Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Στάση εργασίας σήμερα και ανακοίνωση με νόημα απο τους συναδέλφους στην ΣΤΑ.ΣΥ

Δημοσιεύουμε και την ανακοίνωση των συναδέλφων που στέλνει πολλαπλά μηνύματα : 
Ενώ η Ελλάδα βρίσκεται υπό την πίεση των εντολέων – δανειστών που βρίσκονται εκτός συνόρων, υπάρχουν και οι απεσταλμένοι – εντεταλμένοι τους, για να συνεχίζουν εκ των έσω την εφαρμογή των πολιτικών και των προσταγών που κατάντησαν τη Χώρα σε αυτή την κατάσταση. 
Ενώ δίδεται ένας άνισος αγώνας για να μπορέσει να περάσει μια μικρή
δέσμη φωτός στα μπουντρούμια που έχει κλεισθεί η κοινωνία, υπάρχουν ακόμη κατάλοιπα του χθες τα οποία όχι μόνο επιβιώνουν, αλλά ακμάζουν κιόλας, αντλώντας ενέργεια από τα λιγοστά καύσιμα που διατίθενται, τα οποία δεν είναι άλλα από την «Αξιοπρέπεια» και την «Ανάγκη»! 
Όσο είναι αναγκαίο για κάποιους να καταπατούν και να αναλώνουν την Αξιοπρέπειά, άλλο τόσο γιγαντώνεται η ανάγκη για την ανάτασή της, κόντρα σε κάθε τι που διατηρεί ό,τι μέχρι χθες συνέβαλε στην άλωση. 
Είναι πασιφανές ότι δεν αρκεί μόνο ο εξωτερικός εισβολέας – εχθρός για να πέσει «το κάστρο», χρειάζεται και ο εκάστοτε εσωτερικός σύμμαχος - «εφιάλτης», ή οποιοσδήποτε άλλος έχει ταχθεί να υπηρετεί τέτοιους σκοπούς, διότι τα «κάστρα πέφτουν εκ των έσω». 
Κάτι ανάλογο συμβαίνει αυτή τη στιγμή, ενώ γίνεται προσπάθεια για να επανέλθουν τα αυτονόητα, υπάρχουν παντού οι «σύμμαχοι» που θέλουν να απονευρώσουν, να απαξιώσουν και να μηδενίσουν την προσπάθεια που καταβάλλεται κόντρα στη νεοφιλελεύθερη στρατηγική των εκβιαστών. Επισημαίνουμε στους «επάνω» πως αν δε ρυθμίσουν και τα των «έσω», το παιχνίδι δυσκολεύει ακόμα πιο πολύ… 
Γι’ αυτό λοιπόν πραγματοποιούμε, προειδοποιητική και ουσιαστική Στάση Εργασίας την Τρίτη 12/5/2015 από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 8:00 π.μ., ενώνοντας τη φωνή μας με αυτή της χώρας για να ακουστεί εντός και εκτός των τειχών, ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλη προσμονή!

 Όσον αφορά στα της ΣΤΑΣΥ, ζητάμε να σταματήσει η διαχείριση «του τίποτα», να στελεχωθεί ο φορέας από τακτικό προσωπικό, να πάψουν οι τοποθετήσεις επίλεκτων, να οργανωθεί η κοινωνική πολιτική για τη μετακίνηση των αδύναμων και ευπαθών ομάδων και να δημιουργηθούν με τη συμβολή όλων, οι προϋποθέσεις για ένα αύριο ευημερίας. 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΣΑΠ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΜ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΤΡΑΜ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΣΤΑ.ΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου