Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Τι άλλο συζητήθηκε στο ΔΣ της ΠΕΠΕ

Κατά την σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ συζητήθηκε το θέμα της μαθητείας των 22 βοηθών.Σε επιστολή που -φέρονται- να υπέγραψαν οι συνάδελφοι (η επιστολή που παρουσιάστηκε δεν είχε ούτε υπογραφές παρά μια ονομαστική κατάσταση) ζητούσαν να πληροφορηθούν
λεπτομέρειες για το που βρίσκεται το θέμα της μαθητείας.

Ικανοποιώντας το αίτημα τους,η ΠΕΠΕ θα αναρτήσει το πρόγραμμα μαθητείας που έχει εγκριθεί απο τον Απρίλιο απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε όλα τα μηχανοστάσια,ενώ η μαθητεία θα ξεκινήσει μόλις δοθεί η έγκριση της ΡΑΣ,αφού η Ρυθμιστική αρχή θεωρεί πως το πρόγραμμα δεν αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου προγράμματος μαθητείας (2013) και άρα πρέπει να υπάρξει άλλη διαδικασία για το θέμα. 
Η ΔΑΚΕ ζήτησε να καλυφθούν οικονομικά όσοι θέσουν ζήτημα για προσφυγή για τις προαγωγές.Το θέμα προβλέπεται στο καταστατικό και όσοι επιθυμούν να καταθέσουν αγωγές,θα καταθέσουν αίτηση στο Σωματείο και αφού αυτή εγκριθεί θα ενισχυθούν οικονομικά.
Για το ζήτημα των προαγωγών η ΠΑΣΚ ζήτησε να βγεί ανακοίνωση απο το Σωματείο!
Όταν ο εκπρόσωπος της ρωτήθηκε αν αυτό έχει ξανασυμβεί ιστορικά,απάντησε αρνητικά.
Η ΔΑΚΕ ζήτησε το ίδιο, με τον Πρόεδρο του Σωματείου να απαντά πως αυτό δεν εμπίπτει στην συνδικαλιστική λογική. Το συνδικάτο δεν συνδιοικεί τόνισε.Οι παρατάξεις αν θέλουν μπορούν να βγάλουν ανακοινώσεις (όπως έκανε η ΑΣΚΕ).Τελικά δεν υπήρξε συμφωνία και οι 6 συνδικαλιστές των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ μένοντας μόνοι τους στην αίθουσα,αποφάσισαν να βγάλουν ανακοίνωση για το θέμα με την σφραγίδα της ΠΕΠΕ.
Εντύπωση πάντως προκαλεί ότι ενώ ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ καταγγέλουν καθημερινά τις προαγωγές,σήμερα ΚΑΝΕΝΑ αίτημα συναδέλφου ΔΕΝ υπήρξε στο ΔΣ.
Είτε για νομική κάλυψη για τις προαγωγές, είτε για την μετακίνηση του σε άλλη Διεύθυνση (ΔΙΚΑΜ>ΔΙΤΡΥ).
Η ΔΑΚΕ κατέθεσε αίτημα να μην προκηρυχτεί η κενή θέση του προγραματισμού εργασίας,αλλά να πληρωθεί απο τους ήδη έχοντας καταθέσει αιτήσεις για αυτήν.
Το αίτημα έγινε δεκτό ,όπως άλλωστε δεκτό είχε γίνει και το αίτημα που είχε κάνει η παράταξη της ΔΑΚΕ για τα 2 χρόνια σε θέση ευθύνης που έλειπαν (και μπήκαν τελικά ) στην πρόβλεψη για την θέση του Προισταμένου Κεντρικής Υπηρεσίας.
Με την πρόταση αυτή -και αν τελικά γίνει δεκτή- η ΔΑΚΕ στερεί φυσικά το δικαίωμα απο πολλούς συναδέλφους να κριθούν για την θέση.Για λόγους που κανείς φυσικά δεν μπορεί να καταλάβει.
Θα σταλεί επιστολή για την βελτίωση των χώρων στα μηχανοστάσια ΜΑΙ και ΜΘ, ΑΝ μέχρι 27 Δεκεμβρίου δεν  έχει εγκριθεί η  πληρωμή αδειών προηγούμενων ετών θα γίνει προσφυγή στο ΣΕΠΕ ενώ θα συμμετέχουμε στην συζήτηση που καλεί το Σωματείο των Ηλεκτροδηγών ΤΡΑΜ την επόμενη Τρίτη.
Θα ζητηθεί συνάντηση με την πολιτική ηγεσία για την μόνιμη επιστροφή των 4 συναδέλφων (που σήμερα είναι αποσπασμένοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ).
Το ΣτΑ θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.
Επίσης, καταγγελία για τις δευτερεύουσες στο ΜΘ - και την διαφορά με τους συναδέλφους της Θεσσαλονίκης απο τους συναδέλφους της Δράμας- έκανε ο συνάδελφος Καπιτάνος,με τον συνάδελφο Καλαμάρα να προτείνει τριπλά προαστιακά (Θεσσαλονίκη /Λάρισα/Θεσσαλονίκη και αντίστροφα) ΜΕ διανυκτέρευση για τους μηχανοδηγούς του ΜΘ για να αυξηθούν οι αποδοχές του προσωπικού.Μια ενδιαφέρουσα πρόταση,αφού δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για να υλοποιηθεί.

Όπως γράψαμε , το θέμα των ωρών μηχανοδήγησης και αν τελικά υπογραφεί συμφωνία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα συζητηθεί σε συνελεύσεις και σε μυστική ψηφοφορία,όπως ορίζει το καταστατικό.
Για να πάψουν επιτέλους οι λίγοι να αποφασίζουν για τους πολλούς.
Τέλος, μετά απο αίτημα του Γενικού Γραμματέα η ΠΕΠΕ θα νοικιάσει και 2ο γραφείο στην ΠΟΣ γιατί ο συνάδελφος Τουρλής θεωρεί ότι το γραφείο του Σωματείου έχει καταληφθεί απο την +ΣυνΕξέλιξη (τουλάχιστο επιβεβαιώνει ότι κάθε μέρα ο Πρόεδρος είναι εκεί) ενώ δήλωσε ότι τον ενοχλεί και η αφίσα που έχει μπεί τους τελευταίους μήνες στον τοίχο του Σωματείου μας.( Che Guevara- Hasta la victoria siempre).


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου