Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Λες κ δεν πέρασε μια μέρα...Ανακοίνωση απο την Σ.Σ.Κ.Α.

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση απο την Σ.Σ.Κ.Α (Σιδηροδρομική Συνδικαλιστική Κίνηση Αλλαγής) που δραστηριοποιείται στο Σ.Σ.Β.Ε. Διαβάζουμε: 
«Έτσι γίνονταν στο σωμάτιο και το 1987» μας είπε ο πρόεδρος του ΣΣΒΕ.
    ¨Δεν θα μου το αλλάξετε εσείς τώρα¨. 
Έχει καμία σημασία εάν τότε είχε 3500 εργαζομένους και σήμερα
400 του λέμε εμείς 

Απίστευτο και όμως αληθινό. Το μοναδικό σωματείο της χώρας, που συνεδριάζει χωρείς να παρουσιάζονται τα θέματα από τις προηγούμενες μέρες, είναι ο ΣΣΒΕ. 
Δεν μπορεί ο μίνι ¨Αυτοκρατορίσκος¨ να κατανοήσει ότι όταν θα βάζει μία ατζέντα θεμάτων, ίσως η αντιπολίτευση να είναι χρήσιμη, παρουσιάζοντας και αυτή την άποψη της.  
Δεν μπορεί ένας ¨μικρός¨ άνθρωπος να ξεπεράσει τον εαυτό του και να μάθει να δρα συλλογικά και δημοκρατικά. 
Ίσως  βέβαια και κάποιοι να θέλουν απαξιώσουν το σύνδεσμο συνειδητά.
Κατά τη συνεδρίαση λοιπόν της 28ης Νοεμβρίου, η παράταξη μας αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο του ΣΣΒΕ, καταγγέλλοντας ότι σε κάθε συμβούλιο ξεκινάει η διαδικασία χωρίς να ενημερώνονται οι συνάδελφοι για τα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν.
Αυτό  επαφίεται  στις ¨ορέξεις¨ και στη διακριτική  ευχέρεια του πρόεδρου ανάλογα πάντοτε εάν έχει ξυπνήσει καλά το πρωί η εάν έχει μαλώσει  με κανέναν το προηγούμενο βράδυ. ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
 Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να μην μπορούν να προετοιμαστούν με προτάσεις, για το οτιδήποτε, αλλά και η ομάδα του πρόεδρου (εκτός βέβαια από τον ΜΕΓΑΛΟ) να μην έχει καταγράψει ούτε την αναπνοή τους μέχρι τώρα.
 Κάτι ψέλλισαν κάποιοι ότι δεν πειράζει και ότι τους εκπροσωπεί ο πρόεδρος τους.
Αυτά λοιπόν τα ωραία και παράξενα διαδραματίζονται σε κάθε διοικητικό συμβούλιο του ΣΣΒΕ. Και επειδή τα καταγγείλαμε  και προειδοποιήσαμε  ότι αυτά δεν πρόκειται να τα ανεχτούμε αλλά και ότι δεν προάγουν το πνεύμα της συλλογικότητας και της δημοκρατίας, αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση. 
Βέβαια ο πρόεδρος μας επέπληξε ότι  και στην ομοσπονδία γίνονται αυτά (ξεχνώντας ότι εμείς έχουμε δύο εκπροσώπους  στην ομοσπονδία) και προσπάθησε να πείσει το σώμα ότι για πολλά χρόνια γίνονται αυτά παντού.
Θα θέλαμε να τον ενημερώσουμε ότι εμείς τουλάχιστον, στη ομάδα που συμμετέχουμε  και γνωρίζαμε τα θέματα και δαπανήσαμε πολύ ώρα κουβεντιάζοντας για να καταλήξουμε στις δίκες μας προτάσεις. Σίγουρα και στην ομάδα του πρόεδρου του ΣΣΒΕ, γνώριζαν τα θέματα άσχετα εάν ο ίδιος δεν τα ήξερε. (εάν δεν τον ενημερώνουνε , είναι άλλου παπά ευαγγέλιο)
Ο ΣΣΒΕ, που όλοι μας γνωρίζαμε ήταν ένα μαχητικό και παραγωγικό (από ιδέες) σωματείο.
Ο ΣΣΒΕ, που τώρα ζούμε, είναι μια μαραμένη και μικρή οντότητα, που δυστυχώς διοικήται από ¨μικρούς¨ και αλαζόνες συνδικαλίσκους. 
Κρίμα…
Κλείνοντας θα θέλαμε να τονίσουμε σε κάθε μία και σε κάθε ένα συνάδελφο ότι εμείς στη δική μας παράταξη δεν κουβαλάμε ¨αμαρτίες¨ και παρατράγουδα προηγούμενων χρόνων, δεν χρωστάμε σε κανένα τίποτα και δεν μπορεί να μας απειλήσει κανείς…!
Στη δική μας παράταξη ο κάθε συνάδελφος θα εκφράζει πάντα την άποψη του ελεύθερα.
Τη δική μας παράταξη θα την εκπροσωπεί κάθε φορά και διαφορετικός συνάδελφος γιατί πιστεύουμε ότι όλοι μας είμαστε ίσοι  !
Η δική μας παράταξη θα ερευνήσει και το θέμα της Λέσχης.
Για τους λόγους αυτούς θα θέλαμε να ενημερώσουμε άπαντες, ότι εμείς δεν απειλούμαστε από ψευτοδιαγραφές, και ελπίζουμε ότι έστω και τώρα θα κατορθώσει ο ΣΣΒΕ να λειτουργήσει με περισσότερη δημοκρατία.
                                                         Από τη γραμματεία του ΣΣΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου