Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Για επαναλειτουργία του τρένου στην Καλαμάτα έκανε λόγο ο Χ. Σπίρτζης από την Μεσσηνία


Στην Καλαμάτα  και την Μεσσηνία βρέθηκε χτες ο Υπουργός Μεταφορών κ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου τόνισε πως πολύ σύντομα θα έχουμε την επαναλειτουργία του τρένου στην περιοχή,  Διαβάστε την απάντηση και τον διάλογο μεταξύ δημοσιογράφου- Χ.Σπίρτζη :


Δημοσιογραφος :Κύριε Υπουργέ, να ρωτήσω κάτι. Το τελευταίο διάστημα κάνετε συνέχεια δηλώσεις για το τρένο και στην τελευταία σας συνέντευξη στο «Κόκκινο», αφήσατε την εντύπωση ότι κάποια τοπικά δρομολόγια, όπως ο προαστιακός στην Καλαμάτα, μπορεί να λειτουργήσει ξανά.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Να θυμίσουμε κατ' αρχάς τι είχε γίνει. Όλα τα τμήματα του σιδηροδρόμου που ήταν μητρικά, είχαν αφαιρεθεί από το ενεργό σιδηροδρομικό Δίκτυο της χώρας από την προηγούμενη Κυβέρνηση. Και αυτό είχε τη δική του σκοπιμότητα. Είναι ένα ακόμη θαύμα της Κυβέρνησης Σαμαρά και των προηγούμενων Κυβερνήσεων. 
Η νομοθεσία άλλαξε, το Δίκτυο σιγά - σιγά θα συντηρηθεί και θα μπουν σε συνεργασία του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ για τη συντήρηση και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά και τοπικών φορέων μικρές Γραμμές, τουριστικές Γραμμές για να εξυπηρετηθούν και οι τοπικές κοινωνίες 
Ήδη μια Γραμμή στην Πελοπόννησο ξεκίνησε που είχε σταματήσει, ο οδοντωτός στα Καλάβρυτα. Και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν και άλλα τουριστικά δρομολόγια για την υπόλοιπη Πελοπόννησο. 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μιλάμε μόνο για τουριστικά δηλαδή;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν και οι επιβάτες προφανώς, αλλά έτσι χαρακτηρίζονται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου