Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Κοινό Δελτίου Τύπου των Μ.Μ.Μ.

Το Δελτίο Τύπου των Σωματείων στα Μέσα Μεταφοράς μετά την χτεσινή συνάντηση στα γραφεία της Ομοσπονδίας.
Πραγματοποιήθηκε χθες (21-11-2016) στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (Κάνιγγος 6), κοινή σύσκεψη μεταξύ των συνδικάτων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και των Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ).Οι εργαζόμενοι στα Μ.Μ.Μ. και στο Σιδηρόδρομο εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους:

στον προϋπολογισμό λιτότητας της Κυβέρνησης, 
στην εκποίηση του εθνικού πλούτου με τις προωθούμενες ιδιωτικοποιήσεις από το ΤΑΙΠΕΔ και την «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας από το νέο υπερταμείο όπου έχουν υπαχθεί τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς,
στην αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και 
στην ανατροπή του ν.1264 και που με το πρόσχημα των δήθεν προνομίων, καταργεί ουσιαστικά το δικαίωμα στην απεργία και επιβάλλει το “lock out”.

ZHTAMΕ:
1. Δημόσιες – κρατικές συγκοινωνίες που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες της κοινωνίας.
2. Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή και μόνιμη εργασία, για την κάλυψη των πάγιων αναγκών. 
3. Την επαναφορά και επεκτασιμότητα των Σ.Σ.Ε.


Οι εργαζόμενοι στα Μ.Μ.Μ. και το Σιδηρόδρομο ενώνουμε τις δυνάμεις για την ανατροπή των αντεργατικών – αντιλαϊκών πολιτικών.


    ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου