομικών με 59-48.
 Στα υπόλοιπα παιχνίδια που έδωσε η  Ελληνική ομάδα στάθηκε αξιοπρεπώς αφού στο 1ο ματς κατόρθωσε να κρατήσει την Ρωσία στους 66 πόντους (εικόνα από τον αγώνα πανω), ηττήθηκε με 16 πόντους- σε ένα ματς που ήταν ντέρμπι μέχρι και την 4η περίοδο - από την Γερμανία (στην οποία αγωνιζόταν και Έλληνας ομογενής που εργάζεται στα συνεργεία της DB), ενώ μεγάλη ήττα γνώρισε μονο από το Βέλγιο σε ένα αγώνα που όμως έγινε αμέσως μετά(κυριολεκτικά) από αυτόν με την Γερμανία! 


Ρωσία και Γαλλία μαχονται για την πρωτιά με τις ομάδες τους να μην έχουν να ζηλέψουν τίποτα από επαγγελματικες ομάδες μπάσκετ και προσφέρουν και τρομερό θέαμα στους αγώνες τους!
Αριστερά ή εικόνα τα λέει όλα,αφού βλέπουμε την Γαλλική ομάδα (με τα λευκά) στον αγώνα με την Πολωνία που έληξε με διαφορά άνω των  45 πόντων υπέρ των Γάλλων....




Ελπίζουμε του χρόνου ο θεσμός του εργασιακού αθλητισμού να ενισχυθεί ακόμα περισότερο απο τον ΠΜΚ Αττικής ( έγινε η αρχή με την ομάδα μπάσκετ παρά τις τεράστιες δυσκολίες που υπήρξαν-γήπεδα προπονήσεων κτλπ)που φέτος και πέρυσι στήριξε ενεργά και οικονομικά την προσπάθεια. (Και σε ιδιαιτερα δύσκολους καιρούς. ...).
Φυσικά οι προσλήψεις νέου προσωπικού είναι αυτές που θα δώσουν και νέα πνοή στα τμήματα και με πρώτο στόχο φυσικά την συμμετοχή των εργαζομένων και όχι τον πρωταθλητΙσμό.
Κλείνοντας οφείλουμε να σημειώσουμε ότι τα έξοδα της αποστολής καλύφθηκαν κατά  μεγάλο ποσοστό (πάνω από 50% )από τους ίδιους τους συμμετέχοντες ενώ τα υπόλοιπα από την λαχειοφορο του ΠΜΚ  (στην οποία συμμετείχαν πολλοί σιδηροδρομικοί κ σωματεια), χορηγία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  (500 Ευρω) και της ΠΕΠΕ (300 Ευρω).

Το στέκι της έλξης 


2 σχόλια:

  1. Ένα μεγάλο μπράβο σε αυτή την ομάδα που κέρδισε την Πορτογαλία η οποία συμμετείχε πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Usic.Γράφοντας τα αποτελέσματα καλό θα ήταν να το κάνετε στο σύνολο των αγώνων για να μάθουμε το αποτέλεσμα και με το Βέλγιο.Επίσης σε αυτή την ομάδα για το συγκεκριμένο πρωτάθλημα θα μπορούσαν να συμμετέχουν και παιδιά συναδέλφων αλλά και αλλοι συνάδελφοι που ήταν στην ομάδα πολλά χρόνια και δεν ενημερώθηκαν ούτε απο τον γραμματέα αθλητικών, ούτε απο τον έφορα, ούτε απο τον αρχηγό της ομάδας, για λόγους τους οποίους γνωρίζουν μόνο οι ίδιοι.
    Θα μπορούσα να γράψω πολλά για αυτή την ομάδα γιατί την υπηρέτησα απο όλα τα πόστα,αλλά σε ένα τόσο κλειστό κλάμπ δεν φαίνεται να χωράει κανένας άλλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή ο κομπλεξισμός σου είναι γνωστός και μεγάλος, όπως γνωστός είσαι και εσύ, θα έχεις και μια πληρωμένη απάντηση.Γιατί αυτοί που ήταν στην ομάδα σαν εσένα πολλά χρόνια, και την αγαπούσαν εξαφανίστηκαν ξαφνικά; Που ήσουνα μεγάλε όταν αυτή διαλύθηκε το 2011 και έκανε 3 χρόνια να ξαναπαίξει;Γιατί διαλύθηκε θυμάσαι;Μήπως αυτό είχε να κάνει με μια άλλη εκδρομή που ταξίδεψαν κάποιοι που δεν είχαν καμία σχέση με σιδηρόδρομο;Γιατί, για να κάνουμε 2 αντί 1 νίκη και να είμαστε....εθνικά υπερήφανοι;
      Για πρώτη φορά λοιπόν ταξίδεψαν τα τελευταία χρόνια σε εκδήλωση της USIC αμοιγώς σιδηροδρομικοί.Όταν ταξιδεύανε κάποιοι σαν εσένα πέρνανε μαζί και την μεικτή ΕΣΚΑ γιατί ανίκανοι όπως είσαστε όχι νίκη δεν θα κάνατε αλλά δεύτερο ματς δεν θα παίζατε (πόσο μάλλον την ίδια μέρα και καπάκι απο άλλο, όπως έγινε με το Βέλγιο)*..
      Το ότι δεν τολμάς να σχολιάσεις επώνυμα δείχνει και το πόσο κότα είσαι. Όλοι ενημερώθηκαν αγαπητέ.Ανακοινώσεις βγήκαν απο τον ΠΜΚ στους χώρους εργασίας ενώ και το στέκι έγραψε πολλές φορές και αναφέρθηκε στην ομάδα.Δεν εμφανίστηκε ποτέ κανείς.
      Αλλά προφανώς δεν τα είδες αυτά,γιατί το μόνο που σε έκαιγε ήταν η εκδρομή.Οι 12 της ομάδας όλο το χρόνο πληρώνανε ΚΑΙ απο την τσέπη τους για την ομάδα(αφού τα οικονομικά του ΠΜΚ είναι σκατά),όταν παλαιότερα αυτό δεν γινόταν και μέχρι και εξοπλισμός δινόταν στους "αθλητές"(και αυτά είναι γνωστά).
      *Και επειδή καίγεσαι και για το αποτέλεσμα για το Βέλγιο.
      Το ματς έγινε στις 12 το μεσημέρι.Στις 10 το πρωί την ΙΔΙΑ μέρα η ομάδα έπαιξε με την Γερμανία.Μόλις τελείωσε το ματς με την Γερμανία και μετά απο δεκάλεπτο διάλειμμα ξεκίνησε αυτό με το Βέλγιο.(που φυσικά ήταν ξεκούραστο και έπαιζε το 1ο ματς).Εγώ λοιπόν λέω στο στέκι να βάλει όλα τα αποτελέσματα,όλων των αγώνων για να ικανοποιηθείς.
      Την επόμενη φορά λοιπόν και πριν ανοίξεις το στόμα σου,μάθε και λεπτομέρειες.
      Να μην ξεχάσω να αναφέρω και πότε έκανε την πρώτη της νίκη η Ελληνική ομάδα μπάσκετ σε διοργάνωση της USIC. Το 2003 και συμμετείχε απο το 1979 στην διοργάνωση.Φυσικά τότε ήσουν εσύ που την υπηρετούσες και οι σφαλιάρες επί 24 χρόνια ονομάζονταν άθλοι.
      Άντε κρύψου τώρα στο λαγούμι σου.
      Υ.Γ. Θα κάνετε καιρό να ξεπεράσετε το ότι κάποιοι προσπαθούν να θυμίσουν τι σημαίνει εργασιακός αθλητισμός στους σιδηροδρομικούς.Ξύδι.
      Υ.Γ.2. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το περιστατικό στην απονομή των βραβείων στον τελικό του ΕΚΑ το 2008.Εμφανίστηκαν απο το πουθενά κάποιοι τύποι που ΔΕΝ είχαν ξαναπαίξει αγώνα όλη την χρονιά και απαίτησαν και πήραν φανέλα.Όχι για να παίξουν,αλλά για να βγουν φωτογραφία!!!!!
      Υ.Γ.3 Ο Σεπτέβριος είναι κοντά.Να πάρετε την ομάδα και να την βάλετε στις ράγες και πάλι.Μέχρι τότε υπομονή.

      Διαγραφή