Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Ανακοίνωση απο ΑΣΚΕ - Ενωμένη Κίνηση

Συναδέλφισσεςσυνάδελφοι,
​Όπως όλοι οι εργαζόμενοι έτσι  και οι σιδηροδρομικοί βιώνουν καθημερινά τη συνεχήεπίθεση σε όλα τους τα δικαιώματα.Μια  συνεχή επίθεση σε όλες τις ανάγκες  της ζωήςτους την οποία  και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ  όπως και οι προηγούμενες την  υλοποιεί για λογαριασμό του κεφαλαίου και των μονοπωλίων.
​Λίγο πριν την ολοκλήρωση της πώλησης-ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τόσο η διοίκησηόσο και οι κυβερνητικο-εργοδοτικές παρατάξεις (ΔΙΚΤΥΟ, ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ) που ηγούνται στασωματεία ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΠΕΠΕ, φροντίζουν να αποπροσανατολίζουν τουςεργαζόμενους από τα πραγματικά προβλήματα.

​Αυτό δεν γίνεται κατά λάθος αλλά συνειδητά και με απόλυτη συνέπεια του ρόλου τους. 
Από την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό εξάλλου γι αυτόδιορίστηκε.
Δηλαδή  να φέρει σε πέρας την πώληση  της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και να οδηγήσει τουςεργαζόμενους σε αυτήν   να εργάζονται πλέον σε συνθήκες ανταγωνισμού καικερδοφορίας της εταιρείας,αποδεχόμενοι σταδιακά τις κάθε είδους αλλαγές καιανατροπές συνολικά των εργασιακών τους δικαιωμάτων όπως δηλαδή επιθυμεί ηδιορισμένη διοίκηση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

​Η κοκορομαχία λοιπόν που άνοιξε με αφορμή το νέο οργανόγραμμα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχεσκοπό κυρίως να αναδείξει ποια ομάδα θα έχει αυτή τη στιγμή το πάνω χέρι και ποιος θαφτιάξει προσωρινά τα δικά του «μαγαζιά», ταχτοποιώντας αντίστοιχα και τους «δικούς»του εργαζόμενους.
​Εμεις όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις έτσι και τώρα είχαμε την ίδια  καθαρήθέση και πρόταση: Τα οργανογράμματα, αλλαγές ή τροποποιήσεις εσωτερικώνκανονισμών λειτουργίας γίνονται με σκοπό και στόχο να εξυπηρετήσουν την πορεία τηςΤΡΑΙΝΟΣΕ προς την ιδιωτικοποίηση-πώληση καθώς και όποιες αναθέσεις και προαγωγέςμε τον τρόπο που γίνονται (χωρίς συμβούλιο προαγωγών με συγκεκριμένους κανόνες)εξυπηρετούν συγκεκριμένα πολιτικοσυνδικαλιστικά συμφέροντα.
​Ξεκαθαρίσαμε ότι ευθύνες έχει και η προηγούμενη Διοίκηση που ενώ είχε οργανόγραμμασε ισχύ  δεν προχώρησε στις αναθέσεις – τοποθετήσεις συνολικά όλων των εργαζόμενων.

​Η σημερινή Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προχώρησε μονομερώς (ενώ μπορούσε να κάνει τιςτοποθετήσεις εξασφαλίζοντας πρώτα ότι όλοι οι εργαζόμενοι έχουν οργανικές θέσεις) σεκαινούριο οργανόγραμμα όχι στη βάση των αναγκών της εταιρείας αλλά στη βάση τηςεξυπηρέτησης κομματικών και συνδικαλιστικών απαιτήσεων, βολέματος του εργοδοτικούκαι κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Έπρεπε να βρει δηλαδή μια ευκαιρία το ΔΙΚΤΥΟ να  <<διαλαλίσει >> ότι αυτό είναι τώρα ηπαράταξη που εκπροσωπεί την κυβέρνηση και την εργοδοσία.

ΣυνάδελφοιΣυναδέλφισσες,

​Η εικόνα και η κατάσταση που διαμορφώθηκε μέχρι σήμερα σε όλες τις εταιρείες στοΣιδηρόδρομο (άθλιο τροχαίο υλικό – καθυστερήσεις – έλλειψη προσωπικού – κακήποιότητα μεταφοράς επιβατών – επιβάρυνση της ασφάλειας κυκλοφορίας κ.ά.) είναιαποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών που ασκούνται συνειδητά από όλες τιςκυβερνήσεις των αστικών κομμάτων της χώρας κατ’ εντολή των αφεντικών τους(μονοπώλια – «αγοραστές») προκειμένου μέσα από την απαξίωση να γίνουν πιο εύκολα οιιδιωτικοποιήσεις.

​Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν  με γρήγορα βήματα για  να υλοποιήσουν τιςιδιωτικοποιήσεις όλων των εταιρειών και των  δραστηριοτήτων τους. Για την  ΤΡΑΙΝΟΣΕπεριμένουν την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την  ΕΕΣΣΤΥ η 5η Δεκέμβρη είναιη ημερομηνία τελικών δεσμευτικών προσφορών και στον ΟΣΕ προωθούν τα ΣΔΙΤΤαυτόχρονα η κυβέρνηση φόρτωσε κι άλλα μέτρα στις πλάτες των εργαζόμενων.

Συναδελφοι σας καλουμε   να ενώσουμε  τις δυνάμεις μας με το ταξικόσυνδικαλιστικό κίνημανα συμμετέχουμε δυναμικά στην Πανελλαδική Απεργία  στις 8Δεκέμβρη.

​Όλοι μαζί οι σιδηροδρομικοί να συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις κάθε μορφής που θααποφασισουν οι  επιτροπές αγώνα εργαζομένων, τα σωματεία και η ΠΟΣ στις επόμενεςμέρες, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των εταιρειών.
Καμία απάθεια, καμία ανοχή ,καμία  μοιρολατρία δεν μας ταιριάζει.

Παλεύουμεδιεκδικούμε:
-  Σιδηρόδρομο-λαική περιουσία. Μόνο έτσι ο σιδηρόδρομος  θα υπηρετεί τις λαϊκέςανάγκες.
Προσλήψεις εργαζομένων με  σταθερή και μόνιμη δουλειά, πλήρη εργασιακάδικαιώματα.
Μείωση των τιμων των  εισιτηρίωνδωρεάν μετακίνηση ανέργωνφοιτητώνΑΜΕΑκ.ά.
ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ όλου του Δικτύου.
-  Κατάργηση όλων των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων
-  Αποκατασταση  μισθολογικών απωλειών και επαναφορά των   δώρων  σεεργαζόμενους και συνταξιούχους.
Κοινό μέτωπο αγώνα με όλους τους εργαζόμενους για να διεκδικήσουμε αυτά πουμας ανηκουν

ΑΣΚΕ – ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ

1 σχόλιο:

  1. O εκπρόσωπος της ΑΣΚΕ μας δουλεύει κανονικά.Δεν εξηγείτε διαφορετικά.Πριν 20 μέρες στα τρένα έλεγε ότι το οργανόγραμμα δεν θα περάσει ποτέ,οι τοποθετήσεις δεν θα γίνουν ποτέ.Ήξερε και είχε πληροφόρηση,έλεγε.Τώρα βγαίνει μια ανακοίνωση πολιτική,απο τον ίδιο άνθρωπο που αν τον βάλεις να την διαβάσει,στα μισά του κειμένου θα χάσει τον προσανατολισμό του.
    Όση σχέση έχει η σημερινή ΑΣΚΕ με το ΚΚΕ,άλλη τόση έχω εγώ με το Ντουρούτι.Πιο εύκολο είναι να αναστηθεί αυτός,παρά να χαρακτηριστεί κομμουνιστική αυτή η παράταξη.
    ΝΕΜΕΣΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή