Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Έπεσαν εξω και ΕΚΤΕΘΗΚΑΝ.Πρώτοι, πρώτοι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές

Κυριολεκτικά μεγάλη ζημιά έχουν πάθει οι εγχώριοι -εντός του σιδηροδρόμου -προφήτες. Όσοι με γραπτές τους ανακοινώσεις δηλαδή, προέβλεπαν οτι

είναι ζήτημα ημερών η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Αν κάποιοΣ σκεφτεί ότι σε γραπτά κείμενα συνδικαλιστικών παρατάξεων  -ακόμα και της πλειοψηφιας της ΠΟΣ- θεωρούνταν ως βέβαιη η έγκριση της διαδικασίας , τότε μπορεί να κάνει λόγο ακόμα και για σκοπιμότητες.
Στο βωμό της διατήρησης ενός σκληρά δομημένου και κομματικού υπηρεσιακού μηχανισμού κάποιοι έσπευσαν να πουλήσουν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ πριν ακόμα το αποφασίσει η Ελληνική Δικαιοσύνη.
Ακόμη ηχούν στα αυτιά μας οι ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΕΣ τοποθετήσεις εκείνων που ανέφεραν στην Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ "γιατί αλλάζετε οργανόγραμμα " στο παρά πέντε της πώλησης. 
Των ίδιων προσώπων δηλαδή που έλεγαν δημόσια ότι οι νέοι επενδυτές δεν θα αποδέχονταν και τη νέα δομή της εταιρείας.
Εκείνων που έσπευσαν να βγάλουν ανακοινώσεις (ΠΑΣΚ ) κ να μιλήσουν για αλλαγές στο Οργανόγραμμα με κομματική σκοπιμότητα, επειδή δηθεν πρέπει να αλλάξουν τα πρόσωπα που θα μιλήσουν με τους νέους "ιδιοκτητες"  .
Εκείνων των κορυφαίων  συνδικαλιστων που το πρωι κατήγγειλαν την διαδικασία στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το βράδυ  έσπευδαν  τρέχοντας  να καταθέσουν αιτήσεις για προαγωγή, έστω και αν στην ουσία ζητούν την μετάθεση τους σε άλλη έδρα 300 χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.
Η καρέκλα να είναι καλά, αυτή τους ενδιαφέρει. 
Πρώτα του συνδικάτου και μετά της Διοίκησης
Σήμερα αισθανόμαστε και πάλι δικαιωμένοι.  Όταν το καλοκαίρι γράψαμε ότι τα πράγματα στο Ελεγκτικό είναι αμφίρροπα κάποιοι έσπευσαν να μας λοιδορησουν.
Σήμερα όλοι αυτοί , έχουν εκτεθεί στα μάτια ΟΛΩΝ των σιδηροδρομικών με τα γραπτά τους.
Αντί να ζητούν δημόσια να ακυρώσει το Ελεγκτικό την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ζητούσαν δημόσια και με παρουσία δημοσιογράφων να ακυρώσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ το νέο Οργανόγραμμα γιατί σε ...μερικές μέρες η εταιρεία πουλιέται.
Με όλους αυτούς απέχουμε έτη φωτός. 
Τόσο στην σκέψη όσο και στην δράση.
Το Ελεγκτικό μπορεί να αποφασίσει και μες την εβδομάδα ότι εγκρίνει την πώληση.Μπορεί και σε 2 μήνες , μπορεί και να την ακυρώσει.
Αυτό που έχει μείνει όμως είναι η συμπεριφορά των επαγγελματιών  του συνδικάτου μας.
ΕΚΤΕΘΗΚΑΝ ανεπανόρθωτα.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. 
Μιας και η ΕΕΣΣΤΥ πάει για Γενάρη του 2017 και ...βλέπουμε. 
Μπορεί να μας πει κάποιος πόσο την είχε κοστολογήσει η προηγούμενη Διοίκηση της και πόσο την κοστολογεί η σημερινή , που γνωρίζει καλά κ την πραγματική της αξια;

2 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΕΚΤΙΚΟ (ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Αντώνης Λεούσης αναλαμβάνει προσωρινός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.
    Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Αντώνης Λεούσης, να αναλάβει προσωρινά τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες του Προέδρου του Ταμείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή