Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Νέα επιστολή της ΠΟΣ για το Οργανόγραμμα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ!!!

Χάσαμε το μέτρημα με τις επιστολές της ΠΟΣ! Είναι πραγματικά πρωτοφανές πως ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ χρησιμοποιούν την Ομοσπονδία (με κίνδυνο να την διαλύσουν) για τις μικροπολιτικές-μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες τους.Απλά τραγικοί....
Διαβάζουμε στην σημερινή επιστολή τους >

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, επανειλημμένως τόσο προφορικώς όσο και εγγράφως έχει καταθέσει τις θέσεις της για το σύστημα προαγωγών εκφράζοντας  την πλήρη αντίθεσή της με το διευθυντικό δικαίωμα δηλαδή του ενός ανδρός αρχή. 
Πέραν αυτού όμως, ακόμη και τα ισχύοντα σήμερα όσον αφορά τις προαγωγές διέπονται από διατάξεις και κανόνες που είναι νομοθετημένοι για τον Δημόσιο Τομέα και κατ’ αναλογία εφαρμόζονται και στις εταιρείες του Δημοσίου (ΔΕΚΟ). Σε καμιά περίπτωση δεν παρέχεται η δυνατότητα καταστρατήγησης των βασικών του άρθρων τόσο όσον αφορά τη διαδικασία και τα προσόντα αλλά και την επιλογή με μοριοδότηση στις θέσεις ιεραρχίας. 
Επισημαίνουμε  ότι κάθε πράξη από μέρους σας που είναι αντίθετη στα ανωτέρω αποσκοπεί σε σκοπιμότητες και ουδόλως εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζόμενων, ούτε δε και της εταιρείας. 
Ενόψει της θέσης σε ισχύ του νέου Οργανογράμματος, το οποίο εγκρίθηκε χωρίς την συμμετοχή μας στην σχετική διαβούλευση, η οποία φροντίσατε εν τοις πράγμασι να αποκλεισθούν οι προτάσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα κάτωθι ερωτήματα:   
ΓΙΑΤΙ δεν προκηρύξατε το σύνολο των θέσεων, αφού σύμφωνα με το νέο Οργανόγραμμα μεταβάλλονται τα απαιτούμενα προσόντα, η Διεύθυνση, οι αρμοδιότητες ή η ονομασία εκάστης νέας θέσης, αλλά αντίθετα αρκεστήκατε στην προκήρυξη μόνον όσων θέσεων θεωρείτε (άγνωστο με ποια κριτήρια) νεοπαγείς; Πώς θα αντιμετωπιστεί π.χ. το ενδεχόμενο ο φερόμενος κατά τους ισχυρισμούς σας τοποθετημένος υπάλληλος να μην έχει τα προσόντα για την θέση, στην οποία υπηρετεί, αφού αυτά μεταβλήθηκαν με το νέο Οργανόγραμμα;
ΓΙΑΤΙ ο χαρακτηρισμός του επιπέδου επάρκειας μιας ξένης γλώσσας επαφίεται στην διακριτική ευχέρεια της Διοίκησης, ενώ τούτη αποδεικνύεται με τυπικά κριτήρια και μόνον, ήδη προκαθορισμένα δια νόμου;
ΓΙΑΤΙ καλύπτετε τις θέσεις των Προϊσταμένων των Διευθύνσεων με την ανάθεση παράλληλων καθηκόντων σε άλλους Διευθυντές, αντί να τοποθετήσετε ξεχωριστά άτομα επ΄ωφελεία της επιχείρησης; Παραβλέπετε τεχνηέντως, πράγμα το οποίο σας επισημάναμε καθιστώντας σας ως κύριους υπεύθυνους, ότι οι εταιρείες αναγκάστηκαν στο παρελθόν να πληρώσουν υπέρογκα ποσά σε Διευθυντές που εκτελούσαν παράλληλα καθήκοντα.
ΓΙΑΤΙ ως απαραίτητο χρόνο προϋπηρεσίας για την υποβολή ενδιαφέροντος για Διεύθυνση ή Τμήμα τα 9 έτη όταν στο σύνολο των θέσεων του δημοσίου τομέα η αναγκαία προϋπηρεσία ανέρχεται περίπου σε διπλάσιο ύψος, ήτοι σε 16 έτη; Πόσο σύννομη είναι η ενέργειά σας αυτή και πόσο σύννομες θα είναι οι εν λόγω τοποθετήσεις;
ΓΙΑΤΙ η πλήρωση των νέων γίνεται με φωτογραφικό προσοντολόγιο και πολλές φορές μόνον από έναν κλάδο, αποκλείοντας την δυνατότητα σε οποιονδήποτε εκτός κλάδου να υποβάλει υποψηφιότητα για την εν λόγω θέση, ακόμη κι αν έχει μεγαλύτερα τυπικά προσόντα;
ΠΟΙΟΝ σκοπό εξυπηρετεί η αποστολή ατομικών σημειωμάτων – προσκλήσεων για εκδήλωση ενδιαφέροντος με την μετάταξη και ένταξη ήδη υπηρετούντων υπαλλήλων σε άλλους κλάδους από αυτούς, στους οποίους ήδη υπηρετούν και έχουν τα απαιτούμενα προσόντα; Πώς θα εκληφθεί άραγε από μέρους της Διοίκησης η τυχόν απουσία ενδιαφέροντος από μέρους των προσκληθέντων; 
Είναι τόσες πολλές και τόσο εμφανείς οι παρατυπίες – κατά την επιεικέστερη έκφραση- που προωθούνται με το νέο Οργανόγραμμα, για τις οποίες είστε και θα είστε μοναδικοί υπεύθυνοι. 
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΛΟΓΟΥΣ
           Εκφράζουμε για μια ακόμη φορά την αγανάκτηση και την αντίθεσή μας στο νέο Οργανόγραμμα.
Σας δηλώνουμε, ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούμε το συγκεκριμένο οργανόγραμμα και να ανεχτούμε συμπεριφορές και πρακτικές που αντιβαίνουν στον νόμο και την ηθική.
Αντίθετα σε κάθε παράνομη πράξη σας, θα μας βρίσκετε αντιμέτωπους και δεν θα διστάσουμε να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας που θίγονται βάναυσα από όλες τις μη σύννομες ενέργειές σας.

      Ο Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας 


           ΠΑΝ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ              ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου