Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Τήρησε την δέσμευση η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ- Έκλεισε ΚΑΙ το θέμα των τοποθετήσεων

Ένα μεγάλο ζήτημα έκλεισε σήμερα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς μετά απο 5 και πλέον χρόνια πραγματοποιήθηκαν οι τοποθετήσεις του προσωπικού σε έδρες ενώ μετά απο 2 χρόνια πληρώθηκαν οι κενές οργανικές θέσεις ευθύνης.
Ένα θέμα το οποίο είχε προκαλέσει και σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ
της πλειοψηφίας του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού μας οργάνου (ΠΟΣ) και της Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας απο τα τέλη Αυγούστου υποστήριζε ότι δεν υπάρχει χρόνος για να γίνουν οι τοποθετήσεις τόσο του προσωπικού σε έδρες όσο και η πλήρωση των κενών θέσεων ευθύνης.
Τελικά όλα κύλησαν ομαλά, η πλειοψηφία των θέσεων πληρώθηκε και ένα ζήτημα που εκκρεμούσε εδώ και πολύ καιρό έκλεισε.
Φυσικά μετά και την χτεσινή εξέλιξη κάποιοι θα πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.
Μιλάμε για όσους κινδυνολογούσαν εδώ και μήνες για το θέμα αυτό προσπαθώντας προφανώς να εμποδίσουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
"Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια" έλεγαν σήμερα έμπειροι μηχανοδηγοί σχολιάζοντας τις προαγωγές αλλά και την συμπεριφορά όλων όσων προσπάθησαν να εμποδίσουν τα πάντα.

Όσον αφορά τον κλάδο μας, για πρώτη φορά μετά απο δεκαετίες έχει αυτοδιοίκητο και την ευκαιρία να διαχειριστεί την επόμενη μέρα του.
Οι  θέσεις ευθύνης πληρώθηκαν και οι 3 - 4 θέσεις που έχουν μείνει κενές απο την μετακίνηση τμηματαρχών σε Υπηρεσίες θα προκηρυχτούν τις επόμενες μέρες.
Ένα πρόβλημα που εκκρεμούσε απο τον Μάρτη του 2014 έκλεισε απο την ΠΕΠΕ.
Αθόρυβα, γρήγορα και αποτελεσματικά. (όπως και πόσα άλλα τους τελευταίους 18 μήνες).
Εμείς απο αυτό εδώ τον χώρο θέλουμε να ευχαριστήσουμε ΔΗΜΟΣΙΑ, τον ΦΙΛΟ μας Γιάννη Καράκο , μηχανικό Τ.Ε. για τις υπηρεσίες που προσέφερε στον κλάδο μας εδώ και χρόνια.
Η αγάπη του για τον κλάδο έλξης είναι γνωστή και αναγνωρίζεται απο όλους μας.
Και ιδιαίτερα απο τους νέους μηχανοδηγούς, τους οποίους βοήθησε απο την πρώτη μέρα πρόσληψης τους στον Προαστιακό.
Ο ίδιος γνωρίζει  ότι το αυτοδιοίκητο ήταν ένα αίτημα που διεκδικούσε η έλξη δεκαετίες.
Όσοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην σχέση των μηχανοδηγών με τον φίλο Γιάννη Καράκο, με αφορμή την μετακίνηση του λόγω της εξέλιξης αυτής,διέπραξαν σοβαρό ολίσθημα.
Με τον φίλο Γιάννη θα συναντηθούμε στις επόμενες μάχες που θα δίνουμε ΟΛΟΙ οι σιδηροδρομικοί απο κοινού για ένα καλύτερο μέλλον για το πλέον αδικημένο μέσο μεταφοράς, τον σιδηρόδρομο.
Και ξέρουμε ότι όποτε χρειαστούμε την βοήθεια και την συμβουλή του, θα είναι εκεί για τον κλάδο που αγαπά όσο λίγοι.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου