Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Η δικαίωση για το στέκι της έλξης - Πληρώθηκε σήμερα η προσαύξηση για την 6η μέρα

Είναι γνωστό σε όλους τους σιδηροδρομικούς ότι τα blogs είναι για να παρέχουν στους εργαζόμενους την απαραίτητη ενημέρωση. Είναι επίσης γνωστό ότι το στέκι της έλξης έχει κατηγορηθεί -και αγαπηθεί- όσα λίγα ενημερωτικά blog.Aγαπούν να μας κατηγορούν οι
επαγγελματίες του συνδικάτου, ενώ με την σειρά τους οι απλοί εργαζόμενοι,οι ήρωες της υπόθεσης σιδηρόδρομος,οι μηχανοδηγοί,οι σταθμάρχες,οι κλειδούχοι,το προσωπικό κίνησης,οι εισητηριοδότες,οι εργαζόμενοι στα εμπορεύματα,οι συνάδελφοι μας στην Καρόλου, οι τεχνίτες στα εργοστάσια και τα μηχανοστάσια, ΟΛΟΙ όσοι καθημερινά μοχθούν για να λειτουργήσει ο σιδηρόδρομος -το πλέον αδικημένο μέσο στην χώρα τα τελευταία 50 χρόνια- μας τιμούν καθημερινά έχοντας καθιερώσει τον χώρο μας ως τον πρώτο στην ενημέρωση για τα σιδηροδρομικά δρώμενα.

Σήμερα όμως είναι μια μεγάλη μέρα για εμάς.
Είναι μια μεγάλη μέρα γιατί έγινε πραγματικότητα και πληρώθηκαν ΟΛΟΙ οι σιδηροδρομικοί την προσαύξηση της 6ης μέρας, παράμετρο της εργατικής Νομοθεσίάς που αποκάλυψε ο χώρος μας,παράμετρο που κατόπιν συνδικαλιστές  της έλξης διεκδίκησαν στην Επιθεώρηση Εργασίας, παράμετρο που αρνήθηκε -παρά την θετική τότε απόφαση του ΣΕΠΕ- να εφαρμόσει η προηγούμενη Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Όλοι θυμούνται -και κυρίως οι μηχανοδηγοί- τον πόλεμο που δεχτήκαμε όταν αποκαλύψαμε το θέμα και αρχίσαμε να διεκδικούμε την προσαύξηση που δικαιούμαστε ΟΛΟΙ οι σιδηροδρομικοί που καθημερινά υπερβάλουμε εαυτόν για να λειτουργήσει ο σιδηρόδρομος.
Όλως τυχαίως κάποιοι ανακάλυψαν παραμέτρους που εμείς -οι επικίνδυνοι και εχθροί του κινήματος- είχαμε  -δήθεν-ξεχάσει,συμβάσεις ξενοδοχουπαλλήλων που....ανέτρεπαν το θέμα που αναδείξαμε.
Όλως τυχαίως η προηγούμενη Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (με την γνωστή κόντρα που είχε με το στέκι)αρνήθηκε να πράξει τα αυτονόητα αλλά και να βάλει τον όρο στην προηγούμενη ΣΣΕ.
Σήμερα αποκαταστάθηκε η τάξη και τα χρήματα πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων τους,των χιλιάδων σιδηροδρομικών που καθημερινά μοχθούν.
Εμείς αιαθανόμαστε δικαιωμένοι και οφείλουμε ένα ΔΗΜΟΣΙΟ ευχαριστώ και σε αυτόν που για πρώτη φορά μας ανέφερε το θέμα.
Τον Άσωτο Ιό της έλξης.
Ο οποίος είναι πάντα στις επάλξεις και σύντομα περιμένουμε την επάνοδο του στην Κυριακάτικη στήλη μας!

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου