Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Θράσος απο την πράσινη παράγκα.Μεγάλο θράσος.

Μιας και τα παιδιά της πράσινης παράγκας επανεμφανίστηκαν στο προσκήνιο με ανακοίνωση μετά απο 5 και πλέον χρόνια είπαμε και εμείς να θυμηθούμε τα έργα και τις ημέρες της άλλοτε κραταιάς ΠΑΣΚ στον χώρο της έλξης. Θα ξεκινήσουμε απο το κολπάκι που είχε στηθεί  για να προάγονται με δικαστικές αποφάσεις οι
κολλητοί τους.

Δεν θα μιλήσουμε για τον αιώνιο συνδικαλιστή και μηχανοστασιάρχη απο το 2002(!!!!!) συνδικαλιστή της ΠΑΣΚ που  εν έτη 2016 έφτασε στο ποταπό σημείο να ζητά την μετάθεση απο την έδρα του, σε μηχανοστάσιο 300 χλμ μακριά απο αυτήν, για να κρατήσει τον βαθμό...του Υποδιευθυντή που του στέρησε η κακιά διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ "υποβιβάζοντας" τον-ΔΗΘΕΝ- σε τμηματάρχη σε έδρα όπου υπηρετούν 14 -μόλις-μηχανοδηγοί.(Και λόγω του μικρού αριθμού υπάρχει πλέον τμηματάρχης).
Κάι κάνει αυτήν την αίτηση,την ώρα που το Σωματείο όπου ανήκει έχει δηλώσει ότι θα παλέψει για την επαναφορά της έδρας σε Υπηρεσία. Ο ατομισμός στο μεγαλείο του.

'Οχι ο εν λόγω ηγέτης της πράσινης παράγκας προήχθη αξιοκρατικά μετά απο κρίσεις και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αξιοσύνη του όλα αυτά τα -14-χρόνια που έχει βαθμό.
Μπορεί πάνω απο 500 μηχανοδηγοί (κυριολεκτούμε) να συνταξιοδοτήθηκαν απο τότε που ο κορυφαίος συνδικαλιστής έλαβε το βαθμό του μάστορα,και 120 να μετατάχθηκαν το 2011,μπορεί τα τελευταία χρόνια να μην είχαν μηχανοστασιάρχη 2 περιφερειακά μηχανοστάσια επειδή οι προαγωγές "τυχαία" δεν προχωρούσαν κ έπρεπε να ασκεί παράλληλα καθήκοντα ο συνάδελφος ξοδεύοντας εκατοντάδες Ευρώ σε βενζίνες για να πηγαινοέρχεται σε αυτά (ευτυχώς η ΤΡΑΙΝΟΣΕ τα κάλυπτε),ΑΛΛΑ το 2002 τα τυπικά προσόντα ήταν σωστά και οι προαγωγές καθαρές.
Ας αναφερθούμε όμως στα σοβαρά ζητήματα της πράσινης παράγκας.
Σε αυτούς δηλαδή - και ανάμεσα τους κορυφαίοι συνδικαλιστές- που κέρδισαν προαγωγή στα δικαστήρια επειδή στο εφετείο ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ποτέ η σιδηροδρομική εταιρεία.
Και κατέχουν βαθμό που σήμερα τους οδηγεί- καταχρηστικά -σε πλεονεκτική θέση έναντι των υπολοίπων μηχανοδηγών για την κτήση βαθμού προϊσταμένου υπηρεσίας.
Ναι καλά καταλάβατε.
Όταν μέλος της πράσινης παράγκας προσέφευγε δικαστικά ΑΝ ΚΑΙ έχανε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο  στην συνέχεια -ω του θαύματος- στον δεύτερο βαθμό δεν εμφανιζόταν απο την εταιρεία κανείς σε αυτό!
Αποτέλεσμα.Κέρδιζε το εφετείο και ....Προαγωγή!
Αν όμως δεν ήσουν μέλος της πράσινης παράγκας,η εταιρεία εμφανιζόταν κανονικά ΚΑΙ στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.
Και αν τύχαινε και  κέρδιζες και σε δεύτερο βαθμό -όπως συνέβη το 2014 με συνάδελφο μας μηχανοδηγό πτυχιούχο μηχανικό  Τ.Ε.-θα έπρεπε να περιμένεις τις ορέξεις της παράγκας. Ή να προσκυνήσεις. Στο λέγανε άλλωστε και ξεκάθαρα. "όποτε πούμε εμείς" θα δικαιωθείς!

Αλλά εκεί που πραγματικά θυμώνουμε είναι για αυτό το αίσθημα του φόβου που "έχει καλιεργηθεί" δήθεν στους μηχανοδηγούς κ καταγγέλουν τα παιδιά του Μπένυ και της Φώφης που σήμερα περιμένουν να έρθει ο Κούλης στην Κυβέρνηση μπας και γλείψουν κανά κοκαλάκι εξουσίας.

Τα παιδιά των 3 μνημονίων που μας στέρησαν 50% του μισθού μας, που έβαλαν την χώρα στο γύψο απο το Καστελόριζο το 2010,που κατήργησαν τα δώρα,εξευτέλισαν την υπερωρία,το νυχτερινό, διέλυσαν τα ασφαλιστικά μας ταμεία και κατέστρεψαν σε ένα βράδυ με το PSI τα αποθεματικά που είχαμε πληρώσει δεκαετίες όλοι μας για ένα εφάπαξ.
Τα παιδιά που έβαλαν -αναίμακτα κ αμαχητί- την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο ΤΑΙΠΕΔ το 2013,που στήριξαν συνταξιούχους Διευθυντές με παράλληλα καθήκοντα σε 2 Διευθύνσεις για να εξευτελίζουν τον μηχανοδηγό με στημένα πειθαρχικά,τα παιδιά που έδιναν εντολές ακόμα και για το πότε θα πάρει ρεπό ο μηχανοδηγός.
Τα παιδιά που το 2012 εκβίασαν με κλείσιμο περιφερειακό μηχανοστάσιο και μεταθέσεις τους μηχανοδηγούς σε αυτό ΑΝ δεν ψήφιζαν στο Σωματείο "σωστά".
Που έστειλαν μια μέρα πριν το άνοιγμα της κάλπης, στέλεχος της πράσινης παράγκας να μοιράζει σημαδεμένα ψηφοδέλτια σε καφετέρια. Καλώντας έναν,έναν τους μηχανοδηγούς ονομαστικά.
Τα παιδιά που εξευτέλισαν την δημοκρατική παράταξη φτάνοντας στο σημείο να μην δευτερολογούν πλέον σε συνελεύσεις γιατί τα... είπαν όλα οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ.
Τα παιδιά που την μίκρυναν μετατρέποντας την σε παράρτημα της δεξιάς στην έλξη.
Τα παιδιά που το βράδυ έπιναν κρασιά με τον "τσεκουράτο" Υπουργό στην υγειά των κορόιδων και το πρωί ψήφιζαν .... ΣΥΡΙΖΑ έχοντας κάψει την κομματική ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ.Που έψαχναν στον"ήλιο μοίρα" και πολιτικά δήλωναν "άστεγοι".

Αυτοί -οι λίγοι που μείνανε πλέον-σήμερα καταγγέλουν τον "φόβο" που δήθεν έχει καλλιεργηθεί.

Προφανώς εννοούν το κλίμα τρόμου που έχει κυριεύσει τους λίγους βολεμένους της πράσινης παράγκας εδώ και 5 μέρες.
Αυτούς που κλέβουν το μεροκάματο των υπολοίπων εργαζόμενοι σε επιλεκτικές βάρδιες,αυτούς που κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου βρέθηκαν σε ένα βράδυ και με προφορικές εντολές σε θέση μηχανοστασιάρχη ενώ ήταν ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ στην επετηρίδα ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ,αυτούς που είχαν μάθει να καρπώνονται πλασματικές αμοιβές επειδή δεν είχαν γίνει οι προαγωγές, που έκαναν τον συνδικαλισμό επικερδές επάγγελμα.
Αυτοί-οι λίγοι- ναι φοβούνται.
Τρέμουν την ιδέα της ισονομίας,της αξιοκρατίας,της δικαιοσύνης.

Αυτοί που δεν φοβούνται είναι οι υπόλοιποι - οι ΠΟΛΛΟΙ-.
Γιατί τους τελευταίους 17 μήνες κανείς μηχανοδηγός δεν βγήκε τηλεφωνικά εκτός υπηρεσίας-πληρώνοντας τα πολιτικά και συνδικαλιστικά του πιστεύω-.
Γιατί τους τελευταίους 17 μήνες κανείς μηχανοδηγός δεν τιμωρήθηκε άνευ λόγου και αιτίας.
Γιατί κανείς δεν φοβάται ότι θα απολυθεί ή μεταταχθεί μετά απο την πρόβλεψη στα ΥΓΟΣ για την διασφάλιση των θέσεων εργασία των μηχανοδηγών στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Γιατί τους τελευταίους 17 μήνες η πράσινη παράγκα έχει περιθωριοποιηθεί και απο επικίνδυνη για το σύνολο του κλάδου έχει γίνει ελάσσονα αντιπολίτευση που προσπαθεί απλά να βάζει εμπόδια παντού,χρησιμοποιώντας θεμιτά και αθέμιτα μέσα.
Γιατί κανείς πλέον δεν τους φοβάται.

Μέχρι χτες το παίζανε κόκορες. 
Ακόμα και στα ραδιοτηλέφωνα ρεζιλεύονταν μετά τις εκλογές της ΠΟΣ, ουρλιάζοντας πως δεν θα γίνουν ποτέ προαγωγές και δεν θα γίνει τίποτα γιατί ...κέρδισε η ΠΑΣΚ το στέμμα κ θα τα εμποδίσει όλα.
Σήμερα βγάζουν ανακοινώσεις.
Θράσος,μεγάλο θράσος.....

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Υ.Γ. Μαράθηκε και η ανθοδέσμη με τα λουλούδια που είχαν ετοιμάσει για τον επενδυτή! 



1 σχόλιο:

  1. Οι Πασκίτες έχουν χάσει τον έλεγχο.Και όπως είπε ένας φίλος,όταν χάνεις τον έλεγχο σημαίνει ότι κάποιος άλλος πλέον τον έχει.Κάποτε είχαμε την εξουσία μονολογούν.Είτε με το ΠΑΣΟΚ Κυβέρνηση και τους συνταξιούχους στην εξουσία στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ,είτε έρποντας πίσω απο την ΔΑΚΕ-μετά το 2013.Βάζανε την Ομοσπονδία μπροστά να σταματά τα πάντα εδώ και 1 χρόνο,νόμιζαν ότι θα το έκαναν για πάντα.
    Ξεχάσατε να αναφέρετε την μετάθεση των μηχανοδηγών της Τρίπολης στο Κιάτο,την κατάργηση της διανυκτέρευσης στην Πάτρα μετά το 2012 και τις εκλογές στο Σωματείο,την τοποθέτηση μηχανοστασιαρχών το 2014 σε 2 περιφερειακά μηχανοστάσια κατά σοβαρή παράβαση της επετηρίδας και φυσικά την χρησιμοποίηση των συναδέλφων με πρόβλημα υγείας- ΜΟΝΟ των δικών τους όμως- σε θέσεις ευθύνης με προφορικές εντολές.
    Κανείς δεν ξεχνά,τίποτα δεν ξεχνιέται έπρεπε να είναι ο τίτλος.
    ΝΕΜΕΣΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή