Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Ανακοίνωση Οργάνωσης Σιδηροδρομικών ΣΥΡΙΖΑ για τις προαγωγές στον ΟΣΕ

Οι απερχόμενες Διοικήσεις σε συνεργασία με το κατεστημένο που λυμαίνεται τον σιδηρόδρομο εδώ και δεκαετίες,  συνεχίζουν προκλητικά  να αγνοούν τις αλλαγές που συντελέστηκαν στη χώρα μετά το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών.Παρά τις δημόσιες δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργείου, περί αντικατάστασής τους, τις οχλήσεις της Οργάνωσής μας, η Διοίκηση του ΟΣΕ έκανε τελικά προαγωγές στην γραμμή και στα ΤΗΕ,με εντελώς αδιαφανείς και παράτυπες διαδικασίες, χωρίς καν να κοινοποιήσει την σχετική εγκύκλιο στην ΠΟΣ, χωρίς καν να ενημερώσει το προσωπικό του οργανισμού να προβεί σε νέες αιτήσεις, χρησιμοποιώντας τις αιτήσεις του Φεβρουαρίου του 2014 επιδεικνύοντας πολιτική ισχύ και θέλοντας να αποτυπώσουν στην συνείδηση των εργαζομένων ότι τίποτε δεν άλλαξε, συνεχίζοντας έτσι την πρακτική των πολιτικών σκελετών του χθες με ότι αυτό αντιπροσωπεύει.
Πάγια θέση της Οργάνωσής μας είναι ένα δίκαιο και αξιοκρατικό σύστημα  προαγωγών που εκφράζει την πολιτική βούληση και παράγει μια διαφορετική εργασιακή κουλτούρα στηριζόμενη στην αξιοκρατία στην κοινοκτημοσύνη στην προστασία του δημοσίου συμφέροντος, η οποία θα πρέπει να ξεκινήσει από τον απλό εργαζόμενο και όχι αλλάζοντας τους διευθύνοντες συμβούλους να περιμένουμε θαύματα. Πρέπει να απαιτήσουμε δύο εκπροσώπους εργαζομένων στα διοικητικά συμβούλια του οργανισμού, ως ορίζει ο ιδρυτικός νόμος για τον θεσμό, μέχρι την τελική λύση που θα είναι η διοίκηση μέσα από εργασιακά συμβούλια.
   Γίνεται σαφές προς όλους, ότι θεωρούμε τις τοποθετήσεις αυτές παράνομες και θα στηρίξουμε εμπράκτως την ακύρωσή τους από τις νέες Διοικήσεις.                                  
                                                      Το Συντονιστικό Γραφείο                                                                                                                                                        

1 σχόλιο:

  1. Δηλαδή άλλαξε κάτι στον όμιλο ΟΣΕ και δεν το μάθαμε; Έγιναν Εκλογές και άλλαξε η Κυβέρνηση; Και σε μας γιατί δεν μας το είπατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή