Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

O Γιώργος Σαββίδης για το ΤΑΝΠΣΕΥ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή του πλειοψηφούντα σύμβουλου στις τελευταίες εκλογές του ΤΑΝΠΣΕΥ Γιώργου Σαββίδη στην οποία αναλύει το πρόγραμμα δράσης που έχει στον σχεδιασμό του αλλά και ευχαριστεί τους συναδέλφους για την ψήφο τους. Διαβάζουμε : 
 Με αυτή την επιστολή θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους που
πήραν μέρος στις εκλογές του Τ.Α.Ν.Π.Σ.Ε.Υ. εκλέγοντας με ως πρώτο πλειοψηφών παίρνοντας έτσι το χρίσμα του Προέδρου.
   Ταυτόχρονα θα ήθελα να συγχαρώ και τους συναδέλφους που εκλέχτηκαν ελπίζοντας σε μια τίμια συνεργασία όπου θα κυριαρχεί η Δημοκρατία – Αξιοπιστία προς γενικό όφελος των μελών και κυρίως του ταμείου.
   Με μεγάλη μου λύπη αναφέρομαι στον κλάδο των κλειδούχων που παρά τις προσπάθειες μου δεν μπόρεσε κανένας να εκλεγεί.
   Υπόσχομαι ως Πρόεδρος του Τ.Α.Ν.Π.Σ.Ε.Υ. μετά και την επίσημη εκλογή μου από το Δ/Σ οι συνάδελφοι που εκπροσωπούσαν το ψηφοδέλτιο θα είναι δίπλα μου ως εκπρόσωποι του κλάδου τους, θα λένε την άποψη –γνώμη – προτάσεις και θα τους λαμβάνω σοβαρά υπόψιν.
   Δεν θέλω να σας βαρύνω με πολλά λόγια, σκοπό έχω να κάνουμε πράξεις με το υπόλοιπο Δ/Σ τέτοιες που θα μας μιμούνται, άλλωστε το έχω αποδείξει στο παρελθόν και γι αυτό πιστεύω με τιμήσατε.         

 Συνάδελφοι η πρόταση του προγράμματος δράσης δεν είναι τριετίας αλλά άμεσα προς εκτέλεση.

Α) Αλλαγή καταστατικού:
   Τροποποίηση κάποιων άρθρων κυρίως όμως του άρθρου περι εκλογών. Στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσουν όλοι οι συνάδελφοι ακόμα και αν κάνουν διακοπές στη Κρήτη (τέρμα τα έκτροπα).

Β) Οικονομικα:
   Είναι σε άσχημη οικονομική κατάσταση το ταμείο σήμερα, στα 1.500 ευρώ. Θα προσπαθήσουμε με το νέο Δ/Σ να εγγράφονται μέλη και όχι να διαγράφονται. Υπάρχουν και άλλες προτάσεις όπως π.χ. περικοπές στα έξοδα τηλεφώνου του προεδρείου. (Έχω λειτουργήσει στο Τ.Α.Ν.Π.Σ.Ε.Υ. ως ταμίας με 0 ευρώ και το παρέδωσα στον απερχόμενο ταμία με 17.000 ευρω).

Γ) Υλοποίηση ακατάστατου ωραρίου:
   Υλοποίηση των αποφάσεων του δικαστηρίου δεν είναι μόνο η αποζημίωση των 1.500 ευρώ, αυτό είναι μόνο το δένδρο. Με σχέδιο δράσης μπορούμε να πετύχουμε την έξοδο από το μισθολόγιο των Δημοσίων υπαλλήλων. 

Δ) Κλειδούχοι: Συνθήκες εργασίας:
   Επικίνδυνη εργασία, 8 ώρες κάτω από 25KW, καιρικές συνθήκες ζέστη – κρύο – βροχή – χιόνια. Μη κατάλληλη ένδυση – υπόδηση – μέσα προστασίας.   

Ε) Πληρωμή αναπαύσεων:
   α) Η ανάπαυση για όσους πληρώνονται, έπρεπε βάση του νόμου η       αποζημίωση να είναι στο διπλάσιο.
   β) Η πληρωμή της ανάπαυσης είναι επιπλέον ημέρα εργασίας διότι περιέχει και ένσημο. 

   
ΣΤ΄) Εφάπαξ:
   α) Πέρα του 1ου κουρέματος έγινε και δεύτερο σε μία ημέρα.  Αυτό ήταν παράνομο όσο και το πρώτο, εγκληματική πράξη από τη πολιτεία. Ζητούμαι επαναφορά των χρημάτων!   
      β) Επανεξέταση του καταστατικού του ταμείου πρόνοιας, κατά πόσο το ταμείο είναι των εργαζομένων;

          Συνάδελφοι υπάρχουν και άλλα ζητήματα – προβλήματα θα συζητηθούν άμεσα στην πρώτη Γενική Συνέλευση όπου θα προστεθούν και οι δικές σας προτάσεις.

   Ζητώ την στήριξη σας αλλά κυρίως την παρουσία σας στα Δ/Σ, και στις γενικές συνελεύσεις, διότι το ταμείο δεν είναι κανενός κομματικού οργάνου η παράταξης – κανενός συνδυασμού, είναι όλων των μελών, είναι το δικό μας ταμείο.

Με εκτίμηση 

Ο πλειοψηφών
Σαββίδης Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου